Bijusī tiesnese Šteinerte pārstāvēs Saeimu Zolitūdes traģēdijas izvērtēšanas komisijā • IR.lv

Bijusī tiesnese Šteinerte pārstāvēs Saeimu Zolitūdes traģēdijas izvērtēšanas komisijā

14
Bijusī tiesnese Ināra Šteinerte. Foto: Edijs Pālens, LETA

Valdības darba kārtībā otrdien iekļauts jautājums par sabiedriskās komisijas izveidošanu

Zolitūdes traģēdijas apstākļu un seku izvērtēšanas sabiedriskajā komisijā Saeimu pārstāvēs bijusī Rīgas apgabaltiesas tiesnese Ināra Šteinerte.

Saeimai pirmdien jāpilnvaro savu pārstāvi darbam šajā komisijā, kā arī jāinformē par to Valsts kanceleju. Saeimas Prezidijs pirmdien vienojās, ka parlamentu komisijā varētu pārstāvēt Šteinerte, vēsta LETA.

Ministru kabineta sēdes otrdienas darba kārtībā iekļautais rīkojuma projekts paredz Valsts kancelejai sagatavot rīkojuma projektu par sabiedriskās komisijas izveidošanu. Tās sastāvā būtu jāiekļauj pārstāvji no Ekonomikas ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Finanšu ministrijas, Tieslietu ministrijas, Labklājības ministrijas, Valsts kancelejas, sabiedriskā labuma biedrības “Delna” un citi sabiedrisko organizāciju pārstāvji. Ņemot vērā, ka resursu koncentrēšanai un efektīvam darbam būtu lietderīgi veidot vienu šādu sabiedrisko komisiju, tās sastāvā būtu jāuzaicina arī pārstāvji no Saeimas un Rīgas domes, teikts protokolā.

Rīkojumā par šādas komisijas izveidi būs jāparedz tās organizācijas pamatprincipi, izvirzāmie uzdevumi, kā arī jānosaka, ka komisijas darbības rezultāti ir jāiesniedz traģēdijas izmeklēšanas procesa virzītājam.

Premjerministrs pagājušajā nedēļā norādīja, ka komisijas vadītāja vārdam vajadzētu būt zināmam uz šīs nedēļas valdības sēdi un tam ir jābūt sabiedrībā zināmam un uzticamam cilvēkam, kas orientējas dažādos jautājumos, ne tik daudz būvniecības speciālistam, bet zinošam gan tiesībzinātnēs, gan valsts pārvaldes jautājumos. Dombrovskis uzsvēra, ka tam noteikti jābūt cilvēkam ārpus politiķu aprindām.

Saeimas deputāti septembrī pieņēma lēmumu par Goda tiesneša nosaukuma piešķiršanu vairākiem bijušajiem tiesnešiem, tai skaitā arī Šteinertei.

Zolitūdē 21.novembra vakarā, iebrūkot lielveikala “Maxima” jumtam, drupās dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Bīstamo darba apstākļu dēļ bojāgājušo mirstīgo atlieku meklēšana turpinājās četras dienas.

 

Komentāri (14)

peerku 02.12.2013. 16.17

Tiesnese Šteinerte,- labākais iespējamais variants. Tagad varam būt droši, ka izvērtēšana būs objektīva. Veiksmi darbā!

+9
0
Atbildēt

0

aigarsaboltins 02.12.2013. 15.52

Ināra Šteinerte ir viena no uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmajām patiesi cienījamām Latvijas tiesnesēm.

+8
-3
Atbildēt

0

saki 02.12.2013. 16.02

Ināras Šteinertes izrunāšanās presē bija viens no faktoriem, kas maksāja Latvijas valstij zaudējumu ECT Laventa lietā. Publiska aizstāvības kritika, aicinājums pierādīt nevainīgumu un mājieni par gaidāmo spriedumu tomēr ir pietiekami rupji juristu ētikas un neitralitātes pārkāpumi, lai par tiem aizmirstu.

+6
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu