Sāksies jauno mediju kultūras festivāls "Māksla+komunikācija 2013" • IR.lv

Sāksies jauno mediju kultūras festivāls “Māksla+komunikācija 2013”

24
Sestdien, 12. oktobrī festivāla noslēguma koncertā ar audiovizuālu performanci “Fizikāls” (Physical) Spīķeru koncertzālē uzstāsies pazīstamie kanādiežu elektroniskās mūzikas mākslinieki Metjū Bīdermans un Alens Tibols. Publicitātes foto

Rīgā notiekošais festivāls kļuvis par vadošo šāda koncepta un mēroga pasākumu ne vien Baltijas, bet arī Ziemeļu reģionā.

Šodien Rīgā sāksies 15.starptautiskais jauno mediju kultūras festivāls “Māksla+komunikācija 2013”, kas ieguvis starptautisku ievērību ar tēmu novatorismu. Ik gadu festivāls pulcē ap 100 dalībnieku no Latvijas, Eiropas un citām pasaules valstīm, lai diskutētu par jaunākajām idejām un nākotnes attīstības tendencēm mākslā, sabiedrībā, zinātnē un tehnoloģiju attīstībā, bet šogad nākotnes vīziju vietā festivāla rīkotāji vēlas doties vēsturiskā ceļojumā, lai ieskatītos digitālo tehnoloģiju mākslas vēl pavisam nesenajā pagātnē, raksta aģentūra LETA. 

Festivāls guvis starptautisku ievērību un ir kļuvis par vadošo šāda koncepta un mēroga pasākumu ne vien Baltijas, bet arī Ziemeļu reģionā. 

Šovakar plkst.19 Spīķeros, “kim?” Laikmetīgās mākslas centra otrajā stāvā, tiks atklāta starptautiska mediju mākslas izstāde “Save As” (“Saglabāt kā”). Savukārt plkst.20 Spīķeros skaņu un mediju mākslinieki Šū Lī Čenga no Francijas un Martins Hauzs no Lielbritānijas piedāvās neordināru audio tīkla mākslas performanci “Kompostējot pilsētu. Kompostējot tīklu”, kas akcentē urbānās vides ekoloģijas jautājumus. 

11.oktobrī “Rixc” Mediju telpā norisināsies eksperimentāli avangardisks elektroniskās mūzikas koncerts “Rund-Funk-Empfangs-Saal”. Tā būs vides radio mūzika īpaši gariem viļņiem, kurā uzstāsies patlaban vieni no aktuālākajiem skaņu un starpdisciplinārajiem māksliniekiem Eiropā – Edvīns van der Heide no Nīderlandes un Jans Pēters E.R.Zontāgs no Vācijas. 

Savukārt 12.oktobrī Spīķeru koncertzālē notiks audiovizuālas performances un elektroniskās mūzikas koncerts, kas attiecības starp skaņu, telpu un attēlu risinās no visdažādākajām – radikāli atšķirīgām – perspektīvām. Šī vakara īpašais viesis būs Maikls Senšerijs no ASV, kurš ir komponists, pianists un akordeonists un akordeona spēli paspilgtina ar ritmiskām elektroniskās mūzikas pulsācijām. Pazīstamie kanādiešu elektroniskās mūzikas mākslinieki Metjū Bīdermans un Alens Tibols savā performancē akcentēs skaņas un telpas fizikalitāti. Savukārt daudzsološais britu skaņu mākslinieks Teo Bērts savā performancē radīs dinamisku un kontrastējošu skaņas un attēla divdimensionālu izspēli. Pavisam atšķirīgu skaņas un apkārtējās vides skanējumu piedāvās itāļu izcelsmes šveiciešu komponists Luka Forkuči, kurš savās kompozīcijās ievērojami paplašina skaņas ilustratīvo nozīmi, savukārt latviešu skaņu un video mākslinieki Irīna Špičaka, Krišjānis Rijnieks un Platons Buravickis piedāvās reālā laikā ģenerētu trīsdimensiju audioreaktīvu performanci. 

15.starptautiskais jauno mediju kultūras festivāls “Māksla+komunikācija 2013”, kas ieguvis starptautisku ievērību ar tēmu novatorismu, Rīgā un Liepājā notiks līdz 17.novembrim.

Vairāk informācijas festivāla mājas lapā

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu