Ģimene izlēmusi vairs neuzlabot Izraēlas ekspremjera Šarona veselības stāvokli • IR.lv

Ģimene izlēmusi vairs neuzlabot Izraēlas ekspremjera Šarona veselības stāvokli

19
Bijušais Izraēlas premjerministrs Ariels Šarons. Foto: AFP/LETA

Šarons komā pēc insulta atrodas jau astoņus gadus

Bijušā Izraēlas premjerministra Ariela Šarona stāvoklis pēc astoņiem komā pavadītiem gadiem pasliktinājies, pavēstīja bijušā politiķa ārsti. Tāpēc ģimene nolēmusi vairs neturpināt viņa ārstēšanu, ziņo „Newru Israel”.

2.janvāra vakarā pie Šarona gultas slimnīcā sapulcējās viņa tuvinieki, kuriem bija jāizlemj, vai ārstiem turpināt 85 gadus vecā ekspremjera ārstēšanu. Cita starpā, pēc vietējās televīzijas ziņām, ieteikumu neturpināt Šarona ārstēšanu jau dienu iepriekš bija pieņēmuši viņa ārstējošie ārsti.

Izraēlas radio slimnīcas direktors Zeevs Rotšteins pavēstīja, ka pēdējās dienās novērota Šarona vitāli svarīgo orgānu pieaugoša mazspēja. “Viņa stāvoklis ir kritisks, kas nozīmē, ka viņa dzīvība ir briesmās. Ārstējošais personāls un Šarona ģimene sagaida, ka situācija tikai pasliktināsies,” sacīja Rotšteins.

85 gadus vecajam Šaronam trešdien konstatēta nopietna nieru mazspēja. Patlaban Šarona stāvoklis nav mainījies – viņa dzīvības uzturēšanas funkcijas veic medicīnas aparāti, kuriem pieslēgts Šarons.

Izraēlas politiķis atrodas komā kopš 2006.gada 4.janvārī piedzīvota insulta. Šarons ir visu Izraēlas karu veterāns, viņa valdības laikā tika pielikts punkts 38 gadus ilgajai Gazas sektora okupācijai, izveidota sadalošā siena starp Gazu un Izraēlu, kas izraisīja jaunu palestīniešu uzbrukumu vilni.

 

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu