Lielajā Ģildē labdarības koncerts visai ģimenei "Rotaļlietu simfonija" • IR.lv

Lielajā Ģildē labdarības koncerts visai ģimenei “Rotaļlietu simfonija”

27
Koncerta publicitātes attēls. No Hermaņa Brauna fonda mājas lapas

Ieeja ar ielūgumiem. Līdzi jāņem vismaz viena rotaļlieta 

Lielajā ģildē šovakar, 23.decembrī plkst.19 notiks Ziemassvētku labdarības koncerts ģimenēm “Rotaļlietu simfonija”, raksta aģentūra LETA.

Projekts notiek jau 12.gadu pēc kārtas. Tā autors un iedvesmotājs ir bijušais rīdzinieks, vijolnieks un diriģents Arkadijs Fomins. Koncertā piedalīsies jaunie mūziķi – vijolnieks Daniils Bulajevs un trombonists Kristiāns Vilhelms Logins. Ieeja uz koncertu – par brīvu, ar ielūgumiem. Līdzi jāņem vismaz viena rotaļlieta. 

Leopolda Mocarta Bērnu simfonija ASV ir pazīstama ar nosaukumu “Rotaļlietu simfonija”. Tas ir jautrs skaņdarbs, kura atskaņojumā kopā ar profesionāliem mūziķiem var piedalīties arī klausītāji – gan pieaugušie, gan bērni. Taču šim skaņdarbam ir arī cita – jauno laiku – vēsture, kas saistīta ar bijušā rīdzinieka, izcilā vijolnieka, diriģenta un pedagoga Arkādija Fomina vārdu. Būdams vēl Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas audzēknis, viņš piedalījās simfonijas atskaņojumā 1955.gadā – gan Rīgā, gan Maskavas Lielajā teātrī. Pirmkārt, šajos koncertos skan arī citi darbi, kurus atskaņo gan jau atzītas, gan tikko uzlēkušas mūzikas zvaigznes. Otrkārt, koncerti ir domāti, lai bērniem, kuri citādi nevarētu saņemt dāvanu no Ziemassvētku vecīša, uzdāvinātu rotaļlietas. Pateicoties Hermaņa Brauna fondam, Rotaļlietu simfonija skan arī citās Latvijas pilsētās. Notikušajos koncertos ir savākts un uzdāvināts ap 11 000 rotaļlietu. 

Jau ziņots, ka starptautiskajā ziemas mūzikas festivālā “Winterfest” notiks dažādi koncerti.

Vairāk inforrmācijas Hermaņa Brauna fonda mājas lapā

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu