Prezidents pārtrauc atvaļinājumu un atgriežas Latvijā (papild.) • IR.lv

Prezidents pārtrauc atvaļinājumu un atgriežas Latvijā (papild.)

46
Valsts prezidents Andris Bērziņš. Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Valsts prezidents sasauc ārkārtas NDP sēdi

Valsts prezidents Andris Bērziņš pirmdien nolēmis pārtraukt atvaļinājumu un atgriezties Latvijā, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā. Tas ir saistīts ar notikumiem Ukrainā.

“Situācijā, kad Eiropas valstī Ukrainā pastāv reāli militāras iejaukšanās draudi, kas raisa pamatotu satraukumu Latvijas sabiedrībā, prezidents neuzskata par iespējamu turpināt savu atvaļinājumu. Valsts prezidents atgriežas Latvijā, lai būtu kopā ar Latvijas tautu,” pauda Valsts prezidenta Preses dienestā.

Kā skaidroja prezidenta pārstāvji, ātrāka atgriešanās nav bijusi iespējama saistībā ar dzīvesbiedres slimību – akūtu vīrusa infekciju ar augstu temperatūru, kas liedza iespēju izmantot gaisa satiksmi.

Tā kā situācija Ukrainā joprojām ir satraucoša un vērojams situācijas saspīlējums, Valsts prezidents Bērziņš otrdien, 4.martā, plkst. 7 sasaucis ārkārtas Nacionālās drošības padomes sēdi, vēsta Prezidenta preses dienests.

Bērziņa paziņojumā teikts, ka “Ukrainā pastāv reāli militāras iejaukšanās draudi, kas raisa pamatotu satraukumu Latvijas sabiedrībā”.

Tāpat norādīts, ka “jau pagājušo trešdien, 26.februārī, šis jautājums tika skatīts kārtējā Nacionālās drošības padomes sēdē, kur tika uzklausīts ārlietu ministra Edgara Rinkēviča ziņojums par Ukrainu un valsts augstākās amatpersonas izvērtēja šo sarežģīto situāciju”.

Jautājums par prezidenta atrašanos atvaļinājumā raisījās visas aizvadītās brīvdienas. Politikas vērotāji un cilvēki sociālajos tīklos pauda neizpratni par Bērziņa attieksmi – atrasties ārpus valsts brīdī, kad jālemj Eiropai un Latvijai svarīgi jautājumi.

Tiesa, kā intervijā LTV raidījumam “Panorāma” svētdien teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, no Bērziņa atrašanās vietas nekas daudz nav atkarīgs, jo mūsu gadsimtā pastāv arī moderni saziņas līdzekļi. Tomēr, pēc politologa Jura Rozenvalda teiktā, tas ir attieksmes jautājums.

(papildināta ar NDP sēdes informāciju)

Komentāri (46)

putekliic 03.03.2014. 11.45

Bērziņprāt viss notiekošais Ukrainā nekādā veidā uz Latviju vienkārši neattiecas. Ja viņa to tagad pajautātu, tad atbilde būtu apmēram tāda: tā ir Ukrainas uz KF darīšana, nevajag celt te nekādu paniku un satraukt ļaudis, strādājam normālā režīmā. Mani ir, godīgi sakot, bail no tā, ka mums ir tāds valsts vadītājs…

+22
0
Atbildēt

3

    Kristīne > putekliic 03.03.2014. 13.08

    Jā, Vējoņa izplatītais paziņojums izklausījās pavisam bezrūpīgs. Var gan būt, ka tas bija labi domāts (kaut īsti nepārdomāts) teksts iespējamas panikas novēršanai.

    ==

    Ar Bērziņu, protams, nelāgi – šim paliek arvien mazāk prezidentu, ar kuriem džeks varētu paspriest bez tulka palīdzības.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > putekliic 03.03.2014. 14.40

    Ko Bērziņš pateiks jaunu? Gan jau atkal, ka Pabriks, kuru tikko dzirdēju radio intervijā, tiks nosaukts par kara krinātāju. Interesanti, ka paziņojumi šajā Krievijas agresijas jautājumā izskanēja no eksprezidentes, bet Bērziņš tik slēpoja it kā Eiropā, par ko es dikti šaubos. varbūt viņš to slēpošanu veica Sočos un tāpēc tik ilgi klusēja un baudīja labumus Krievijā.

    Rīt gan jau pateiks, ka viss kārtībā, viss kārtībā- pilsoņi guliet tālāk.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > putekliic 03.03.2014. 12.22

    Arī Aizsardzības ministrs mums ir tieši tāds.

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

garausiitis 03.03.2014. 11.25

Ilgi gan viņam tie signāli līdz smadzenēm skrien :) :) :)

+21
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 03.03.2014. 11.31

Bērziņ, tas svarīgais brīdis ir nokavēts. Līga Krapāne “prezidenta viedokli” galu beigās tautai bija nodevusi.

Ja politiķim (pat politiķa vietas aizpildītājam) nav “poņas”, kurā brīdī ir kā jārīkojas, aizbildināšanās ar dzīvesbiedras “smago veselības stāvokli” ir nožēlojama liekulība. Domāju, ka ļoti cienījamā daktere Dace Seisuma nejūtas glaimota, ka ar viņas slimību tiek attaisnota valsts augstākās amatpersonas pasaules kontekstā būtiska jautājuma vilcināšana.

+20
0
Atbildēt

1

    silvija_vitina > silvija_vitina 03.03.2014. 11.53

    nedaudz paimprovizējot… diez kā tas izskatītos, ja Baraks būtu caur preses sekretāri paziņojis – ziniet, man te Mišela nedaudz apslimusi, es parunāšos rīt.

    +16
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu