ASV izlūkdienests: Ziemeļkorejai varētu būt raķešu kodolgalviņas • IR.lv

ASV izlūkdienests: Ziemeļkorejai varētu būt raķešu kodolgalviņas

38
Ziemeļkorejas "Musudan" raķetes militārās parādes laikā Phenjanā. Foto: EPA/LETA

 

ASV armijas izlūkdienests uzskata, ka Ziemeļkorejas rīcībā, visticamāk, ir kodolgalviņas, kuras iespējams uzstādīt uz ballistiskajām raķetēm, taču šie ieroči varētu būt lietošanā neuzticami, ceturtdien pavēstīja Pārstāvju palātas loceklis Dags Lemborns.

Līdz šim ārvalstu izlūkdienesti un eksperti saskārušies ar grūtībām novērtēt progresu, kādu ziemeļkorejieši panākuši, cenšoties kodollādiņus samazināt līdz izmēriem, kas būtu piemēroti uzstādīšanai uz ballistiskajām raķetēm, ziņo LETA/AFP.

Ziņas, kuras Aizsardzības izlūkošanas pārvalde (DIA) atklāja Kongresa sēdē, ir pirmā reize, kad ASV valdība oficiāli apstiprinājusi, ka Phenjanai tas varētu būt izdevies.

“DIA ar mērenu ticamību vērtē, ka Ziemeļkorejai šobrīd ir kodolieroči, kurus iespējams nogādāt ar ballistiskajām raķetēm,” pavēstīja Lemborns. “Tomēr [to] uzticamība ir zema.”

ASV izlūkdienesti atteikušies šīs ziņas komentēt, taču nav arī izplatījuši kādus paziņojumus, kuros kongresmeņa izteikumi tiktu noraidīti.

 

Komentāri (38)

Aivars Krauklis 12.04.2013. 11.55

Kā dzērumā izmuldējies kāds krievu ģenerālis – Amerika mums ir ideāls ienaidnieks. Mēs drīkstam cauru dienu to droši lamāt, baidīt savu tautu un visu pasauli ar karu, jo labi saprotam, ka Amerika mūs neapdraud un neapdraudēs ne vismazākajā mērā.
Latvju bāleliņi dzied līdzi. Par prieku vienai draudzīgai kaimiņvalstij austrumos.

+2
-2
Atbildēt

0

brigita_damme_rtk_lv 12.04.2013. 09.28

Šādi paziņojumi pirms 10 gadiem bija iegansts kara darbībai.
http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/246372-asv_izlukdienesti_parspilejusi_irakas_arsenala_draudus

+1
-1
Atbildēt

2

    dzerkaleliva > brigita_damme_rtk_lv 12.04.2013. 09.46

    Njā, superlielvalsts un mūsu sabiedrotais, kura pilsoņu intereses mums jāaizstāv plosās atkal. Bet, bet, mūsu aizstāvāmā imidžs pasaulē pēdējos gadu desmitos ir tā sačakarēts, ka zemāk vairs nav kur. Paldies Bušam un Obama lavierēdams un Lībijā mieru ienesdams īpaši neko nav spējis mainīt. Gan Gvatenamo sargādams, gan Oskarus Holivudas bojevikiem par CIP miesnieku un miesnieču varoņdarbiem dalīdams. Ekonomika arī tur tikai tagad nostājas uz kājām, militārie un citi tēriņi uz samazināšanas ceļa. Bet, nu sevi aizstāvēt kārajai nācijai neviena taisnīga cīņa nekad par ļaunu nenāk, protams, ar mūsu līdzdalību. Tagad jau ar kodolbumbām, just priekš lielāka action! Atbalstīsim mūsu viss viss sabiedrotā jebkādu rīcību! Slava mūsu sabiedrotajam un Kimu ziepēs! Nost ar gļēvuļiem un ņaudētājiem, kad nepieciešama izšķirīgā rīcība! Slava CIP miesniekiem un nost ar NKVD miesniekiem! Mūsu sabiedrotā miesnieki, paši labākie miesnieki! Slava!

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Ansis > brigita_damme_rtk_lv 12.04.2013. 10.00

    Šeit ir cits gadījums!
    Ziemeļkorejai nav nekādu derīgo izrakteņu – tikai vairāki miljoni ēst gribošu cilvēku. Neviens tur negrib “nest demokrātiju” – nerentabls bizness.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

janazakovica 12.04.2013. 11.08

asv peksni saprata cik izdevigs ir arejaa ienaidnieka tels kaa PSRS laikos..un iesledza savam militarajam kopleksa budzetam izdevigu retoriku..kads uz ta pamatgi nopelnis..steidzigi sagadajot brunojumu.viss kaa parasti.

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu