Fotogrāfijas muzejā atklās Vilhelma Mihailovska fotogrāfiju izstādi • IR.lv

Fotogrāfijas muzejā atklās Vilhelma Mihailovska fotogrāfiju izstādi

27
Izstādes plakāts

Fotogrāfijas, kas tapušas no 1969.gada līdz mūsu dienām

Šodien, 5.decembrī plkst.17 Latvijas Fotogrāfijas muzejā (LFM) atklās Latvijas fotogrāfijas klasiķa Vilhelma Mihailovska fotogrāfiju izstādi “Gaismas zīmējumi”, raksta aģentūra LETA. 

Izstādē iekļautas fotogrāfijas no darbu cikla “Humanus”, kuru mākslinieks veidojis no 1969. līdz 1982.gadam, un portreti, kas uzņemti, sākot no 1975.gada. Izstādē redzami arī jaunāki fotoattēli, jo autors turpina darbu arī patlaban. Mihailovskis izteicies, ka, vienīgi strādājot pie gleznieciskā vai fotogrāfiskā portreta, var ieskatīties cita cilvēka sejā, jo ikdienā tas reti tiek darīts. Ieskatīties sejā, viņaprāt, nozīmē ietiekties cilvēka dvēselē, kur reizē var iepazīt sevi – citas dvēseles atspulgā. Autors atzina, ka šādi fotogrāfam pieder cita cilvēka noslēpums. 

Mihailovskis fotomākslai pievērsies 1969.gadā. Mākslinieks sarīkojis 56 personālizstādes Latvijā un deviņas – ārzemēs, piedalījies vairāk nekā 300 konkursos un grupu fotomākslas izstādēs Latvijā un 45 citās pasaules valstīs. Autors saņēmis vietējus un starptautiskus fotomākslas apbalvojumus. Viņam kā pirmajam no Latvijas tika piešķirts “Starptautiskās Fotomākslas federācijas” ekselences tituls. Mihailovskis ir līdzautors dokumentālajai filmai “Augstākā tiesa”, kuras režisors ir Hercs Franks, ir izdevis 12 autora fotoalbumus. Mihailovska darbi atrodas “Musee Francais de la Photographie”, kā arī “Auer photofoundation” Šveicē un “Stadtgalerie” Vācijā. Mihailovska fotogrāfijas atrodas Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva un Latvijas Fotogrāfijas muzeja kolekcijās un citviet.

Vairāk informācijas par izstādi muzeja mājas lapā

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu