Tendenciozās PBK pārraides vadītājs noliek Krievijas deputāta pilnvaras • IR.lv

Tendenciozās PBK pārraides vadītājs noliek Krievijas deputāta pilnvaras

30
Aleksejs Pimanovs deputāta krēslā. Foto: ITAR-TASS/LETA

Lietuviešus aizskarošās TV pārraides autors turpmāk varētu darboties Krievijas aizsardzības sistēmas propagandas struktūrās

Krievijas televīzijas Pirmā kanāla programmas “Cilvēks un likums” autors un vadītājs Aleksejs Pimanovs, kura veidotā skandalozā pārraide par 1991.gada notikumiem Viļņā izraisījusi “Pirmā Baltijas kanāla” (PBK) retranslācijas apturēšanu Lietuvā, nolēmis pirms termiņa nolikt Federācijas padomes deputāta pilnvaras, vēsta “Izvestija.ru”.

Kā skaidrojis žurnālists, kas parlamenta augšpalātā ievēlēts no Tuvas Republikas un partijas “Vienotā Krievija”, viņa lēmums esot saistīts ar pāriešanu citā darbā, kuru pagaidām viņš atteicies atklāt. Vienlaikus viņš piebildis, ka tagad varēšot sevi “pilnībā veltīt darbam televīzijā un kino”. Pimanova deputāta mandāta termiņš beidzas pēc gada.

Tikmēr “Kommersant” raksta, ka Pimanovs turpmāk varētu vadīt Krievijas aizsardzības sistēmas koncerna “Oboronservis” struktūrvienību “Krasnaja zvezda”, kas darbojas “kultūras, kinematogrāfijas un masu informācijas jomā Krievijas Federācijas Bruņoto spēku, valsts un citu pasūtītāju interesēs”. Ne skandālu, ne paredzamā jaunā amata dēļ Pimanovs tomēr neplānojot pamest darbu pie programmas “Cilvēks un likums”, norāda “Kommersant” avoti.

Izdevums arī norāda, ka jau pieminētais skandāls ap Lietuvas vēsturei veltīto sižetu nav vienīgais, kas pēdējā laikā skāris programmu “Cilvēks un likums”. 11.oktobrī šīs programmas tīmekļa vietnē parādījies sižets par pedofilu forumu, kurā esot apspriests temats, “kā apiet likumu attiecībās ar 13 gadus vecu meiteni”. Forumu esot atklājusi portāla redakcija un ziņojusi par to varas iestādēm. Tikmēr Krievijas blogeri izdibinājuši, ka IP adrese, kurā sākta diskusija, reģistrēta Ostankinas telecentrā, kas liek domāt, ka žurnālisti “paši rada provokatīvus tematus un ziņas, bet pēc tam par to neganti taurē pa visu pasauli”.

Lietuvas sabiedrībā sašutumu izraisīja 4.oktobra raidījums “Cilvēks un likums”, kurā tika apgalvots, ka 1991.gada 13.janvārī uzbrukumā Viļņas televīzijas tornim neesot bijis neviena upura, kura nāvē būtu vainojama padomju armija, un viss notikušais esot liela Lietuvas varasiestāžu provokācija.

Izceļoties skandālam, mediju koncerns SIA “Baltijas Mediju alianse” piektdien visās trīs Baltijas valstīs pārtrauca PBK autorprogrammas “Cilvēks un likums” demonstrēšanu ēterā, bet pirmdien Viļņas apriņķa administratīvā tiesa, izskatot Lietuvas Radio un televīzijas komisijas (LRTK) prasību, uz trim mēnešiem apturēja Baltijas valstīs raidošā PBK retranslāciju Lietuvā.

 

Komentāri (30)

kristrun 15.10.2013. 16.17

psrs okupēja Tuvas Republiku 1944.gada oktobrī, kaut arī tuvieši otrajā pasaules karā bija viņas sabiedrotie.

+1
0
Atbildēt

0

Inese 15.10.2013. 15.14

Pat tik daudz IR “žurnālisti” nezina, ka Federācijas padomē ir senatori, nevis deputāti.

0
-3
Atbildēt

3

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu