Rīgas Sv.Jāņa baznīcā koncerts "Ar zvaigžņu kluso gaismu" • IR.lv

Rīgas Sv.Jāņa baznīcā koncerts “Ar zvaigžņu kluso gaismu”

29
Zigfrīds Muktupāvels. Foto Ieva Lūka.LETA

Jāņa Lūsēna kompozīcijas izpildīs Zigfrīds Muktupāvels

Šodien, 26.decembrī plkst.17 Rīgas Sv.Jāņa baznīcā izskanēs Jāņa Lūsēna koncerts “Ar zvaigžņu kluso gaismu”, raksta aģentūra LETA. 

Koncertā “Ar zvaigžņu kluso gaismu” Jāņa Lūsēna kompozīcijas izpildīs Zigfrīds Muktupāvels. Pie taustiņinstrumenta un perkusijām atradīsies komponists, bet basģitāru spēlēs Jānis Lūsēns juniors. Izvēlētās pēcpusdienas stundas koncerta norisei ir komponista asociācija ar jaunības laikā pavadītajiem novakariem dzimtās Liepājas baznīcās, spēlējot ērģeles. 

Programmā ietvertā mūzika iezīmē ilgu laiku komponista daiļradē – no 1980.gada līdz mūsdienām. Tajā būs dzirdami vairāki Indriķa dziedājumi no Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas “Indriķa hronika”, kā arī 80.gados tapušas dziesmas ar Māra Melgalva vārdiem un pēdējos gados komponētās dziesmas ar Kārļa Skalbes, Aspazijas un Viļa Plūdoņa vārdiem. Koncerta noslēgumā izskanēs ar šā gada jubilāra – Ojāra Vācieša – mīlas lirikas dzeja, kuras smalkums un jūtīgums varētu būt tuvs sufistu izpratnei par Dievu kā labāko draugu. Skaņdarbos mākslinieki meklēs veidu, kā caur mūziku un dzeju apliecināt savu piederību Dieva radītajai pasaulei un kārtībai tajā. 

Biļetes var iegādāties www.bilesuparadize.lv

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu