Ziemeļkoreja apsūdz diktatora tēvoci korupcijā • IR.lv

Ziemeļkoreja apsūdz diktatora tēvoci korupcijā

39
Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns (attēlā) tēvoci Džanu Sonthēku atbrīvojis no ietekmīgās Nacionālās Aizsardzības komisijas vicepriekšsēdētāja amata. Foto: AFP/LETA

Džans Kimu dinastijas pārvaldītajā valstī esot bijis viens no troņa balstiem, veicis ekonomikas reformas

Ziemeļkoreja pirmdien apstiprināja, ka diktatora Kima Čenuna tēvocis Džans Sonthēks atbrīvots no ietekmīgās Nacionālās Aizsardzības komisijas vicepriekšsēdētāja amata, ziņo LETA/AFP.

Phenjana Kima Čenuna tēvoci apsūdz korupcijā, norādot, ka par pastrādātajiem pārkāpumiem un kontrrevolucionāra atzara vadīšanu viņš atstādināts no visiem amatiem un izslēgts no partijas.

Par Džana Sonthēka atstādināšanu pagājušajā nedēļā jau ziņoja Dienvidkorejas izlūkdienests.

Džans Kimu dinastijas pārvaldītajā valstī esot bijis viens no troņa balstiem, veicis ekonomikas reformas un regulāri uzturējis attiecības ar Ziemeļkorejas vienīgo sabiedroto Ķīnu.

Atbilstoši ekspertu vērtējumam, Džans nelaiķa līdera Kima Čenira slimības laikā un pēc viņa nāves faktiski pārvaldījis izolēto komunistu valsti. Džans ir precējies ar Kima Čenira māsu Kimu Gjonhi.

Viņa atbrīvošana no amata tiek uzskatīta par lielākajām izmaiņām Ziemeļkorejas vadībā kopš pašreizējā diktatora nākšanas pie varas.

Džana Sonthēka palīgs ir lūdzis patvērumu Dienvidkorejā, piektdien vēstīja Dienvidkorejas telekanāls YTN.

Līdzšinējā Nacionālās Aizsardzības komisijas vicepriekšsēdētāja palīgs, kurš pārraudzījis viņa finanses, patvērumu lūdzis pirms diviem mēnešiem un patlaban atrodas Ķīnā Dienvidkorejas amatpersonu aizsardzībā, atsaucoties uz avotiem, kas ir pazīstami ar notikumu gaitu, vēsta telekanāls.

Dienvidkorejas Nacionālais izlūkdienests šonedēļ pavēstīja, ka Džans, kurš “de facto” bija otrais cilvēks Phenjanas hierarhijā, novembra beigās atstādināts no visiem augstajiem amatiem. Diviem viņa tuviem līdzgaitniekiem jau pagājušajā mēnesī izpildīts nāvessods.

 

Komentāri (39)

Vineta 09.12.2013. 11.28

Viedoklis_lv
Империализм США не пройдет!!!!

+2
0
Atbildēt

0

Vineta 09.12.2013. 14.45

Ločmelis
Na jau velti pederastu un sadistu virsaiša, močītāja atejās, Puķina, pirmā ārvalstu vizīte bija uz z-Koreju, lai nepieļautu korejiešu tuvināšanos, kas bija aizsākusies.

0
0
Atbildēt

0

Pēterītis 09.12.2013. 14.45

Pazīstama situācija komunistu pārvaldītajos režīmos. Visu dīvaino uz ārpusi vērsto izdarību cēlonis ir slēptā cīņa par varu iekšienē. Tikai tagad pēc reālās varas nostiprināšanas būs izdevība uzzināt rietumos skolotā jaunā diktatora īsteno izvēli.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu