Petermanis atstās "Delnas" direktora amatu • IR.lv

Petermanis atstās “Delnas” direktora amatu

24
Kristaps Petermanis. Foto: Kaspars Krafts, F64.

Organizācijas vadītājs aiziešanu skaidro ar personisku izvēli un nodomu audzināt meitu

Sabiedrības par atklātību “Delna” direktors Kristaps Petermanis pamet darbu organizācijā, lai varētu nodoties bērna audzināšanai, vēsta aģentūra LETA. “Delna” ir izsludinājusi konkursu vakantajai direktora vietai.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja pats Petermanis, viņam ir maza meitiņa, un viņš nolēmis paņemt tādu kā sava veida bērna kopšanas atvaļinājumu, lai rūpētos par bērnu. Petermanis norādīja, ka viņš jau to bija iecerējis darīt krietni agrāk un, ja nebūtu to darījis šogad, tad, visticamāk, nebūtu to izdarījis vispār, un bērnam pienāktu vecums, kad jādodas uz bērnudārzu. Viņš akcentēja, ka šī bija personīga izvēle un iespējas izmantošana, jo viņa dzīvesbiedre atgriežas darbā.

Viņš uzsvēra, ka šis bija galvenais un vienīgais faktors, un direktoru maiņa ir miermīlīga. Petermanis sacīja, ka līdz brīdim, kamēr amatā stāsies jaunais “Delnas” direktors, viņš juridiski saglabās šo amatu. Pēcāk viņš plāno iestāties “Delnā” kā biedrs un savu iespēju robežās organizāciju atbalstīt. Petermanis norādīja, ka rudenī būs gatavs citiem darba piedāvājumiem.

“Delnas” mājaslapā pieejamais sludinājums “Delnas” direktora amatam liecina, ka no pretendentiem tiek prasīta padziļināta izpratne par Latvijas politiskajiem, sociālajiem un ekonomiskajiem procesiem, tai skaitā izpratne par to, kā darbojas valsts pārvalde un Latvijas tiesību sistēma. Tiek gaidīts, ka kandidāts varēs paraudzīties uz Latvijas realitāti no pretkorupcijas perspektīvas, saskatīt korupcijas un tiesiskuma apdraudējuma riskus, kā arī aizrautīgi izstrādāt un kopā ar komandu īstenot pasākumus konstatēto problēmu novēršanai.

No kandidātiem sagaida patiesu vēlmi sekmēt pārmaiņas Latvijā un personīgo vērtību saskaņu ar “Delnas” misiju. Lai kandidētu šim amatam, pretendentiem nepieciešamas sadarbības un komandas vadības prasmes, augsta atbildības sajūta, spēja patstāvīgi plānot savu un komandas darbu, komunikācijas prasmes, iemaņas pasākumu organizēšanā un labas datorprasmes. Jābūt iemaņām projektu vadīšanā, īpaši tiks novērtēta pieredze ar Eiropas fondu finansētiem projektiem.

Nepieciešama augstākā izglītība, turklāt maģistra grāds tiks uzskatīts par priekšrocību, kā arī labas latviešu un angļu valodas zināšanas. Direktora pienākumos ietilptu strādāt pie “Delnas” statūtos noteiktā mērķa sasniegšanas – veicināt demokrātiskas sabiedrības veidošanos, sekmējot informācijas atklātību un korupcijas novēršanu, tostarp nodrošināt “Delnas” klātbūtni sabiedriskajā diskusijā par tiesiskumu un korupcijas ierobežošanu, rūpēties par organizācijas finansiālo ilgtspēju, piesaistot projektu finansējumu un ziedojumus, dibināt un uzturēt attiecības ar ieinteresētajām pusēm – biedriem, atbalstītājiem, ziedotājiem, kā arī nodrošināt Delnas īstenoto projektu veiksmīgu norisi un komandas un organizācijas administratīvo darbu.

Kā ziņots, kad Roberts Putnis pēc četru gadu darba atstāja “Delnas” padomes priekšsēdētāja amatu, 2008.gada martā kopsapulce mainīja “Delnas” vadības struktūru, nodalot padomes priekšsēdētāja un direktora amatus. Par padomes priekšsēdētāju toreiz ievēlēja tagadējo Saeimas deputāti Lolitu Čigāni (V), bet par “Delnas” direktori kļuva Laura Miķelsone. 2010.gadā “Delnas” padomes priekšsēdētājas amatu pameta Čigāne, un tajā līdz šim laikam darbojas Inese Voika.

Petermanis par “Delnas” direktoru kļuva 2010.gada 8.novembrī, kad amatu atstāja Miķelsone. Sabiedrība par atklātību “Delna” ir sabiedriskā labuma biedrība, kas kopš 1998.gada darbojas labas pārvaldības un pretkorupcijas jomā. “Delna” ir starptautiskās organizācijas “Transparency International” Latvijas nodaļa.

Komentāri (24)

ingus 08.03.2013. 13.50

Palabojiet mani, bet cik dzirdēju vai nav tā, ka Petermanis bija palicis vienīgais apmaksātais Delnas darbinieks? Ja tā ir patiesība, tad izsaku līdzjutību nākamajam vadītājam mantojums ļoti smags.

+3
0
Atbildēt

1

    jmaklakovs > ingus 09.03.2013. 08.06

    Nezinu gan, ja nekļūdos vēl pirms gada Delnā bija deviņi apmaksāti darbinieki.
    Ar darba līgumiem nodarbināto darbinieku vidējais skaits 2011. gadā: Deviņi darbinieki. Darba algu kopsumma: LVL 73222 (no Delnas 2011. gada pārskata)

    0
    0
    Atbildēt

    0

ilmisimo 08.03.2013. 21.12

Petermanis atstās “Delnas” direktora amatu
_______________
atstās….

ta jau jāpievāc- lai nenomētājas…mošk tarņikā pieņems…

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 08.03.2013. 13.55

macitajam janim smitam seidzigi japiesakaas..

+2
-2
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu