Sestdien Talsos brīvdabas koncerts "Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā" • IR.lv

Sestdien Talsos brīvdabas koncerts “Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā”

24
Koncerta idejas autors komponists Raimonds Tiguls. Foto - Emīls Desjatņikovs, f64

Līdzās pašmāju profesionālās mūzikas izpildītājiem Tiguļu kalnā kāps arī Gruzijas vīru vokālais kvartets “St.Panteleimon Chanters”

Talsu augstākajā virsotnē, Tiguļu kalnā, 8.jūnijā plkst.20 izskanēs brīvdabas sajūtu koncerts “Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā”, raksta aģentūra LETA. Brīvdabas koncerta “Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā” idejas un mākslinieciskās domas autors ir komponists un izpildītājs Raimonds Tiguls, kas savas dzimtās pilsētas augstākajā virsotnē ozolu ielokā radījis vietu, kur skaņās un sajūtās sasaukties dažādu tautu un pasauļu mūzikai, no zaļā ozolu ieloka vedinot uz Melnās jūras un Gruzijas kalnu plašumiem. 

Ārpasaules mūzika – mazliet tālāk par pasaulē dzirdēto – šogad atklās Melnās jūras reģiona savdabīgo skanējumu. Līdzās pašmāju profesionālās mūzikas izpildītājiem, ar kuriem Tiguls jau sadarbojies iepriekš, Tiguļu kalnā kāps arī viesi no Gruzijas – vīru vokālais kvartets “St.Panteleimon Chanters”. Koncertā būs dzirdami gan garīgās, gan laicīgās mūzikas dziedājumi, kas skaņkārtās sasauksies ar Tigula jaundarbiem “Rīgas Saksofonu kvarteta” un profesionālā stīgu kvarteta “Sinfonietta Rīga” izpildījumā. 

Brīvdabas sajūtās dalīsies arī mūziķu apvienība “Xilem TRIO” un jauniešu koris “Kamēr…”. Tāpat arī tiks turpināta komponista sadarbība ar dziedātāju Kristīni Kārkli-Puriņu, meklējot austrumnieciskās nokrāsas pašmāju tautas mūzikā un tās daudzveidīgajā skanējumā. 

Brīvdabas koncertu “Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā” nodibinājums “Pasaules mūzikas un mākslas fonds” rīko jau otro gadu.

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu