Radio studijā notiks Laimas Jansones, Arta Oruba un Andra Gruntes koncerts • IR.lv

Radio studijā notiks Laimas Jansones, Arta Oruba un Andra Gruntes koncerts

24
Trio publicitātes foto

Projektā apvienojušies – koklētāja, perkusionists un basists. Mūziķu oriģinālskaņdarbi aptver gan džeza, gan etnogrāfisko mūziku

Otrdien, 12.novembrī plkst.19 Latvijas Radio notiks Laimas Jansones, Arta Oruba un Andra Gruntes koncerts, raksta aģentūra LETA. 

Trio pirmsākumi meklējami festivālā “Rīgas ritmi 2012”, kad uz “Arteļa” skatuves kāpa etnogrāfiskās kokles izpildītāja Laima Jansone kopā ar perkusionistu Arti Orubu un basistu Andri Grunti. Šis trio bija kaut kas unikāls un džeza mūzikā nebijis, atklājot jaunu melodiski sintezējošu ceļu. Žurnāls “All About Jazz” šo projektu nosauca par “festivāla atradumu” un paredzēja tam daudzsološu nākotni. 

Turpinot sadarbību, festivāla “Rīgas ritmi 2013” apmeklētājiem tika dota iespēja apmeklēt un dzirdēt trio koncertprogrammu “Zarbugans”. Otrdien šis mūzikas projekts tiks prezentēts arī citiem – Latvijas Radio 1.studijā trio sniegs īpašu koncertu. Laimas Jansones, Andra Gruntes un Arta Oruba muzikālais vēstījums tiecas pārvarēt instrumentu pielietojuma robežas un pavērt jaunu, paralēlu pasauli. 

Projekta pamatā ir trīs dažādi instrumenti un tikpat dažādas personības. Šāds unikāls sastāvs ir izaicinājums, līdz ar to ir vienīgā šāda veida apvienība. Skaņdarbu klāstu veido oriģinālas kompozīcijas, kuru ietekmes avoti tiecas aptvert kā džezu, tā arī etnogrāfisko mūziku. 

Tiešraidē koncerts tiks translēts Latvijas Radio Klasikā. 

Biļetes cena Ls 10. Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu