Rīgas Porcelāna muzejā atklās starptautisku mazo formu porcelāna izstādi • IR.lv

Rīgas Porcelāna muzejā atklās starptautisku mazo formu porcelāna izstādi

31
NULL

Izstādē piedalās  50 autori no 12 valstīm 

Rīgas Porcelāna muzejā šodien plkst.17 tiks atklāta astotā starptautiskā mazo formu porcelāna izstāde, raksta aģentūra LETA. 

Starptautiskā mazo formu porcelāna izstāde ir gadskārtēji svētki Rīgas Porcelāna muzejā. Tajā tiek apkopota dažādu valstu keramikas profesionāļu interpretācija par mazu formu, kas nepārsniedz 15 centimetrus platumā, augstumā un dziļumā. Izveidot mākslas darbu no porcelāna noteiktā izmērā ir īsts izaicinājums, jo jāņem vērā daudzi tehnoloģiskie tapšanas priekšnoteikumi. Izstāde pierāda, ka tas neierobežo mākslinieku radošo fantāziju, ir tapuši visdažādākās stilistikas un tematikas darbi. 

Izstāde notiek jau astoto reizi, un šogad tā pulcējusi 50 autorus no 12 valstīm – Anglijas, Beļģijas, Igaunijas, Īrijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Rumānijas, Spānijas, Šveices un Turcijas. Latviešu mākslinieki, piemēram, Juta Rindiņa, Jānis Kupčs, Ilona Romule, Ainārs Rimicāns, Andris Vēzis, Sarmīte Munde, un 30 ārzemju autori izstādei iesnieguši savu svaigāko veikumu. Daudzi mākslinieki darbus gatavo īpaši šai izstādei, kas profesionāļu vidū guvusi atzinību. 

Izstāde Rīgas Porcelāna muzejā būs skatāma 19.janvārim.

Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu