Vasarsvētkos Rēzeknē ieskandināta Austrumlatvijas koncertzāle • IR.lv

Vasarsvētkos Rēzeknē ieskandināta Austrumlatvijas koncertzāle

16
Austrumlatvijas koncertzāle. Ekrānšāviņš no www.rezekne.lv

Latgales kultūras lielprojekta oficiālā atklāšana būs maija beigās

Sestdien, Vasarsvētkos, tika ieskandināta Latgales vēstniecība GORS jeb Austrumlatvijas koncertzāle Rēzeknē. Šī kultūras centra oficiālā atklāšana notiks maija beigās.

Tomēr pirms tam skatītāji un klausītāji jau tiek aicināti uz izrāžu un koncertu programmu, informē Latgales vēstniecības GORS mārketinga nodaļas vadītāja Aija Eriņa.

Austrumlatvijas koncertzāles celtniecībā izlietoti kopumā gandrīz 10 miljoni latu. No tiem Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 5,4 miljoni latu, Rēzeknes pilsēta piedalījās ar 3,7 miljoniem, bet valsts līdzfinansēja 580 tūkstošus latu.

Grandiozais Latgales kultūras projekts tika īstenots kopš 2009.gada.

Galu galā Rēzeknē bija tapis daudzfunkcionāls centrs ar 1000 sēdvietām, mūsdienīgu un kvalitatīvu tehnisko aprīkojumu. Te turpmāk varēs uzvest gan operas, gan mūziklus, kā arī notikt simfoniskās un vokāli simfoniskās mūzikas koncerti.

Latgales vēstniecības GORS atklāšanas pasākumi sākās jau 19. maijā, Vasarsvētkos. Nams tika iesvētīts un koncertā izmēģināts flīģelis „Steinway&Sons”. Atklāšanā piedalījās kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (NA), Rēzeknes pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs, arhitekti Uldis Balodis un Daiga Bikše, garīdzniecības un būvnieku pārstāvji.

Savukārt 29. un 30. maijā plkst. 19 notiks Latgales vēstniecības GORS atklāšanas koncerts. Tā pirmajā daļā būs dziesmu spēle „Ķēniņmeita. Latgales pasaka”, kurā piedalās ap simts darbojošās personas – lielākoties bērni un jaunieši no Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas un mūzikas skolas, pilsētas koriem, deju kopām „Dziga” un „Dziguči”, folkloras kapelām, kā arī citi kolorīti Latgales mākslinieki.

Koncerta otrajai daļai būs jāatklāj akustiskās koncertzāles iespējas dažādos žanriskos un stilistiskos spektros: koncertflīģeļu „Steinway&Sons”, kora, ērģeļu un simfoniskā orķestra skanējums. Koncerta otrajā daļā piedalīsies Liepājas Simfoniskais orķestris (diriģents Atvars Lakstīgala), ērģelniece Iveta Apkalna, pianists Vestards Šimkus, kā arī citi mākslinieki. Īpaši atklāšanas koncertam kopkorī savas skanīgās balsis savienos dziedātāji no Rēzeknes, Daugavpils un Cēsu koriem. Koncertā uzstāsies solisti Guntra Kuzmina (soprāns), Krišjānis Norvelis (bass) un citi.

 

Komentāri (16)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu