Laikmetīgās mākslas centrā apvienības "FemLink" video darbu skate • IR.lv

Laikmetīgās mākslas centrā apvienības “FemLink” video darbu skate

23
Kadrs no turku mākslinieces videodarba

Starptautiskā mākslinieču apvienībā “FemLink” ir 149 video mākslinieces no 64 dažādām valstīm

Laikmetīgās mākslas centra (LMC) Ofisa galerijā no 4.marta līdz 8.martam būs apskatāma starptautiskās mākslinieču apvienības “FemLink” video darbu izlase “Agresija. Trauslums. Rūpes. Vitāls. Brīnums. Vīrietis. Protests”. Skates noslēgumā LMC interesentus aicina uz sarunu “Viss taču ir kārtībā”, kurā savās domās par feminisma ideju (ne)aktualitāti dalīsies mākslinieki, kuratori, žurnālisti, pētnieki un filozofi, raksta aģentūra LETA. 

“FemLink” savā sastāvā iekļauj 149 video mākslinieces no 64 dažādām valstīm, kas kopš 2006.gada regulāri sadarbojas, veidojot video kolāžas. Līdz šim tapušas septiņas kolāžas par tēmu “Agresija”, “Trauslums”, “Vīrietis”, “Protests”, “Rūpes”, “Dzīvība” un “Brīnums”. Sadarbības princips ir vienkāršs – katra māksliniece veido nelielu, apmēram divas minūtes garu video fragmentu, kas tiek iekļauts kopējā video darbā. Līdz šim “FemLink” video kolāžas tikušas demonstrētas vairāk nekā 80 mākslas centros, muzejos un galerijās 38 dažādās valstīs. Latviju projektā pārstāv māksliniece Ingrīda Pičukāne. 

Video darbu skates apmeklējums un dalība diskusijā skates noslēgumā būs bezmaksas.

Komentāri (23)

Toms Ķēdis 03.03.2013. 23.55

Manuprāt, mūsdienu medija rakstā par pasākumu vienmēr jānorāda saite uz tā atrašanās vietu, vai vismaz adrese. Spraudnis “save to Foursquare” būtu lielisks!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu