Lielajā ģildē Jāzepa Vītola pianistu konkursa finālistu koncerti • IR.lv

Lielajā ģildē Jāzepa Vītola pianistu konkursa finālistu koncerti

32
Viena no konkursa finālistiem ir 22 gadus vecā Latvijas pianiste Antoņina Suhanova. Foto - Reinis Hofmanis, f64

Konkursa finālā piedalās divi Latvijas jaunie pianisti – Antoņina Suhanova un Dainis Tenis

Šodien un rīt, 25.oktobrī plkst.19 Lielajā ģildē uzstāsies Jāzepa Vītola 6.starptautiskā pianistu konkursa finālisti, tajā skaitā Antoņina Suhanova no Latvijas. Finālisti uzstāsies kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un diriģentu Mārtiņu Ozoliņu, lai cīnītos par konkursa godalgām. 

Šovakar koncertā spēlēs fināliste Ajane Macura no Japānas, kura izpildīs Ludviga van Bēthovena Piekto koncertu, Antoņina Suhanova, kas izpildīs Sergeja Rahmaņinova Rapsodiju par Paganīni tēmu, kā arī Motejus Bazars no Lietuvas ar Sergeja Prokofjeva Trešo koncertu. 

Savukārt rīt, 25.oktobrī plkst.19 uzstāsies latvietis Dainis Tenis, kurš izpildīs Sergeja Rahmaņinova Otro koncertu, Andrejs Telkovs no Krievijas, izpildot Edvarda Grīga Koncertu, un Oleksijs Kovaļenko no Ukrainas, kas koncertā izpildīs Sergeja Prokofjeva Trešo koncertu. 

Sestdien, 26.oktobrī Lielajā Ģildē notiks konkursa noslēguma koncerts. Biļetes cena Ls 5-10. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

No 19 konkursa dalībniekiem šoreiz finālā ir iekļuvuši seši. Konkursa dalībniekus vērtē žūrija, kuras sastāvā ir starptautiski atzīti profesionāli pianisti un pasniedzēji – Juris Kalnciems, Gžegožs Kužinskis, Petrs Geņušs, Sergejs Osokins un Ivari Ilja, kurš ir arī žūrijas priekšsēdētājs. 

Jāzepa Vītola starptautiskais pianistu konkurss ir prestižākais no visiem Latvijas mūzikas konkursiem ar visplašāko starptautisko skanējumu. Šogad tā norisi sevišķi rotā Jāzepa Vītola 150.jubilejas svinību konteksts. Jāzepa Vītola starptautisko pianistu konkursu organizē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija sadarbībā ar VSIA “Latvijas koncerti” un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu