Rīgas dome neatsakās no līgošanas degušās pils pakājē • IR.lv

Rīgas dome neatsakās no līgošanas degušās pils pakājē

15
11.novembra krastmala pie Rīgas pils pēc ugunsgrēka piektdienas rītā. Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Rīgas dome: Svinības notiks, kā ieplānots

Rīgas pašvaldības rīkotos svētkus “Līgosim krastmalā” piektdienas naktī Rīgas pilī notikušais ugunsgrēks neietekmēs, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā.

Departamenta direktors Guntis Helmanis apspriedies gan ar pilsētas izpilddirektoru Juri Radzeviču (GKR), gan ar pasākuma “Līgosim Krastmalā!” producentiem, un departamenta rīcībā pašreiz nav informācijas, ka notikušais varētu traucēt pasākuma norisi, norādīja departamenta pārstāve Indra Vilde.

Par spīti turpat līdzās esošajām pils krāsmatām, svinības notiks, kā ieplānots.

Kā ziņots, ugunsgrēkā Rīgas pilī nopostīta ap 3200 kvadrātmetrus liela platība.

Jau rīt, 22.jūnijā, 11.novembra krastmalā sāksies gatavošanās 23.jūnijā plānotajām Līgo svinībām “Līgosim krastmalā!”. Līgo svētku laikā svētdien bez ieejas maksas varēs baudīt kultūras programmu ar Latvijas teātru aktieru, populāru solistu un mūzikas grupu piedalīšanos. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja piedalīties rotaļās un atrakcijās, dziedāt, dancot un baudīt Jāņu mielastu jau no plkst.17 pēcpusdienā līdz pat rīta gaismai.

Arī šogad, līdzīgi kā pērn, savu īpašo Līgo vakara koncertprogrammu ar populāru dziedātāju piedalīšanos sagatavojis komponists Raimonds Pauls.

Lai izvairītos no nelaimēm jūrā, Līgo svētkos Rīgā un Ventspilī dežurēs armijas un robežsardzes kuģi, informēja Krasta apsardzes dienesta pārstāve Liene Ulbina. Svētku laikā Rīgā dežurēs Jūras spēku flotiles kuģis “Klints”, Liepājā – kuģis “Saule”, bet Ventspilī Valsts robežsardzes kuteris “Rānda”. Gatavībā būs arī Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters.

Nelaimes gadījumā iedzīvotāji var zvanīt Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram pa tālruņiem: 371 67323103, 371 29476101, 371 67082070 vai 112.

 

Komentāri (15)

Anatolijs K. 21.06.2013. 15.29

Mjā…jābūt pārliecinātam homo sovieticus lai dotos uz Rīgas domes sabantuju svinēt Rīgas pils degšanu…

+12
-1
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 21.06.2013. 13.17

Vai tāda dome atsakās vai neatsakās, tas mani nekavēs tur vienkārši NEiet. Cienīt vēsturi un ignorēt domi. Manuprāt, pietiekoši prātīga reakcija, nez domubiedri arī būs?

+7
-1
Atbildēt

0

kristaps_drone 21.06.2013. 13.09

Nav par ko brīnīties, nekas jauns tas nav, jo okupanti un kolonisti jau kopš 2. pasaules kara beigām ir pieraduši līksmot un kaut ko svinēt uz drupām un līķiem.

+9
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu