Bijušajai ASV valsts sekretārei Olbraitai pasniegs Annas Lindas balvu • IR.lv

Bijušajai ASV valsts sekretārei Olbraitai pasniegs Annas Lindas balvu

29
Madlēna Olbraita. Foto: AFP/LETA

Balvu piešķir personām, kuras palīdz citiem un tiecas pēc humānākas un taisnīgākas pasaules

Bijušajai ASV valsts sekretārei Madlēnai Olbraitai tiks pasniegta nogalinātās Zviedrijas ārlietu ministres Annas Lindas balva, otrdien pavēstīja balvas piešķīrēji.

Annas Lindas balva tiek piešķirta personām, “kuras palīdz citiem un tiecas pēc humānākas un taisnīgākas pasaules”, ziņo LETA/AFP.

76 gadus vecā Olbraita “ir viena no ievērojamākajām mūsu laiku diplomātēm (..). Viņa bija Annas Lindas kolēģe, draugs un paraugs,” teikts Annas Lindas piemiņas fonda izplatītajā paziņojumā.

Olbraita 1997.gada 23.janvārī kļuva par pirmo sievieti ASV valsts sekretāra amatā un viņa bija atbildīga par ārpolitikas jautājumiem toreizējā prezidenta Bila Klintona administrācijā.

Viņa izpelnījusies atzinību par ieguldījumu Tuvo Austrumu miera procesa virzībā un ASV starptautiskajā politikā ieroču kontroles un cilvēktiesību jautājumos.

Anna Linda tika noslepkavota 2003.gada 11.septembrī.

Annas Lindas piemiņas balva Olbraitai tiks pasniegta svinīgā ceremonijā Stokholmā šā gada 11.septembrī, pieminot desmito gadadienu kopš Lindas noslepkavošanas.

Olbraita uz Zviedriju gan neplāno doties, bet svinīgajā ceremonijā piedalīsies ar videokonferences starpniecību.

 

Komentāri (29)

cekuleuna 05.09.2013. 10.31

Šī persona, “kura palīdz citiem un tiecas pēc humānākas un taisnīgākas pasaules” dokumentālā filmā par notikumiem Irākā, vaicāta, vai uzskata, ka pusmiljons nogalinātu civiliedzīvotāju, tostarp bērnu, nav pārāk liels upuris, iepleta savas pūces acis un teica: “Protams, ka ne! MUMS ir svarīgi, lai šajā reģionā valdītu kārtība!” Izcila humāniste!

0
-1
Atbildēt

0

inta_s 04.09.2013. 15.56

Cilvēkiem to nesaprast bet tai slimajai elitei kura iefiltrējusies vairāku valstu varas struktūrās, tai skaitā ASV, tik tiešām piešķirt nozīmi numeraloģijai. 11 tiem daudz ko nozīmē.

+1
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu