Laikraksts: Izgāzies KNAB konkurss uz Strīķes vietu • IR.lv

Laikraksts: Izgāzies KNAB konkurss uz Strīķes vietu

25
Juta Strīķe. Foto: Lita Krone, LETA

Streļčenokam bijis “īpaši nepatīkami tādā veidā beigt konkursu”

Esot izgāzies Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izsludinātais konkurss uz vakanto priekšnieka vietnieka korupcijas apkarošanas jautājumos amatu, kuru iepriekš ieņēma Juta Strīķe, ceturtdien vēsta laikraksts “Diena”.

Kā informējis KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks, rīkotajā iekšējā konkursā amatam pieteicās četri kandidāti. “Kandidāti bija spējīgi, bet starp viņiem cilvēku, kas varētu ieņemt šo amatu, es neredzēju,” savu lēmumu skaidroja Streļčenoks.

Biroja vadītājs notiekošo detalizētāk komentēt atsakās, bet piebilst, ka viņam pašam bijis “īpaši nepatīkami tādā veidā beigt konkursu”. “Tie cilvēki, kurus es uzrunāju, un tie, par kuriem cerēju, ka pieteiksies konkursā, – viņu nebija,” sacīja biroja vadītājs.

Drīzumā tiks lemts, kā atrast piemērotāko pretendentu. Pagaidām vēl neesot skaidrības, vai rīkot atklātu konkursu, vai uzrunāt kādas konkrētas personas.

KNAB vadītāja vietnieka pienākumus turpina pildīt Lienīte Šikore, ar kuras darbu Streļčenoks esot apmierināts.

Streļčenoks 7.februārī trešo reizi uzteica darbu savai vietniecei Strīķei. Pirmo reizi Streļčenoks Strīķi no amata atbrīvoja pērn 20.decembrī, taču iepriekšējais premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) šā gada 7.janvārī šo lēmumu atcēla. 14.janvārī Streļčenoks Strīķi atbrīvoja atkārtoti, un 21.janvārī Dombrovskis paziņoja par atkārtotu Streļčenoka rīkojuma atcelšanu un Strīķes atjaunošanu amatā.

Otrreiz atjaunojot Strīķi amatā, Dombrovskis uzdeva nodrošināt komisijas izveidošanu KNAB priekšnieka vietnieku novērtēšanai. Lai arī Dombrovskis uzdeva komisijā iesaistīt sadarbības partnerus, tajā darbojās Streļčenoks, viņa palīdze Māra Priedīte un vietniece Ilze Jurča.

Pēc trešā lēmuma par Strīķes atbrīvošanu premjerministre Laimdota Straujuma (Vienotība) paziņoja, ka rīkojums par Strīķes atbrīvošanu netiks atcelts, jo būtiski procesuāli pārkāpumi nav konstatēti. Straujuma norāda, ka pēdējā KNAB vadītāja rīkojumā nav konstatēti būtiski publisko tiesību procesuālie pārkāpumi, kuru dēļ Ministru prezidents būtu tiesīgs rīkoties.

Strīķe lēmuma par atlaišanu pārsūdzēja Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā.

 

Komentāri (25)

dace_ampermane 13.03.2014. 08.21

Jāsauc Vilnītis uz šo knābja vietu, tas būs pimērots.

+1
-1
Atbildēt

1

    dzintarz > dace_ampermane 13.03.2014. 13.32

    Varbūt Lienīti, ar kuras darbu Streļčenoks esot apmierināts?

    Latvijas t.s. “elite” atklāti uzprasās uz ukrainas scenārijiem līdzīgiem procesiem. Nevelti Pūķens “uzpasē” Māras zemi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu