Valsts kase: "Liepājas metalurga" akcionāru vēlme sadarboties ar valsti nav īstenojusies • IR.lv

Valsts kase: “Liepājas metalurga” akcionāru vēlme sadarboties ar valsti nav īstenojusies

18
Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš. Foto: Ieva Čīka, LETA

Lai uzņēmums pastāvētu un darbotos, jāmaina vadība

A/s “Liepājas metalurgs” akcionāru labā griba sadarboties ar valsti uzņēmuma glābšanā nav īstenojusies, jo pēdējā laikā to veiktās darbības esot apliecinājušas pretējo. Tāpēc uzņēmuma tālākai, iespējams, pat veiksmīgai darbībai nepieciešama uzņēmuma vadības un darbības maiņa, ko piedāvājuši kreditori.

Intervijā Latvijas Radio Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš sacīja, ka kreditoru piedāvājums pārpirkt akcionāru akcijas par simbolisku samaksu sekojis tikai pēc gadījumiem, kad pašreizējā uzņēmuma valde pieņēmusi lēmumus un veikusi darbības, kas netika saskaņotas ar kontrolieriem, ne ar Finanšu ministriju vai Valsts kasi, raksta LETA.

“Protams, “Liepājas metalurga” rīcība pārskaitot naudu tikai vienam kreditoram, bet citus ignorējot, tika darīta slepus un nesaskaņojot ar uzņēmumā iecelto kontrolieri, vai citām institūcijām. Kad mēs uzzinājām par šādu uzņēmuma rīcību, tad no tā dēvētā kreditora kluba sekoja piedāvājums pārpirkt uzņēmuma akcijas par simbolisku samaksu, tādējādi nodrošinot uzņēmuma vadības maiņu un, iespējams, pat veiksmīgu uzņēmuma darbību nākotnē,” sacīja Āboliņš.

Āboliņš kārtējo reizi apliecināja, ka valsts mērķis nav pārņemt šo uzņēmumu, bet gan atgūt kā galvotājam samaksātās naudas summas kreditoriem. “Bez samaksātajiem 4,3 miljoniem latu Itālijas bankai “UniCredit S.p.A.” valsts galvojusi vēl vairāk par 50 miljoniem, bet ir cerība, ka darīts tiks viss, lai mums nebūtu jāiegulda vairāk, bet gluži pretēji atgūstam jau samaksāto,” piebilda Āboliņš.

Jau ziņots, ka kreditors, kam a/s “Liepājas metalurgs” aprīlī veicis vairāku miljonu maksājumu, ir Lietuvā reģistrētā kompānija “Torlina”, kuras vadītāji iepriekš bija arestēti par krāpšanos metāla tirgū, ziņo TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Faktu par veikto naudas pārskaitījumu 23.aprīlī pēc valdības sēdes žurnālistiem atklāja Āboliņš, uzsverot, ka nav skaidri saprotami uzņēmuma vadības kritēriji, pēc kuriem tiek izraudzīti kreditori, kuru saistības tiek dzēstas. Tagad viņš raidījumam apliecinājis, ka nauda pārskaitīta firmai “Torlina”.

 

Komentāri (18)

grislits 13.05.2013. 10.02

Es tā mazliet nesaprotu:

Kādēļ no valsts kā galvotāja puses (no Valts kases vai FM) nav jau prasība civillietā par parāda piedziņu un par visas metalurga mantas apķīlāšanu līdz lietas izskatīšanai?

Kādēļ no valsts puses nav iesniegums policijā par krāpšanu vai nolaidību vai ko tamlīdzīgu pret Zaharjinu, Segalu un LM valdi un lūgums apķīlāt visu šo personu mantu nodrošinājumam?

Vilks un Valsts kases priekšnieks abi vakar Nekā personīga pēc pilnīgiem muļķiem izskatījās.

+12
-1
Atbildēt

1

    Elīna Barkovska > grislits 13.05.2013. 10.10

    Jābūt ir totāli naivam, lai domātu, ka politisko ietekmi tikai AŠ2 un Lembergs pirka:) Viss izskaidrojums, arī Zatlera ciemiem Liepājā:) Biznes, nekā personīga, nauda valsts, tātad neviena!:)

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

Pēterītis 13.05.2013. 11.57

Lavents, Kargins ar Krasovicki, Antonovs, tagad Zaharjins. Vai tā skola nav mazliet par dārgu un vai nebūtu pienācis laiks arī ko mācīties?
Kad Latvija vēl tikai atguva neatkarību, atceros, kaut kur lasīju Helmuta Kola padomu. Valstij vajadzīga milzīga pacietība, bat reizē arī smags zābaks

+10
0
Atbildēt

0

Ligiña Doniña 13.05.2013. 12.03

Saharjins gadijumā nav saistīts ar kādiem bandītiem??

+6
-1
Atbildēt

2

    efeja60 > Ligiña Doniña 13.05.2013. 14.14

    Latvijas īstā valdība ir bandīti Maskavā

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    dzintarz > Ligiña Doniña 13.05.2013. 13.29

    Visi viņi ir saistīti ar bandītiem vienā vai otrā formā.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu