Radio 1.studijā saksofonista Viļņa Kundrāta un "Mirage Jazz Orchestra" koncerts • IR.lv

Radio 1.studijā saksofonista Viļņa Kundrāta un “Mirage Jazz Orchestra” koncerts

27
NULL

Koncertā piedalīsies dziedātāji Ieva Kerēvica un Jānis Strazdiņš, Tallinas Mūzikas akadēmijas Džeza nodaļas vadītājs ģitārists Jāks Soārs

Šovakar, 21.novembrī plkst.18 Latvijas Radio 1.studijā notiks komponista un saksofonista Viļņa Kundrāta un “Mirage Jazz Orchestra” koncerts, raksta aģentūra LETA. 

Koncertā skanēs Kundrāta instrumentālās kompozīcijas un dziesmas ar latviešu dzejnieku Imanta Ziedoņa, Knuta Skujenieka, Klāva Elsberga un Egila Zirņa tekstiem. Kundrātam, kurš džeza mūzikā aktīvi darbojas kopš astoņdesmito gadu beigām, jaunas koncertprogrammas ideja radusies pirms pusotra gada. Mūziķis ir iecerējis turpināt “Mirage Jazz Orchestra” tradīciju atskaņot latviešu komponistu skaņdarbus un aranžējumus. Viņa džeza tradīcijā ieturētajos skaņdarbos atrodamas svinga, bopa, blūza, rokenrola, regeja un tvista iezīmes, kā arī paša latviešu komponista muzikālais stils. Komponists apzināti centies meklēt kaut ko savdabīgu – ne tikai kopēt amerikāņu džezu, bet arī veidot jaunus risinājumus. 

Kundrāts pats ir spēlējis “Mirage Jazz Orchestra”, tāpēc viņam jau ir pazīstams tā muzikālais raksturs. Koncertā piedalīsies džeza dziedātāja Ieva Kerēvica un vairāku vokālo ansambļu, grupas “Cosmos” un Latvijas Radio kora dziedātājs Jānis Strazdiņš, kā arī Tallinas Mūzikas akadēmijas Džeza nodaļas vadītājs un vairāku Eiropas džeza projektu līdzautors ģitārists Jāks Soārs. Koncertā piedalīsies arī “Mirage Jazz Orchestra” solisti Indriķis Veitners, Raivo Stašāns, Lauris Amantovs, Normunds Piesis, Madars Kalniņš u.c. 

Biļetes cena Ls 3. Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu