Dombrovskis neatklāj iespējamo "Liepājas metalurga" investoru • IR.lv

Dombrovskis neatklāj iespējamo “Liepājas metalurga” investoru

20
Valdības vadītājs Valdis Dombrovskis. Foto: Edijs Pālens, LETA

Uzņēmuma kreditori nolēmuši kapitalizēt aptuveni pusi jeb vairāk nekā 60 miljonus latu no parādsaistībām

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) neatklāj iespējamo a/s “Liepājas metalurgs” investor, ziņo LETA.

Preses konferencē otrdien pēc ieilgušās valdības sēdes Dombrovskis atzina, ka viņš un arī Valsts prezidents Andris Bērziņš ir ticies ar uzņēmuma akcionāra Kirova Lipmana atrasto investoru.

Premjers neatklāja, vai, viņaprāt, tas ir patiess investors, kas gatavs iegādāties “Liepājas metalurgu” un investēt nepieciešamos līdzekļus. Viņš arī neatklāja, kas ir šī persona vai kompānija, sakot, ka nezina, vai investors esot gatavs atklāt savu identitāti.

Premjers uzsvēra, ka investoram jātiekas ar kreditoru klubu un tā konsultantiem, lai runātu par turpmāko rīcību.

Līdz 31.maijam finanšu grūtībās nonākušā “Liepājas metalurga” akcionāriem ir vai nu jāpārdod uzņēmuma akcijas, vai jāiegulda uzņēmumā lieli finanšu līdzekļi. Uzņēmuma kreditori ir nolēmuši kapitalizēt aptuveni pusi jeb vairāk nekā 60 miljonus latu no “Liepājas metalurga” parādsaistībām, kuru kopējais apjoms sasniedz 125 miljonus latu, tādējādi kļūstot par uzņēmuma akcionāriem.

Kā 21.maijā pēc Ministru kabineta sēdes teica “Prudentia Advisers” partneris Kārlis Krastiņš, uzņēmuma akcionāriem kreditoru klubam ir vai nu par vienu latu jāpārdod uzņēmuma akcijas, vai katram jāiegulda “Liepājas metalurgā” pa desmit miljoniem latu, un viņi varēs palikt uzņēmumā, būt tā akcionāri kopā ar kreditoriem un turpināt atbalstīt un stabilizēt uzņēmumu.

Tikmēr “Liepājas metalurgs” piektdien, 24.maijā, Liepājas tiesā iesniedzis pieteikumu par tiesiskās aizsardzības procesa sākšanu.

“Liepājas metalurga” zaudējumi šī gada pirmajā ceturksnī bija 10,1 miljons latu pretstatā pērn pirmajā ceturksnī gūtajai 521 688 latu peļņai, liecina uzņēmuma finanšu pārskats, kas iesniegts biržā “NASDAQ OMX Riga”.

 

Komentāri (20)

dro 29.05.2013. 09.11

Interesanti, vai Lipmanis beidzot saņēmis audita slēdzienu?:)

+5
-1
Atbildēt

0

intars_busulis 29.05.2013. 14.28

Ir nu gan noslēpuma plīvurs. Ved sarunas ar personu par ko neko nezin :D un vēl abas pirmās valsts personas! Ko tajās sarunās darīja Prezidents? Vai viņš ir akcionārs slēptais? Kārtējais kaktu kantoris vienotības izskatā, sanāk kabinetā pačukst un tas mistiskais investors aiziet ar informāciju ko tam nevaig zināt pirms nav nopircis akcijas. Bet Lipmanis jau neko citu sakasīt kā Krievijas melnā darījuma pārstāvjus nav spējīgs. Senarijs ir tāds LM vienotība pārdos Krieviem un rūpnīca beigs ražošanu jau drīz vien kā darījums būs ierakstīts visos Latvijas normatīvajos aktos. Europā ieplūdīs Krievijā ražoti dzelži ar piekariņu ražots Latvijā, jeb ražots europā. Lipmanis iebāzīs kabatā prāvu miljonu un visi būs apmierināti par paveikto. Tikai kāds labums Dombrovskim no tā? Un ko tie kreditori vispār var sprēgāt? Viņiem nav ne akciju ne arī kāds cits lemšanas tiesību kā tikai satraukties lai aizdoto naudu atgriestu. Dombrovska partijas nosaukums jau vien ir aizdomīgs, ieklausāties vien tajā, ‘vienotība’zem šī vārda var paslēpt ta jeb ko. Man tas sevī slēpj ko netīru aizdomīgu un sazvēristisku. Uz ko viņi ir vienoti uz valsts ekonomikas putināšanu? Jeb uz savas kliķes popalirizēšanu? Jeb uz noslēpumu vairošanu? Pareizi ir pārdodat izputināt visu uztaisiet Latvijā tuksnesi un tad atrodat kādu zaļu laukumiņu tuksneša vidū kur nomirt pārticībā.

+5
-2
Atbildēt

0

Sanšains 29.05.2013. 11.04

Lipmans dodas uz Maskavu tikties ar LM potenciālo investoru
20.05.2013 http://www.apollo.lv/zinas/lipmans-dodas-uz-maskavu-tikties-ar-lm-potencialo-investoru/568480

Gan jau pēc vēlēšanām atklās. Nav ko sasteigt, citādi kāds nacionāli norūpējies tūdaliņš, kurš pagaidām nespēj izvēlēties, balsot par NA vai V, vēl nodomās, ka “Dombrovska komanda Rīgai” savus solījumus Rīgu padarīt par “īstu Ziemeļeiropas pilsētu” nedomā nopietni.

+5
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu