Urbanovičs Baltkrievijā vienojas ar Lukašenko atbalstošu partiju • IR.lv

Urbanovičs Baltkrievijā vienojas ar Lukašenko atbalstošu partiju

21
Jānis Urbanovičs. Foto: Ieva Čīka, LETA

Par rezultātiem esot gatavs informēt arī Latvijas Ārlietu ministriju

Saskaņas centra (SC) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs un politisko partiju apvienības SC līdzpriekšsēdētājs Jānis Urbanovičs nule atgriezies no vizītes Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, kur parakstīja vienošanos par sociāldemokrātiskās partijas „Saskaņa” sadarbību ar Baltkrievijas sabiedrisko kustību „Belaja Rus”, kas atbalsta Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko.

Urbanovičs teicis, ka kaimiņvalsti apmeklējis pēc SC vēlētāju lūguma, “jo starp mūsu vēlētājiem ir daudz Latvijas iedzīvotāju ar saknēm Baltkrievijā”.

Noslēgto vienošanos ar partiju „Belaja Rus”, viņš vērtē kā «izsvērtu eiropeisku soli, kas atbilst Eiropas Savienības pieņemtajai labu kaimiņattiecību politikai», informē partijas preses centrs. Brauciena rezultātus un to, kādi ir iespējamie attiecību attīstības varianti, Urbanovičs esot gatavs apspriest ar Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču.

“Belaja Rus” dibināta 2007.gadā kā politiskā apvienība, bet 2011.gadā tā reģistrēta kā politiskā partija. Tā atbalsta Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko.

Apvienību kopš tās dibināšanas vada Aleksandrs Radkovs, kurš līdz 2010.gadam ieņēma izglītības ministra amatu, bet tagad ir Lukašenko administrācijas vietnieks.

 

Komentāri (21)

austrisv 05.03.2013. 14.51

Vissmieklīgākais ,manuprāt, ir tas, ka SC dēvē sevi par sociāldemokrātiem, lai gan šī partija ir plaša profila konglomerāts, kura sastāv no krievvalodīgajiem, kuri nevar un nevar aizmirst savu imperiālistisko pagātni, bet cenšas to atgūt visiem līdzekļiem.Lūk, tas vieno visas šis SC sīkpartijas kulakā, kurš nav draudzīgs Latvijas valstij. Arī šādiem, ka paraksta aizdomīgus līgumus ar Latvijas neatkarības ienaidniekiem.

+16
-1
Atbildēt

1

    janis17 > austrisv 05.03.2013. 18.52

    Bet Vissmieklīgākais ,manuprāt, ir tas, ka tāda vienotība un rp laiku pa laikam dzemdē ideju “sastrādāties” ar sc un ne tikai pieļauj, bet pat uzskata par visai vēlamu domu “aicināt valdībā, kopīgi uzņemoties atbildību” šos kremļa finansētos kuces (ak Dievs, kāds aizvainojums sunīšiem) bērnus!

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

putekliic 05.03.2013. 15.53

Urbanovičs aci nepamirkšķinot noslēgtu līgumu arī ar Irānas mullām, Zimbabves prezidentu-cilvēkēdāju, Sīrijas Asadu un arī ar Ziemeļkorejas staļinistiem, ja vien viņam pašam un SC būtu politskais un ekonomiskais izdevīgums. Līguma noslēgšanas pamatojums tik smieklīgs, ka to pat nav vērts komentēt. Pilnīgs politiskais deģenerāts.

+10
-2
Atbildēt

1

    janis17 > putekliic 05.03.2013. 18.54

    Vēl to visu darītu, ja kremļa purdulis viņam ieminētos, ka būtu labi atjaunot kominterni!

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

dro 05.03.2013. 18.20

Atbrīvotāju tradicijas ir nemirstīgas: http://newsru.com/russia/15jul2011/popisal.html

+6
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu