Rīgas brīvostas valdē Škapara vietā virza Bāni • IR.lv

Rīgas brīvostas valdē Škapara vietā virza Bāni

33
Labklājības ministre Ilze Viņķele (no labās), Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietniece Baiba Bāne un finanšu ministrs Andris Vilks pirms Ministru kabineta sēdes. Foto: Edijs Pālens, LETA

Finanšu ministrs Vilks iesaka ministrijas valsts sekretāres vietnieci budžeta jautājumos

Finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) nolēmis darbam Rīgas brīvostas valdē kā savu pārstāvi virzīt Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietnieci budžeta jautājumos Baibu Bāni, informē LETA.

Bāne kopš 2009.gada strādā par Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietnieci budžeta jautājumos. No 2007. līdz 2009.gadam viņa bija Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretāra vietniece finanšu vadības jomā, no 2003. līdz 2007.gadam strādāja Zemkopības ministrijā par valsts sekretāra vietnieci, tāpat ilgstoši Zemkopības ministrijā viņa bija Budžeta un finanšu vadības departamenta direktore.

Bāne Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē ir ieguvusi maģistra grādu sabiedrības vadībā, kā arī profesionālo maģistra grādu ekonomikā. Tāpat viņa profesionālās zināšanas ir papildinājusi ASV Djūkas universitātē publisko finanšu vadības jautājumos.

Paziņojumā medijiem Vilks skaidro, ka Rīgas brīvostas valdē ir jāstrādā profesionāliem nozaru ekspertiem, tāpēc no Finanšu ministrijas puses tiek virzīta pieredzes bagātā un finanšu jautājumos kompetentā speciāliste – valsts sekretāres vietniece budžeta jautājumos Bāne. “Uzskatu, ka šajos gados, strādājot valsts pārvaldē, viņa sevi ir pierādījusi kā augsti kompetentu un atbildīgu amatpersonu, tāpēc viņas plašā darba pieredze un profesionālās zināšanas finanšu jomā būs nozīmīgs ieguldījums veiksmīgākai Rīgas ostas attīstībai,” paziņojumā medijiem norāda finanšu ministrs.

Jauns pārstāvis Rīgas brīvostas valdē Vilkam jāvirza tāpēc, ka līdzšinējais pārstāvis Ēriks Škapars (Vienotība) iesniedzis atlūgumu.

 

Komentāri (33)

Una Grinberga 18.06.2013. 15.05

Tas ir neredzēts precedents valsts centrālajā aparātā, ka ministrs spēj atrisināt skandālu pirms mediji to spēj tiražēt un izmalt desmit reižu. Pārējās amatpersonas varētu mācīties no šī gadījuma – šādi būtu jārisina jautājumi, lai sabiedrība varētu uzticēties valsts pārvaldei!

+8
-1
Atbildēt

0

Ieva Priedenfelde 18.06.2013. 15.19

Lielākā mafija Latvijā ir ierēdniecības mafija. Ierēdnis – valsts lielākais ienaidnieks, kurš domā, ko vēl var paņemt no valsts, nevis ko var dot valstij.

+2
-3
Atbildēt

0

archoftriumph 18.06.2013. 15.02

vai tiesaam nav iespeejams samekleet vienkaarshi godiigu specialistu, kaut vai 45-60 gadu vecu, kursh nav sasmuceejies, un kursh buutu prieciigs arii par 500ls algu. esmu paarliecinaats ka no pensionaariem/bezdarbniekiem taadu atrast nebuutu probleemu, ja vien kaads pie siles esosais pabiidiitos nedaudz, un palaistu straadaat.

+2
-5
Atbildēt

5

    marmed > archoftriumph 18.06.2013. 15.30

    Edmund,
    no Vienotībās to negaidi…. tiem, ka tik pie siles, pat sliktāki par ZZS

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > archoftriumph 18.06.2013. 15.05

    Es neko nezinu kompromitējošu. Padalīsies, lai arī citi uzzin?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    archoftriumph > archoftriumph 18.06.2013. 15.21

    neesmu konkreeti par Bani neko sliktu dzirdeejis, bet esmu parliecinaats ka atrodami specialisti par 500ls nevis ka Bane par 1500ls. un kaadeelj tad nedot iespeju pastraadaat, nevis eliti roteet pa amatiem?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > archoftriumph 18.06.2013. 15.06

    Varētu Karginu – viņš saņem tikai minimālo algu! :)

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > archoftriumph 18.06.2013. 15.30

    Tas, ka zemākā ierēdniecība saņem zemu atalgojumu, ir fakts, bet tas jau nenozīmē, ka vecākais referents ir jāsūta uz Rīgas brīvostas valdi… nevajag visu pārvērst par farsu! Vienkārši vajag uzlikt kopējās algas griestus valsts pārvaldē un viss vai arī par nostrādātajām stundām, jo diez vai Bāne var vienlaicīgi veltīt 40h FinMin un 40h Rīgas Brīvostā!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu