Trešdien "Dirty Deal Teatro" noslēgsies lasījumi "Teksts par tēmu" • IR.lv

Trešdien “Dirty Deal Teatro” noslēgsies lasījumi “Teksts par tēmu”

25
NULL

Piedalīsies dramaturgi Andris Kalnozols un Ivo Briedis, režisori – Valters Sīlis un Andrejs Jarovojs

Trešdien, 26. februārī plkst. 19 “Dirty Deal Teatro” (Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12 k-2) notiks trešie un pēdējie dramaturgu lasījumi “Teksts par tēmu”. Šajā reizē piedalīsies dramaturgi Andris Kalnozols un Ivo Briedis, režisori – Valters Sīlis un Andrejs Jarovojs.

Par lasījumu būtiskāko sastāvdaļu kļūs diskusija starp dramaturgu, režisoru, lasījumu moderatoru un klausītājiem par to, kā dramaturgs ir atklājis izvēlēto tēmu, kāpēc darījis to tieši tā, cik klausītājiem ir aktuāla režisora piedāvātā tēma, un vai dzirdētais teksts ir tik interesants, lai to realizētu izrādē?

Lasījumi “Teksts par tēmu” tiecas veicināt sarunu starp režisoru, dramaturgu un skatītāju par to, ko katra no iesaistītajām pusēm grib redzēt teātri, kādā veidā un kāpēc? Tas ir mēģinājums par kolektīvu pieredzi padarīt ne tikai teātra skatīšanos, bet arī tā radīšanu. Tāpēc tiek aicināti visi, kas vēlas pieredzēt teātri ne tikai kā gatavu izrādi.

Iepriekšējos divos “Teksts par tēmu” lasījumos piedalījušies dramaturgi Justīne Kļava, Matīss Gricmanis, Inga Gaile, Aiva Birbele un režisori Elmārs Seņkovs, Kristīne Vismane, Toms Auniņš, Mārtiņš Eihe.

Vairāk informācijas www.dirtydeal.lv/teatro 

Ieeja pasākumā bez maksas.

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu