Teātra muzejā koncertēs amerikāņu mūziķe Holija Herndone • IR.lv

Teātra muzejā koncertēs amerikāņu mūziķe Holija Herndone

35
Mūziķe Holija Herndone. Publicitātes foto

Herndone rada telpisku un fiziski sajūtamu elektronisko mūziku

Šovakar, 11.jūnijā Eduarda Smiļģa teātra muzejā ar koncertu viesosies amerikāņu posttehno mūziķe Holija Herndone, raksta aģentūra LETA. Herndone kritiķu un laikmetīgās deju mūzikas cienītāju vidū izpelnījusies uzmanību ar savu 2012.gada beigās izdoto debijas albumu “Movement”. 

Mūziķe savā daiļradē atspoguļo dažādu un, iespējams, savstarpēji kontrastējošu ietekmju klāstu – akadēmisko vidi, kurā viņa ir skolota un vēl joprojām turpina attīstīties, kā arī savu uzticīgo mīlestību pret klubu mūzikas kultūru tās vismūsdienīgākajās formās. 

Herndone rada telpisku un fiziski sajūtamu elektronisko mūziku, kas drosmīgi un intensīvi maina režīmus un žanru iezīmes viena skaņdarba vai koncerta laikā, no ritmiskas un gandrīz industriālas klubu mūzikas līdz estētiski savdabīgām laikmetīgās mūzikas kompozīcijām. Sākotnēji būdama pārliecināta, ka katram sevi cienošam komponistam būtu meistarīgi jāapgūst vismaz viens akustisks instruments, Herndone, paralēli studējot kompozīciju Kalifornijas Milsas koledžā, ilgu laiku veltīja kontrabasa apguvei, taču vēlāk atskārta, ka klēpja dators spēj darīt lietas, kuras nevienam citam instrumentam nekad nav bijušas iespējamas. Mākslinieces uzstāšanās Rīgā būs interaktīvs audiovizuāls koncerts. 

Vairāk informācijas www.skanumezs.lv

Muzeja durvis koncerta apmeklētājiem tiks vērtas vaļā plkst.19.30. 

Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu