NA un "Vienotības" Rīgas domes deputātu frakcijas vienojas par sadarbību • IR.lv

NA un “Vienotības” Rīgas domes deputātu frakcijas vienojas par sadarbību

28
Rīgas ģerbonis. Foto: Kaspars Krafts, F64

Kopīgie mērķi – latviešu valodas un Latvijas valsts nacionālās identitātes nostiprināšana, nodokļu maksātāju naudas racionāla izlietojums

Lai nodrošinātu Rīgas attīstību, saistot to ar visas valsts attīstību, nostiprinātu Rīgas kā latviskas un ES valsts galvaspilsētas identitāti, īstenotu Rīgas domes un valdības labu sadarbību, nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK un partijas “Vienotība” frakcijas Rīgas domē trešdien parakstījušas vienošanos par sadarbību kopīgo mērķu sasniegšanai, aģentūru LETA informēja partiju pārstāvji.

Nacionālās apvienības un “Vienotības” frakcijas kā kopīgu mērķi izvirzījušas latviešu valodas un Latvijas valsts nacionālās identitātes nostiprināšanu un attīstību Rīgas pilsētvidē, izglītības sistēmā un pilsētas pārvaldē. Kā stratēģisks mērķis ticis noteikts mācību process latviešu valodā pašvaldības skolās un pirmskolas izglītības iestādēs, kā arī patriotisma veicināšana skolās.

Tāpat par mērķi tikusi izvirzīta nodokļu maksātāju naudas racionāla izlietojuma kontrole, labi pārvaldīta Rīgas pilsētas saimniecība un īpašumi, atbildīga budžeta politika un korupcijas izskaušana. Frakcijas vienojušās, ka būtisks ir atbalsts rīdziniekiem demogrāfijas jautājumos – pabalsti bērniem, ekonomiska, ilgtspējīga un kvalitatīva mājokļa nodrošināšana jaunajām ģimenēm -, kā arī par to, ka nozīmīga ir Rīgas kā dinamiska Ziemeļeiropas centra attīstība, kurā visiem iedzīvotājiem ir iespēja strādāt labāk atalgotu darbu, iegūt kvalitatīvu izglītību, dzīvot ilgtspējīgā vidē un kvalitatīvos mājokļos.

Šo mērķu sasniegšanai nacionālā apvienība un “Vienotība” koordinēs savu darbību Rīgas domē un cieši sadarbosies ar valdību. Sadarbības īstenošanai tiks izveidota Sadarbības padome.

Kā ziņots, šā gada 1.jūnijā notikušajās vēlēšanās nacionālā apvienība ar 17,86% balsstiesīgo rīdzinieku atbalstu ieņēma 12 vietas domē, bet par “Vienotību” balsoja 14,13% rīdzinieku, ievēlot pašvaldībā deviņus deputātus. Vairākumu jeb 39 vietas domē ieņem “Saskaņas centra” un “Gods kalpot Rīgai” deputāti, kas vēlēšanās startēja no kopīga saraksta.

 

Komentāri (28)

alexander 18.07.2013. 13.24

Ļoti labi, resursu konsolidācija palielinās opozīcijas efektivitāti, turklāt sadarbības akcenti ir precīzi formulēti. Ieteikums rūpīgi pievērsties RD budžetam no fiskālās disciplīnas viedokļa, kontekstā ar valsts budžetu un valsts ilgspējīgas attīstības plānu. Un tiešām stiprināt Rīgu kā valsts nacionālās identitātes neatņemamu sastāvdaļu!

+4
0
Atbildēt

2

brigita_damme_rtk_lv 18.07.2013. 15.32

Ja nevar to izdarīt Saeimā un valdībā, kur pozīcijā, kā to var izdarīt Rīgā, kur opozīcijā? Par kopējiem mērķiem un sadarbību vajadzēja domāt pirms vēlēšanām, un viena no pusēm pat kaut ko tādu piedāvāja. Laikam jau tie mērķi un sadarbība ir tikai deklaratīvi, ja jau 23 gadus par to runā, bet visu dara pretēji.

+2
0
Atbildēt

1

    austrisv > brigita_damme_rtk_lv 18.07.2013. 15.40

    Gluži manas domas. Kur tad abas partijas bija pirms vēlēšanām. Būtu vienojušās pirms vēlēšanām, vēlēšanu rezultāti būtu labāki, bet labāk kaut vai vēlāk nekā nekad.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Inese 18.07.2013. 11.29

Da kuru vispār interesē kaut kādas marginālas opozīcijas vienošanās.

0
-8
Atbildēt

2

    Inese > Inese 18.07.2013. 11.56

    Tu vienmēr būsi mūžīgi otrais, aivarsk, tas ir tavs liktenis-sliktenis.

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    janis17 > Inese 18.07.2013. 11.35

    Izskatās, ka linuksus un citas kremļa dzeguzes tas ļoti uztrauc, ja jau pirmais esi ierakstījies :))))

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu