Rīgas Domā ceturtdien notiks ekumēnisks aizlūgums par mieru Ukrainā • IR.lv

Rīgas Domā ceturtdien notiks ekumēnisks aizlūgums par mieru Ukrainā

19
ASV valsts sekretārs Džons Kerijs Kijevā Maidanā otrdien godina bojāgājušos. Foto: AFP/LETA

 

Ceturtdien, 6.martā pulksten 18 Rīgas Domā notiks ekumēnisks dievkalpojums par mieru Ukrainā, informē Rīgas Doma dekāns Elijs Godiņš.

Tajā kopīgā aizlūgumā vienosies Latvijas kristīgo konfesiju pārstāvji un to vadīs LELB arhibīskaps Jānis Vanags.

Rīgas Doma dekāns Elijs Godiņš norāda, ka šajās dienās Rīgas Doms ir atvērts īpaši visiem, kuri jūt līdzi nemiera plosītajai Ukrainas zemei un tās ļaudīm. “Savās lūgšanās esam aicināti lūgt par mieru Ukrainā, lai Dievs pasargā no ļauna. Varam lūgt arī paši par sevi un mieru savā sirdī satraucošos notikumus vērojot,” saka Godiņš.

Dievkalpojumā aicināti piedalīties visi labas gribas cilvēki, kam rūp Ukrainā notiekošais.

 

Komentāri (19)

jessdrthomas 05.03.2014. 13.46

Krievijas “maigās varas” rezidentūrai, šķiet, ir.lv rakstu komentāru sadaļās pilnas slodzes darbs.

+3
-1
Atbildēt

2

    dace_roze_lmt_lv > jessdrthomas 05.03.2014. 14.07

    “papageno Krievijas “maigās varas” rezidentūrai”

    “Maigā vara” ir kultūras un kulturālības vara, savukārt jūe esat vardarbību un rupjību pārņemti. Protams, ja man būtu jāizvēlas starp krievu kulturālo varu (ko identificē korekts un nosvērts vēstnesis Vešņakovs), un jūsu rupju un neķītru būšanu, es neapšaubāmi izvēlētos Vešņakovu.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Inese > jessdrthomas 05.03.2014. 13.48

    Paldies par atklātību, Papageno k-gs.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

silvija 05.03.2014. 14.43

O, nu jau divas cūkas korī rukšķ. Nedraudi man, naudas izkrāpēj – ziedojumu lūdzēj, mēs šādus tipus ķeram, ēdam un smērējam gar sienām.

+2
-1
Atbildēt

0

Inese 05.03.2014. 15.17

Maskas kritušas! Rietumu emisārs Einars Cilinskis inspektē nacistiskā Labējā sektora štābu, citāts no Cilinska intervijas NRA:

“Pats fakts vien, ka esam no Latvijas, ļāva mums iekļūt tur, kur pat paši barikāžu iemītnieki ne vienmēr tika ielaisti – piemēram, Pravij Sektor mītnē. Šie nacionālisti ir galēji disciplinēti, savā starpā pazīstami tikai ar segvārdiem, īstos vārdus neizpauž, staigā pat savā štābā ar sejas maskām. Pie mums nevienas tādas organizācijas nav.

Uz Maidana un ielām revolucionāri nēsā nūjas, vairogus, ķiveres, lāpstas un citus sitamos rīkus, bet daļai no viņiem ir arī automāti, kurus ārpus savas ēkas neiznes, lai neradītu nevajadzīgi draudīgu tēlu.

Šie vīri bija izstrādājuši ielu cīņu taktikas shēmu, kā atbruņot un padzīt gan miliciju, gan specvienības. Piemēram, viens no nacionālistiem izprovocē berkutieti uzbrukt viņam un sist ar steku – piesteidzas otrs nacionālists palīgā un sagrābj berkutieti aiz ķiveres – berkutietis instinktīvi kāpjas atmuguriski, lai atbrīvotu galvu – ķivere paliek nacionālistam rokās, nomaucoties no galvas, – piesteidzas vēl divi no sāniem un atņem berkutietim arī steku, bruņas, vairogu un formu – trofejas tiek nogādātas štābā, uzskaitītas un sadalītas, kam vajag.”

Pilns intervijas teksts šeit: http://pastebin.com/zGVd3ghZ

0
-2
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu