Otrdien Laikmetīgās mākslas centrā lekcija par skarbo stilu igauņu mākslā • IR.lv

Otrdien Laikmetīgās mākslas centrā lekcija par skarbo stilu igauņu mākslā

Nikolajs Kormašovs. "Pēc maiņas: jauniešu brigāde". 1961. Tartu Mākslas muzejs

Lektore igauņu mākslas zinātniece Kedi Talvoja

Šovakar, 8.aprīlī plkst.18 Latvijas Laikmetīgās mākslas centrā notiks igauņu mākslas zinātnieces Kedi Talvojas lekcija “Skarbais stils – lakmusa papīrs mākslas vēsturē”, raksta aģentūra LETA.

Talvojas vieslekcija turpina Laikmetīgās mākslas centra aktivitāšu ciklu, kura uzmanības centrā ir Latvijas un citu bijušās Austrumeiropas valstu nesenās pagātnes un padomju perioda mākslas pārlūkošana laikmetīgā skatienā. Skarbais stils Igaunijā nekad nekļuva par tik spēcīgu tradīciju kā Krievijas vai Latvijas mākslā, tomēr arī Igaunijā 50.gadu beigās un 60.gadu sākumā tika radīti daudzi mākslas darbi, kuros saskatāmas skarbā stila iezīmes.

1974.gadā dzimusī Talvoja ir igauņu mākslas zinātniece un kuratore. Viņa Igaunijas Mākslas akadēmijā izstrādā doktora disertāciju, pētot mākslas diskursa izmaiņas agrīnā Hruščova atkušņa periodā. No 2002.gada līdz 2010.gadam strādājusi “KUMU” mākslas muzejā Tallinā, vadot un esot kuratore padomju perioda mākslas programmai, organizējusi arī lekcijas un filmu skates. Kopš 2002.gada lasa lekcijas par Igaunijas mākslu padomju periodā Igaunijas Mākslas akadēmijā. No 2001.gada līdz 2003.gadam vadījusi pārraidi “Mākslas stacijas” radio “Klasika”. 

Talvojas vieslekcija notiek lekciju programmas “LMC vakarskola” laikā, uzmanību vēršot uz aktuāliem mākslas un teorijas jautājumiem. Programmu vada mākslas zinātniece Ieva Astahovska un filozofs Kārlis Vērpe, un tās fokuss ir nozīmīgu, aktuālu norišu un tekstu par laikmetīgo mākslu iepazīšana, lai stiprinātu kritiskās domāšanas un diskusijas attīstību Latvijas mākslas vidē. Lekcija tiks sniegta angļu valodā. 

Lekcijas apmeklējums ir bez maksas. Lekcija notiks angļu valodā.

Vairāk informācijas mākslas centra mājas lapā

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu