Rīgā notiek Francijas garšas nedēļa • IR.lv

Rīgā notiek Francijas garšas nedēļa

16
Publicitātes foto. Foto no Francijas institūta mājas lapas

19 Rīgas restorānos varēs baudīt franču ēdienus, būs lekcijas, izstāde “Vīna pagrabu aromāti”, vīnziņa meistarklase

Svinot Rīgas un Francijas pilsētas Bordo sadarbības 20.gadskārtu, no šodienas, 20.novembra līdz 27.novembrim Rīgā norisināsies Francijas garšas nedēļa, piedāvājot kultūras un izklaides pasākumus, kā arī iespēju izzināt Francijas virtuvi un vīna kultūru, raksta aģentūra LETA.

Garšas nedēļas laikā 19 Rīgas restorānos varēs baudīt franču ēdienus, kurus Latvijas pavāri gatavos no Rīgas tirgos iegādātiem produktiem. 

Šovakar, 20.novembrī Francijas institūtā uz Pasaku pēcpusdienu būs gaidīti bērni, savukārt vakarā Rīgas klubā “Piens” viesosies viens no Francijā populārākajiem dīdžejiem. 

21.novembrī Francijas institūta Latvijā telpās tiks atklāta interaktīva zinātniska izstāde “Vīna pagrabu aromāti”, kas aicinās iepazīt Francijas vīnus, bet “Vīna studijas” telpās “Galerijā Centrs” norisināsies Bordo reģiona vīnu meistarklase vīnziņa Serža Opijāra vadībā. 

23.novembrī tradicionālajā Berga bazāra tirdziņā varēs degustēt dažādus Francijas gardumus. Savukārt slavenā Bordo restorāna “La Tupina” šefpavāri Žans Pjērs Ksiradakis un Benuā Dikozs pēcpusdienā rīkos pavārmākslas meistarklasi restorānā “Elements”. 

Kinoteātrī “Splendid Palace” 24.novembrī notiks kino pēcpusdiena “Franču virtuve kino pasaulē”. Gan šī pasākuma laikā kinoteātrī, gan no 25. līdz 27.novembrim mākslas muzejā “Rīgas Birža” būs aplūkojama izstāde “Bresas reģiona tradicionālā virtuve”. 

Francijas garšas nedēļas viesu vidū būs arī vairāki plaši pazīstami lektori, kuru lekcijas “Rīgas Biržas” konferenču zālē varēs apmeklēt visi interesenti. Burgundijas Universitātes vēstures profesors, vīna un kultūras speciālists Kristofs Likāns iepazīstinās ar Francijas vīna kultūru, savukārt Francijas Kultūras un komunikāciju ministrijas eksperts Kristiāns Otēns lasīs lekciju par gastronomiju pasaules kultūras mantojuma kontekstā, bet Francijas garšas nedēļas noslēgumā Francijas kultūras un kulinārā mantojuma pārstāvniecības vadītājs Pjērs Sanērs aicinās uz lekciju par gastronomiju un tūrismu. 

Lielākā daļa Francijas garšas nedēļas pasākumu būs bez maksas. 

Ar precīzu un detalizētu pasākumu programmu var iepazīties Francijas institūta Latvijā mājaslapā

Komentāri (16)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu