Ģertrūdes ielas teātrī jauna dejas izrāde "Cik tuvu?" • IR.lv

Ģertrūdes ielas teātrī jauna dejas izrāde “Cik tuvu?”

18
Skats no izrādes. Foto Agnese Zīle, Veto Magazine

Izrādē “Cik tuvu?” atklās cilvēku sajūtas par kopā nodzīvoto laiku 

Ģertrūdes ielas teātrī šodien, 30.oktobrī plkst.19 notiks pirmizrāde dejas uzvedumam “Cik tuvu?”, kas ļaus ieskatīties divu cilvēku jūtu un atmiņu uzplaiksnījumos par kopā nodzīvoto laiku, raksta aģentūra LETA . 

Izrādē dejotāji Evita Birule un Edgars Šļakota ar deju un kustībām mēģinās parādīt, vai dzīvot līdzās nozīmē to pašu, ko dzīvot kopā un vai ilgstošā kopdzīvē ir iespēja saglabāt tuvību, kā arī raisīs pārdomas par to, vai ir tikai “mēs” un kur palicis katra “es”. Horeogrāfe Elīna Beice atzīst, ka laiks būs nozīmīga vienība ne tikai pašiem dejotājiem, kuriem fiziski un emocionāli būs jāizdzīvo un jāpiepilda laiks telpā, bet arī skatītājiem, kuriem tiks sniegta iespēja saredzēt un sajust laiku. 

Izrādes laikā telpu piepildīs mākslinieku žesti, deju soļi, skāvieni, kritieni, lēcieni, skatieni. Tos emocionāli papildinās solo dziedājumi no liriskām, traģiskām un komiskām aizgājušo gadsimtu operām. Izrādē varēs saklausīt ārijas no Itālijas opermūzikas meistaru daiļrades. 

Izrādes komandu veido horeogrāfe Elīna Breice, dejotāji Evita Birule un Edgars Šļakota, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Uģis Bērziņš, gaismotāji Jūlija Bondarenko un Matīss Beķers un izpildproducente Zane Estere Gruntmane.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Biļetes nopērkamas galerijā “Istaba” un www.bezrindas.lv

Komentāri (18)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu