Rīgā sākas Beļģijas dienas • IR.lv

Rīgā sākas Beļģijas dienas

25
NULL

Viens no vērienīgākajiem projektiem būs izstāde Rīgas Biržā “Iespaidi un paralēles” – beļģu un latviešu glezniecība 20.gadsimta pirmajā pusē

Rīgā no šodienas, 14.novembra līdz 24.novembrim šogad pirmo reizi notiks Beļģijas dienas, raksta aģentūra LETA. Vienpadsmit Beļģijas dienās rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs iespējams apmeklēt deviņus unikālus kultūras pasākumus – pirmo Latvijas komiksu konkursa “Briseles kāposti” izstādi Latvijas Mākslas akadēmijā, jauno flāmu dizaina mākslinieku no Beļģijas darbu izstādi “De Invasie/Rīga”, Beļģijas “Pecha Kucha” nakti, beļģu jaunāko īsfilmu programmu “Īsais no Beļģijas” kinoteātrī “KSuns”, Latvijas Kultūras akadēmijas studentu vakaru, kas veltīts Beļģijai, un citus pasākumus. 

Viens no vērienīgākajiem projektiem būs izstāde “Iespaidi un paralēles” muzejā “Rīgas Birža”- beļģu un latviešu glezniecība 20.gadsimta pirmajā pusē, kas 2014.gadā ceļos uz Beļģiju. Jāpiemin arī beļģu jūgendstila gleznotāja un grafiķa Armāna Rasanfosa darbu izstāde un mākslinieka mazmeitas mākslas zinātnieces Nadīnes de Rasanfosas lekcija par mākslinieka daiļradi. 

Rīgā gaidāmi arī pasaulē atzītie baroka ansambļa “Collegium Vocale Gent” mūziķi. 

Beļģijas dienu Rīgā gaitā būs iespēja iepazīties ar beļģu virtuves daudzveidību, apmeklējot pavārmākslas meistarklases un nobaudot īpaši Beļģijas dienām gatavotu ēdienkarti restorānā “3 pavāri”. 

“Beļģijas dienas” ir Beļģijas Karalistes vēstniecības Latvijā iniciēts projekts, kas ticis īstenots sadarbībā ar Latvijas kultūras organizācijām. Sīkāku informācija par Beļģijas dienu pasākumiem atrodama to norises vietās, kā arī internetā – “www.facebook.com/BelgianDaysInRiga” un “www.diplomatie.be/riga/“. 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu