Lielākās reģionālās partijas kopā startēs Saeimas vēlēšanās • IR.lv

Lielākās reģionālās partijas kopā startēs Saeimas vēlēšanās

13
Andrejs Ence. Foto: Kaspars Krafts, F64

Aicina pievienoties citas reģionu partijas, vēlētāju apvienības un novadu līderus

Trīs lielāko reģionālo partiju – “Reģionu alianses”, Latgales partijas un Vidzemes partijas līderi konceptuāli vienojušies par reģionālo partiju apvienības “Reģionu apvienība” veidošanu un kopīgu startu Saeimas vēlēšanās, pausts partijas pārstāvju paziņojumā presei.

Par ieceri veidot reģionālo partiju apvienību “Reģionu apvienība” ir vienojušies visu trīs partiju līderi – Andrejs Ence no “Reģionu alianses”, Aldis Adamovičs no “Latgales partijas un Guntis Gladkins no “Vidzemes partijas”, tiekoties trešdien Rīgā. Jaunās apvienības mērķis ir veicināt reģionālo politisko spēku apvienošanos un kopīgi startēt 12.Saeimas vēlēšanās 2014.gadā.

Jaunveidojamajai reģionālo partiju apvienībai aicina pievienoties arī citas reģionālās partijas, vēlētāju apvienības un reģionālos līderus. Jau iepriekš tika prognozēts reģionālo partiju konsolidācijas procesa turpinājums pēc pašvaldību vēlēšanām un pirms 12.Saeimas vēlēšanām 2014.gadā.

Laikraksts “Diena” šorīt skaidro, ka šī iecere vēl jāatbalsta partiju kopsapulcēs un tikai tad varēs parakstīt dokumentu. Turpināšoties partiju sarunas ar “Vienotību”, kas cer sadarboties ar reģionālajām partijām.

Trīs partiju līderi uzskata, ka kopīgi veidojamās “Reģionu apvienības” svarīgākais uzdevums ir kļūt par galveno Latvijas reģionu interešu aizstāvi Saeimā un valdībā, izveidojot pragmatisku dialogu ar pārējiem politiskajiem spēkiem.

“Pašvaldību vēlēšanās reģionālās partijas ieguva ļoti daudz mandātu. Vēlēšanu rezultāti nepārprotami norāda, ka reģionālo partiju popularitāte un ietekme pieaug,” jau iepriekš, komentējot “Reģionu alianses” panākumus aizvadītājās pašvaldību vēlēšanās, teica partijas priekšsēdētājs, Babītes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ence.

“Latvijas reģioni jau ilgstoši ir pabērna lomā. Un aktīvā cilvēku prombraukšana ir acīmredzams apliecinājums, ka tā turpināties nevar! Cilvēkiem reģionos ir jājūt, ka viņi mūsu valstī ir vajadzīgi!” aicina Ence. Viņš uzskata, ka šis ir ļoti zīmīgs brīdis. “Mums ir iespēja izmantot šo pacēlumu un konsolidēt reģionālos līderus, lai izveidotu ļoti spēcīgu reģionu lobiju Latvijas un arī Eiropas mērogā. Tāpēc mēs esam gatavi aktīvi līdzdarboties, lai nepieļautu šī potenciāla sadrumstalošanu.”

“Reģionālo partiju panākumi pašvaldību vēlēšanās ir pamudinājuši sasparoties arī citas partijas. Par reģionālajām partijām nu interesējas arī Saeimā pārstāvētās partijas, lai gan iepriekš tās pret reģionālajām partijām izturējās visnotaļ augstprātīgi. Šobrīd situācija ir mainījusies,” atgādina Ence.

Komentāri (13)

grislits 22.08.2013. 12.47

Reģionu alianse pilna ar Šlesera cilvēkiem, Vidzemes partija – ar TP cilvēkiem, Latgales partiju neesmu īpaši pētījis, tikai tik daudz, ka laikam Daugavpils Lāčplēsis (Saeimā bija no Vienotības) tur ir, un pirms pašvaldību vēlēšanām dažos Saeimas balsojumos Lāčplēsis balsoja atšķirīgi no Vienotības, laikam par jautājumu par bērnudārzu valodu un vēl pārītī. Balsoja tāpat kā SC.

Līdz ar to, ja šitie būs iekšā Saeimā ar kādu mazumiņu, ar kādu mazumiņu Repšes partija, tad pēc vēlēšanām būs koalīcija – Repše, reģioni, ZZS un SC. Tā vismaz sāk izskatīties.

+9
0
Atbildēt

0

buchamona 22.08.2013. 13.59

…Trīs partiju līderi uzskata, ka kopīgi veidojamās “Reģionu apvienības” svarīgākais uzdevums ir kļūt par galveno Latvijas reģionu interešu aizstāvi Saeimā un valdībā…+++ ja es pareizi izprotu jēgu tam ar kādu nolūku reģionu partijas cenšas iekļūt Saeimā, tad viņi ir tik pat bīstami Latvijai, cik saskaņieši uc Latvijas kremlini.

Ar tādu ” kombikorma” stratēģiju LR politikā jau esam saskārušies.

+9
-1
Atbildēt

1

    Ojārs > buchamona 23.08.2013. 09.06

    paskaidrošu – “Vairāk kombikorma tieši manam kolchozam!” Apmaiņā pret to esmu gatavs uz visu…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 22.08.2013. 14.38

no jaunaam asiniim te nav ne smakas, kad atmira teepisti ar šļesaristiem , tad uztaisiija lablatviešus , kuri nekur taalu netika , zalaans skaļi proklameeja ka viss speeks reģionos , tie nu buušot valsts glaabeeji , te nu viņi atkal klaat ar savu reģionu paarteju , šķeele un šlesrs noteikti paši klaatienee nebuus , bet komandas gan tiks no maakoņiem stumtas ,

+8
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu