Austrālijas latvietis rada latviešu valodas gramatikas aplikācijas mobilajām ierīcēm • IR.lv

Austrālijas latvietis rada latviešu valodas gramatikas aplikācijas mobilajām ierīcēm

34
NULL

 

Austrālijas latvietis Andris Gross izstrādājis mobilās aplikācijas latviešu valodas lietvārdu un darbības vārdu locīšanai mobilajām ierīcēm, medijiem pavēstījis Gross.

Aplikācijas (lietotnes) “Latvian Nouns” un “Latvian Verbs” dod lietotājam iespēju ievadīt jebkuru lietvārdu, īpašības vārdu, īpašvārdu, skaitļa vārdu, vietniekvārdu vai darbības vārdu latviešu valodā un saņemt vārdu automātiski izlocītu visos locījumos.

Jau vairāk nekā gadu “Latvian Nouns” un “Latvian Verbs” ir pieejams iPhone un iPad iekārtām, bet tagad kopā ar Latviešu fonda atbalstu ir radītas jaunas versijas arī Android viedtālruņiem un planšetdatoriem.

Jaunā elektroniskā uzziņas līdzekļa mērķauditorija ir gan tie, kas mācās latviešu valodu, kā arī visi, kas vēlas atsvaidzināt savas latviešu valodas zināšanas. Aplikācija dod iespēju dalīties informācijā ar citiem, nosūtot locījumu tabulas pa epastu, kā arī dalīties Draugiem.lv, Facebook un Twitter.

Arnis Gross ir dzimis Melburnā, jau vairāk nekā 20 gadus nodarbojas ar latviešu valodas datorizēšanu.

Vairāk varat uzzināt šeit:

Latvian Nouns for iPhone & iPad 

Latvian Verbs for iPhone & iPad 

Latvian Nouns for Android 

Latvian Verbs for Android 

 

Komentāri (34)

resnais 24.02.2014. 12.26

Andris Gross un DekSoft ir leģenda latviešu pieredzējušo Macintosh lietotāju aprindās. Visu cieņu un paldies par darbu, kas ieguldīts bruģējot mūsu valodas ceļu uz moderno druku un lielo tīklu.

+1
0
Atbildēt

0

Evija Zauere 24.02.2014. 13.58

Nopirku abus app līdzko uzzināju par to iznākšanu. Liels bija mans pārsteigums atverot pirms ~2 nedēļām, ka tās ir pārvērtušās par maksas maksas aplikācijām, jo tagad lai tiktu pie pilnās vārdnīcas ir jāmaksā atkal..

0
0
Atbildēt

0

Inese 24.02.2014. 11.49

Nezin vai šī aplikācija palīdzēs uzlabot latviešu skolēnu nožēlojami sliktās valsts valodas zināšanas (vērtējums no 9 līdz 10 ballēm latviešu valodā vidusskolās ir tikai 3% izglītojamo, savukārt līdz 5 ballēm – 46%). A kādam cittautietim varbūt arī noderēs.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu