Latvijas mākslas akadēmijā sākas mākslas darbu gadatirgus "Jarmarka" • IR.lv

Latvijas mākslas akadēmijā sākas mākslas darbu gadatirgus “Jarmarka”

31
Gadatirgus plakāts

Šogad “Jarmarkas” devīze – “Atrodi dārgumus”

No šodienas, 18.decembra līdz 30.decembrim Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) 11.gadu pēc kārtas norisināsies izstāde, gadatirgus un labdarības akcija “Jarmarka”, raksta aģentūra LETA. 

Šogad “Jarmarkas” devīze būs “Atrodi dārgumus”, pasākumu pielīdzinot lielai dārgumu krātuvei, kurā katrs var atrast ko īpašu. “Jarmarkas” laikā ikviens interesents varēs baudīt mākslas gadatirgus īpašo atmosfēru, apskatīt un iegādāties LMA jauno talantu mākslas darbus, vienlaikus ziedojot līdzekļus LMA vēsturiski nozīmīgo jūgendstila telpu restaurācijai. 

“Jarmarka” LMA studentiem sniedz iespēju studiju laikā tapušos darbus reizi gadā izstādīt plašākai auditorijai. Savukārt apmeklētājiem tā ir izdevība iegādāties oriģinālus mākslas darbus, kuru vērtība ar gadiem tikai augs. “Jarmarkā” ir atrodami visdažādākie mākslas darbi – no gleznām un traukiem līdz vides un interjera objektiem, tērpiem, tēlniecības un stikla objektiem, grafikām, rotām un citiem mākslas darbiem. 

Ik gadu mākslas gadatirgu apmeklē aptuveni 25 000 apmeklētāju, kuru vidū ir mākslas kritiķi, galeriju īpašnieki, sabiedrībā zināmi uzņēmēji un vēstniecību pārstāvji. 

Kopumā “Jarmarkā” iespējams apskatīt un iegādāties vairāk nekā 300 jauno mākslinieku un LMA pasniedzēju – sabiedrībā atzītu mākslinieku – radītus darbus. Šogad “Jarmarka” saviem apmeklētājiem sadarbībā ar biroja preču izplatītāju “Officeday” piedāvās pasaulē slavu ieguvušu mākslinieku darbu izstādi. 

Tajā būs apskatāmas dažādās tehnikās veidotu mākslas darbu retrospekcijas, kas veidotas no biroja piederumiem. Apskatei būs izlikti 13 mākslinieku darbi no 11 pasaules valstīm – Amerikas Savienotajām Valstīm, Krievijas, Kolumbijas, Francijas, Nīderlandes, Portugāles, Norvēģijas u.c. 

“Jarmarka” Lielajā aulā būs atvērta no plkst.11 līdz plkst.20 katru dienu, izņemot 24., 25. un 26.decembri, un tās apmeklējums būs bez maksas.

Vairāk informācijas akadēmijas mājas lapā

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu