Rīgas domes vēlēšanām piesakās SC un partija "Alternative" • IR.lv

Rīgas domes vēlēšanām piesakās SC un partija “Alternative”

28
Saraksts pie vēlēšanu komisijas durvīm. Foto: Ieva Lūka, LETA

Abos sarakstos pieteikti 63 deputātu kandidāti

Rīgas vēlēšanu komisijā otrdien saņemti divu partiju deputātu kandidātu saraksti 1.jūnijā gaidāmajām vēlēšanām – kopīgo sarakstu iesniegusi gan “Saskaņas centra” un “Gods kalpot Rīgai” apvienība, gan “Saskaņas centra” konkurenti – partija “Alternative”, aģentūra LETA uzzināja Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijā.

“Alternative” sarakstā ir 63 deputātu amata kandidāti, saraksta līderis ir zvērināts advokāts Andrejs Ādamsons. Vadošo trijnieku veido ārsts-ginekologs Sergo Bokučava, kā arī pašreizējā domes deputāte Natālija Mirska, kura pašreizējā sasaukumā tika ievēlēta no partijas “Saskaņas centrs” saraksta, bet 2011.gadā no partijas izslēgta “disciplīnas trūkuma dēļ” – viņa atteicās pārreģistrēties partijā “Saskaņa”.

Ādamsons uzsvēra, ka partijas sarakstā pārsvarā ir cilvēki, kas jau “savu vietu ir nopelnījuši”, – pedagogi, juristi, advokāti, ārsti. Aptuveni 80% sarakstā iekļauto personu ir augstākā izglītība. “Alternative” plāno aktīvi piedalīties vēlēšanās arī Daugavpilī, Rēzeknē, Jūrmalā un vairākās citās pilsētās, kopskaitā aptuveni desmit.

Rīgas vēlēšanu komisijā bija ieradušies arī “Saskaņas centra” un “Gods kalpot Rīgai” saraksta līderi Nils Ušakovs un Andris Ameriks, lai iesniegtu kopīgo deputātu kandidātu sarakstu un 4000 zīmju programmu.

SC un GKR sarakstā ir 63 deputātu kandidāti, tā galvgalī ir Rīgas mēra amata kandidāts Nils Ušakovs, Andris Ameriks, Maksims Tolstojs (SC), Eiženija Aldermane (GKR), Sergejs Hristoļubovs (SC) un Dainis Turlais (GKR).

Kā ziņots, partijas “Alternative” padomē šā gada februārī ievēlēts Eiroparlamenta deputāts Aleksands Mirskis, kurš savulaik bija “Saskaņas centra” (SC) priekšsēdētāja vietnieks, bet drīz pēc nokļūšanas Briselē SC pameta. Kā iemeslu aiziešanai no SC Mirskis minēja savas domstarpības ar SC līderi Jāni Urbanoviču.

Pagājušā gada nogalē raidījums “Nekā personīga” vēstīja, ka Mirskis ar Latgales partijas “Alternative” palīdzību pašvaldību vēlēšanās cer sakaut SC lielākajās Latgales pilsētās – Daugavpilī un Rēzeknē. Partijas “Alternative” sākotnējais nosaukums pēc tās dibināšanas bija “Spēks vienotībā”.

Pirmais saraksts Rīgas domes vēlēšanām iesniegts jau piektdien, 12.aprīlī, kad Rīgas vēlēšanu komisijā ar sarakstu ieradās partijas “Par dzimto valodu” pārstāvis Ilarions Girss un pauda pārliecību, ka partija “Par dzimto valodu” pārvarēs 5% barjeru, jo “tā ir vienīgā, kas turpina valodas referenduma līniju”.

 

Komentāri (28)

Sanšains 16.04.2013. 20.35

Kāda negaidīti laba ziņa!:)
Cerams, ka tāds “Alternative” miskastē novadīs tikpat daudz krievu balsu, cik SC projekts “Vienoti Latvijai” – latviešu.

Savukārt Belēviča un “zaļo” nodarītais kaitējums, cerams, būs samērojams ar Lindermana, Giļmana un Girsa panākumiem.

Žēl tikai, ka Zatlera Reformu partijas 3,2% arī pievienosies pārdalāmajām balsīm – starp SC, V un NA.

+6
-1
Atbildēt

3

    Sandris Maziks > Sanšains 16.04.2013. 22.25

    Haris
    “Žēl tikai, ka Zatlera Reformu partijas 3,2% arī pievienosies pārdalāmajām balsīm – starp SC, V un NA.”

    Pēc tā visa ko viņi nodarījuši, viņu balsis pēc taisnības pienāktos latviešiem.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Sanšains 17.04.2013. 16.33

    3,2% ir droši iekšā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dzintarz > Sanšains 16.04.2013. 23.55

    Paldies par “Vienoti Latvijai” esamības uzrādīšanu.
    Lielas aizņemtības dēļ nebiju papētījis, kas piemēslo pastkastes un Rīgas parkus ar bezsakarīgām, vecrozā lapelēm.
    Pastaigājoties ar mazbērniem ievēroju, ka Esplanādes vaļējās miskastes pieslānītas ar tādām pašām lapelēm, kādu izmetu no savas pastkastes.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

dzintarz 16.04.2013. 23.46

“Alternative” – vai tā kāda pindosu partija?

+4
-2
Atbildēt

0

efeja60 17.04.2013. 16.35

Jāsāk domāt par ko balsot. Ir ieteikumi Rīgas darba ņēmējam, mērenam nacionālistam un mērenam sociālistam?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu