Ceturtdien festivālā "Bildes" jauno dziesminieku koncerts • IR.lv

Ceturtdien festivālā “Bildes” jauno dziesminieku koncerts

27
NULL

Koncertā uzstāsies jau pazīstami un pavisam jauni dziesminieki

Šovakar, 21.novembrī plkst.19 Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē notiks festivāla “Bildes” “Jauno dziesminieku koncerts”, raksta aģentūra LETA.

 “Jauno dziesminieku koncerts” festivālā “Bildes” notiks jau otro gadu. Festivāla organizētāji cer laika gaitā to nostiprināt kā neatņemamu “Bilžu” koncertu sastāvdaļu un tradīciju. Koncertā uzstāsies Imants Daksis, Mikus Frišfelds, Mārtiņš Križevics, Gatis Zotovs, Kārlis Kazāks, Anete Kozlovska, Mikus Straume, Anita Intaite, Laura Lō, Diāna Sus, Baiba Deķēna, “Fox Lima”, Liene Dravniece un citi. 

Koncertā šogad pirmo reizi uzstāsies dziedātāja Anita Intaite, pazīstama arī ar skatuves vārdu “Košā”. Viņa ierastās rokmūzikas vietā izpildīs dziesmas akustiskā noformējumā. Intaite atzinusi, ka vienatnē uzstājas reti, jo tas ir liels izaicinājums, tomēr “Bildēs” viņa ir gatava uzdrošināties. “Košā” uzstāsies arī “Bilžu veterānu koncertā” kopā ar “Dzelzs Vilku”, kur viņa atklās savas personības aktīvo pusi. 

Dziedātājai “Fox Lima” “Jauno dziesminieku koncerts” būs debija “Bildēs”. Līdz šim viņa uzstājusies galvenokārt ārzemēs, kur guvusi klausītāju un mūzikas industrijas pārstāvju atsaucību, piedaloties vienā no pasaulē prestižākajiem jauno dziesmu autoru konkursiem “The John Lennon Songwriting Contest”. “Fox Lima” dziesma “Tirpini” vienā no kategorijām ieguvusi “Grand Prix” apbalvojumu. Neskatoties uz muzicēšanu ārzemēs, dziedātāja atzīst, ka par “Bildēm” interesējusies jau vairākus gadus. “Fox Lima” koncertā plāno atskaņot arī savu apbalvojumu saņēmušo dziesmu, to izpildot akustiski. Viņa savu priekšnesumu cer papildināt arī ar koklētāja un perkusionista sniegumu. 

Indie pop grupas “Sus Dungo” dalībniecei Diānai Sus šis jau būs piektais gads festivālā. Viņai šis koncerts saistās ar mājīgumu un omulību, tāpēc tradīcijas turpināšanas nolūkos viņa atkal priecēs klausītājus ar jaunām dziesmām. Šogad Diānai koncertā pievienosies arī dažas no “Sus Dungo” meitenēm.

Vairāk informācijas www.bildes.lv

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu