Raidījums: Dombrovskis, visticamāk, atcels lēmumu par Strīķes atlaišanu • IR.lv

Raidījums: Dombrovskis, visticamāk, atcels lēmumu par Strīķes atlaišanu

39
Juta Strīķe. Foto: Lauris Vīksne, F64

“Latvijas faktu” aptauja liecina, ka Strīķi atbalsta 35,2%, bet neatbalsta 22%

Demisionējušais valdības vadītājs Valdis Dombrovskis (Vienotība) nākamnedēļ varētu atjaunot amatā decembra pēdējās dienās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka atlaisto Jutu Strīķi, liecina TV3 raidījuma “Nekā personīga” rīcībā esošā informācija.

Kā vēsta raidījums, valdības vadītājam ir tādas tiesības un, visticamāk, viņš tās izmantos. Raidījums arī norāda, ka nav pamata domāt, ka konflikti KNAB nesāksies no jauna, Strīķei atgriežoties birojā, jo neviena no pusēm savas kļūdas neredz un nav gatava mainīties.

„Strīķes attieksme pret KNAB biroja priekšnieka lūgumiem un prasībām ir augstprātīga, ironizējoša un nievājoša, Strīķe nespēj noturēties, lai nepārtrauktu KNAB priekšnieku; viņa teikto Strīķe nevēlas saprast un negrib iedziļināties prasību būtībā,” – šis ir tikai viens teikums 21 lappusI garajā atkārtotajā KNAB priekšnieka vietnieces novērtēšanā. To veica Streļčenoks, ieliekot zemo „D” atzīmi.

Pavasarī, juzdams pirmās nopietnās grūtības saskarsmē ar vietnieci un viņas padotajiem, Streļčenoks aicināja palīgā profesionālu komandas saliedēšanas treneri. Taču divu dienu seminārs izgāzās jau pēc pāris stundām, vēsta raidījums. Trenere atteicās no tālākas agresīvi noskaņoto KNAB darbinieku apmācības.

Kad vasarā Streļčenoka atvaļinājuma laikā, Strīķe atcēla vairākus Streļčenoka rīkojumus, bija skaidrs, ka abu starpā iestāsies karš. To vēl vairāk uzkarsēja Strīķes aizkulišu darbības, aizmuguriski Streļčenokam nododot KNAB rīcībā esošu informāciju, kas ietekmēja un varēja ietekmēt konkursus uz VID un Rīgas apgabaltiesas vadītāja amatiem.

Streļčenoks raidījumam teicis, ka viņš vairākas reizes tika nostādīts fakta priekšā – informācija, kas izpausta un pasniegta kā oficiālais viedoklis, “pat nav man zināma”. “Un šajā situācijā nav pieļaujams, ka kolēģis, kas ir man blakus, neuzticas man, kā iestādes vadītājam,” norāda KNAB vadītājs.

Savukārt Strīķe uzskata, ka tad, kad Streļčenoks nokļuva amatā, “bija jau izveidojusies komanda ar demokrātiskiem lēmuma pieņemšanas principiem, un viņam bija vai nu jākļūst par komandas sastāvdaļu, vai jāsāk ar visiem cīnīties. Mēs pat iedomāties nevarējām, ka viņš sāks cīnīties”.

Taču veiksme šajā laikā nav bijusi arī Strīķes sabiedrotā. Neraugoties uz bieži dzirdamām ziņām par sarežģītu korupcijas afēru izmeklēšanu, Sabiedriskās politikas centrs “Providus” izpētījis, ka 2012.gadā bijis rekordzems korupcijas lietu skaits, kas nonāk līdz tiesas spriedumiem, lietas ir par salīdzinoši mazām kukuļa summām.

Izmeklētājiem arī pietrūkst jaudas tikt uz priekšu „oligarhu lietā”, ko sāka pirms divarpus gadiem. Aizdomās turētā statuss joprojām nevienam nav uzrādīts, un ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers prognozējis, ka pierādījumu trūkuma dēļ kādā daļā kriminālprocesu nāksies izbeigt.

Lai arī birojā strādājusi kā otrā persona, Strīķei ir salīdzinoši augsts sabiedrības novērtējums. Sociālo pētījumu aģentūra „Latvijas fakti” šonedēļ aptaujā uzdeva jautājumu: “Kā jūs vērtējat Jutas Strīķes darbu?”. Pozitīvi un drīzāk pozitīvi atbildējuši 35,2% iedzīvotāju, tādu, kuriem viņa nepatīk, ir 22% un 42,9% atbildi nezina.

Tomēr no KNAB pārrauga premjera Dombrovska puses ir jūtams atbalsts Strīķes darbībai, kuru viņš uzskata par biroja dzinējspēku. “Nekā personīga” ir neoficiālas ziņas, ka Dombrovskis atcels Streļčenoka lēmumu par Strīķes atbrīvošanu.

 

Komentāri (39)

Janka, Janic 05.01.2014. 21.13

ja Striiķi atgriež amataa , tad jaamet aaraa to ļebuku priekšnieku , citaadi tam traadiriidi jeegas nekaadas.

+15
-4
Atbildēt

0

dace_ampermane 06.01.2014. 00.46

streļčenoks ir tāds padomju tipa priekšnieks [bez jēgas galvā] nav brīnums ka ločmelim viņš patīk. Ločmelim patīk VISS kas ārda Latvijas valsti, jo viņš ir apmaksāts no naidīgās kainiņu valsts varas :)

+14
-5
Atbildēt

3

    Inese > dace_ampermane 06.01.2014. 04.14

    Personiski es ar korupciju šajā gadu simtenī neesmu saskāries. Un to, vai korupcija kaut kādīgi saistāma, piemēram, ar Valda Dombrovska k-gu, patiešām nezinu. Ja jums ir kādi neglaimojoši fakti par minēto Amerika k-gu, ko kavējaties vēl, ko nedarāt tos zināmus orgāniem? Varbūt tāpēc, ka šādu faktu nemaz nav, bet toties lieliski strādā NLP? Lai atminamies kaut vai Strautmanes k-dzes un Jaunalksnes k-dzes telefona sarunu par publikas zombēšanu par Lemberga k-gu, izmantojot NLP metodes.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Inese > dace_ampermane 06.01.2014. 01.43

    Toties Strīķes k-dze ir “jaunā tipa” puspriekšniece, kura drīkst pārsniegt dienesta pilnvaras, nepildīt priekšnieka rīkojumus, neievērot dienesta priekšrakstus, regulāri nopludina dienesta informāciju masu medijiem, simtus iesniegumu “marinē” vistāļākajās atvilktnēs, vērpj intrigas un, iespējams, pat krāpj valsti.

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    oskaar > dace_ampermane 06.01.2014. 03.43

    >Ločmelis

    Jūs, cien. Ločmeli, ko domājat par korupciju Latvijā?

    Ka tādas gandrīz nemaz nav? Ka korupcija nu nekādīgi nav saistāma ar Amerika kungu? Ka Strīķe ir idiote fantazētāja, kas no odiem uzpūš ziloņus?

    Pats taču labi saprotat, ka Strīķes viedoklis ir patiess, vai ne? Jautājums ir tikai juridiski perfekto pierādījumu bāze, pret ko vienotā frontē cīnās gan Lembergs, gan Šķēle, gan Šlesers, un ļoti daudz tādu pat ļaužu, kuru vārdus es nezinu, bet Jūs, droši vien, vismaz kaut kādu daļu no tiem zinat.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

Jānis Derkusovs 05.01.2014. 20.31

KNAB preses pārstāve Inta Šaboha pastāstīja, ka saskaņā ar Ministru kabineta instrukciju, ja iestādes vadītāja vietniekam un struktūrvienības vadītājam ikgadējā novērtēšanā vērtējums ir D, tad atkārtota novērtēšana tiek veikta pēc sešiem mēnešiem..

———————————————-

Nu tad jau pēc 6 mēnešiem būs nākamā vērtēšana. Un atkal tas pats…

Tad pa vidu mobings un bosings…Spēle-visi pret visiem!

Un tad jau Straujumai būs jāpieņem žēlabas un jābūt par arbitru.Lai gan formāli V, bet vai sirdī…

Nu tad ziepenei-KNAB kari-ir izsludināta jauna sezona…Turpinājums sekos!

+10
-4
Atbildēt

1

    Inese > Jānis Derkusovs 05.01.2014. 20.33

    Lūk, Strīķes k-dzes “nopelni”:

    Taču veiksme šajā laikā nav bijusi arī Strīķes sabiedrotā. Neraugoties uz bieži dzirdamām ziņām par sarežģītu korupcijas afēru izmeklēšanu, Sabiedriskās politikas centrs “Providus” izpētījis, ka 2012.gadā bijis rekordzems korupcijas lietu skaits, kas nonāk līdz tiesas spriedumiem, lietas ir par salīdzinoši mazām kukuļa summām.

    Izmeklētājiem arī pietrūkst jaudas tikt uz priekšu „oligarhu lietā”, ko sāka pirms divarpus gadiem. Aizdomās turētā statuss joprojām nevienam nav uzrādīts, un ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers prognozējis, ka pierādījumu trūkuma dēļ kādā daļā kriminālprocesu nāksies izbeigt.

    +7
    -10
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu