Rīgas Gospelkoris sniegs Ziemassvētku ieskaņas koncertu "Prieks pasaulei!" • IR.lv

Rīgas Gospelkoris sniegs Ziemassvētku ieskaņas koncertu “Prieks pasaulei!”

28
NULL

Koncertā džeza un soulmūzikas aranžijās tiks izpildītas Ziemassvētku dziesmas

Šodien, 22.decembrī plkst.18 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē notiks tradicionālais Rīgas Gospelkora Ziemassvētku ieskaņas koncerts “Prieks pasaulei!”, bet plkst.20 paredzēts papildkoncerts, raksta aģentūra LETA.

Koncertā džeza un soulmūzikas aranžijās tiks izpildītas gan sen zināmas, gan ne tik pazīstamas Ziemassvētku kompozīcijas kā angļu, tā arī latviešu valodā. Turklāt Gospelkoris nesen atgriezies no koncerttūres ASV, kur dziedātāji papildinājuši savu repertuāru ar skaņdarbiem, kuru pirmatskaņojumu klausītāji varēs izbaudīt tieši 22.decembrī. 

Kora skanējumu papildinās mūzikas konkursa “Ghetto Faktors” uzvarētāja un jaunā džeza dziedātāja Kristīne Prauliņa, māsas Ana un Katrīne Drozdovičas un citi solisti, kā arī instrumentālisti – basģitārists Norberts Skraucis, bundzinieks Miķelis Vīte un taustiņinstrumentālists Dmitrijs Karpovs. Koncertu diriģēs Jānis Maslovskis. 

Ieeja koncertā būs par ziedojumiem. 

Šogad aprit desmit gadi, kopš Rīgas Gospelkoris koncertē Latvijā un ārvalstīs. Šo gadu laikā izveidojusies cieša sadarbība ar dažādiem ārvalstu gospelmūzikas izpildītājiem, kas ir iedvesmojis popularizēt šo žanru arī Latvijā – koris jau trīs reizes organizējis gospelmūzikas festivālu “Sing Gospel, Latvia!”, kurā ASV un Lielbritānijas mūziķu vadībā vairākiem simtiem Latvijas jauniešu bija iespēja iepazīt šo mūzikas stilu. Rīgas Gospelkoris sadarbojies arī ar daudziem pašmāju mūziķiem – “Anmary”, Jāni Stībeli, Arni Medni, Denisu Paškeviču, apvienību “Z-kalns” un citiem. Kora izdotais DVD “Silver&Gold” ticis nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai kategorijā “Labākais koncertieraksta video 2011”. Drīzumā koris sāks gatavošanos dalībai vienā no galvenajiem mūzikas notikumiem 2014.gadā Rīgā – Pasaules koru olimpiādei.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu