Par VL-TB/LNNK ģenerālsekretāru varētu kļūt administrators Lūsis • IR.lv

Par VL-TB/LNNK ģenerālsekretāru varētu kļūt administrators Lūsis

148
Aigars Lūsis. Foto: Lita Krone, LETA

 

Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs un “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) valdes loceklis Aigars Lūsis, kura profesionālā darbība bija saistīta ar maksātnespējas procesa administratora darbu, varētu kļūt par VL-TB/LNNK ģenerālsekretāru, piektdien raksta „Diena”.

Pēc apvienības kongresa 9.martā šo amatu atstās Gatis Sprūds, kurš nolēmis aktīvāk iesaistīties biznesā. Lūsis apstiprinājis, ka viņam ir izteikts piedāvājums kļūt par ģenerālsekretāru. Ja valde apstiprinās viņu amatā, Lūsis aiziešot no darba Tieslietu ministrijā, jo šie posteņi neesot savienojami.

Lūša lomas palielināšanās partijā, iespējams, ir viens no iemesliem, kāpēc saasinājušās VL-TB/LNNK vadības pretrunas ar Saeimas frakcijas deputātu Dāvi Staltu, kurš nav nevienas partijas biedrs. Saruna ar viņu esot radījusi iespaidu, ka politiķis te saredz riskus, lai gan deputāts runājis vispārināti. “Kamēr partijas būs finanšu grupiņu projekti, tikmēr tām nevajadzētu saukt sevi par partijām,” teicis Stalts, nekonkretizējot sacīto. Stalts teicis, ka viņam nav domas izstāties no frakcijas.

Runa varētu būt par maksātnespējas administratoru ietekmi uz VL-TB/LNNK politikas veidošanu. Lūgts to komentēt, Lūsis teicis, ka ziedošana kādam politiskajam spēkam nav jāsaista ar politiskajām interesēm. Kā valdes loceklis viņš patiešām aktīvi darbojoties apvienībā un piedaloties lēmumu pieņemšanā. Ja Lūsis kļūšot par ģenerālsekretāru, viens no pirmajiem darbiem būšot gādāt, lai sabiedrība ierauga ne tikai VL-TB/LNNK nacionālās idejas, bet arī piedāvājumu saimnieciski ekonomiskajos jautājumos, kas, viņaprāt, esot ļoti labs un tāds, kāds Latvijai patlaban nepieciešams.

Ir.lv jau rakstīja, ka Lūsis vērsies ar iesniegumu tiesā pret žurnālu „Ir”, saskatot žurnāla publikācijās, kas stāsta par maksātnespējas administratoru šaubīgo darbību, sava goda un cieņas aizskārumu.

 

Komentāri (148)

ligakalnina 22.02.2013. 08.08

Un tas ir pareizi, visiem Latvijas godavīriem ar neaptraipītu reputāciju, romantiķiem un ideālistiem – Batjkam, Bērziņam, Lakučam, Rasnačam, Lūsim, utt. ir jābūt nacionāli orientētiem, a kā tad savādāk, nacionāli orientētais blēdis būt nevar pēc definīcijas, jo pareizāk orientētāks, tātad, nacionālāk, jo, pats par sevi, lielāks godavīrs, un var ieņemt augstāku amatu att. partijā!
Politbizness arī ir tikai bizness, nekā personiska.

+27
-11
Atbildēt

26

    buchamona > ligakalnina 22.02.2013. 09.32

    dzeri. Gribi, lai es pēc tām pašām pazīmēm, kuras Tu te deklarē, piemeklēju un nolieku pretī NA romantiķiem, Vienotības biedrus – ” romantiķus? :) Varbūt vajadzētu vienreiz turēties pie konkrētības, kura ir formulēta tiesas spriedumā, ja tāda nav – tad raksti iesniegumus, ierosini lietu, bet nebaumo un nekarini birkas.

    Ja Lūsis ir apņēmies gādāt, lai sabiedrība ierauga ne tikai VL-TB/LNNK nacionālās idejas, bet arī piedāvājumu saimnieciski ekonomiskajos jautājumos, tad tā ir laba lieta, atbilstoša nākošajām pašvaldības vēlēšanām.

    +11
    -22
    Atbildēt

    0

    buchamona > ligakalnina 22.02.2013. 09.58

    nomale. Vari man nosaukt politikā iesaistītus ļaudis Latvijā, kuriem ir nesabojāta reputācija? :)

    Es šoreiz nerunāju par LR ienaidniekiem un viņu līdzskrējējiem, tas ir cits stāsts.

    +5
    -15
    Atbildēt

    0

    buchamona > ligakalnina 22.02.2013. 11.02

    dzeris49 Kā jau esmu to vairākkārt teicis – es neskrienu ar pieri sienā kādas konkrētas partijas dēļ. Es to darītu principa dēļ un, tas, kas šobrīd notiek ap Lūsi, tā ir cūciska, verbāla vardarbība, kas man stipri atgādina linču tiesu, kuras pamats ir baumas,nekonkrēta spriedelēšana, tenkošana, un, kurai par upuri var kļūt jebkurš cilvēks Latvijā, bet sliktākais, ko kāds var savai valstij nodarīt – tas ir principā noliegt savas valsts tiesiskumu, tas ir tas pats, kas atteikties no savas valsts, pasludināt tai nāves spriedumu.

    +6
    -15
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > ligakalnina 22.02.2013. 10.05

    >RA
    “Gribi, lai es pēc tām pašām pazīmēm, kuras Tu te deklarē, piemeklēju un nolieku pretī NA romantiķiem, Vienotības biedrus – ” romantiķus? :)” – par tik ķecerīgu, es pat teiktu, noziedzīgu, iedomu vien seko mīnusu birums no V fanātiskajiem atbalstītājiem :o)

    +7
    -15
    Atbildēt

    0

    Ojārs > ligakalnina 22.02.2013. 11.56

    dzeris: Zaķis arī formāli nevienu likumu nepārkāpa

    ————-
    kurus likumus ir pārkāpis Straume? :)))))))) (Tev Ozoliņš galvā ieborējis pasaciņu par baķku, tāpēc tu to visu laiku griez kā vecu, bet sen jau nodrillētu plati. Nav vēl apnicis?)
    Vai Rasnačs?
    Vai Lakučs?

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    buchamona > ligakalnina 22.02.2013. 11.14

    dzeris49 Savkārt Tev ir dīvains priekšstats par to, kas ir kritika. Labi, tagad, kad esam apmainījušies laipnībām, šai tēmai lieku punktu :)

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    dro > ligakalnina 22.02.2013. 11.09

    zanE. Smieklīga Tava izlikšanās it kā nebūtu lasījusi Mūrnieces teikto:)

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    Ojārs > ligakalnina 22.02.2013. 10.19

    vārds REPUTĀCIJA vairs neko neizsaka?
    Normālai partijai tas izsaka visu.
    ——————–
    Tu domā par Vienotību ar Jaunupu, Kamparu, Zaķi, Bukāni (Dombrovsku ģim.biznesa partneri un amatiem Ventspils(!) brīvostas pārvaldē), Bendrāti, Čigāni? (Ātrumā visus uzvārdus un skandālus gan neatcerēšos… )

    +9
    -12
    Atbildēt

    0

    buchamona > ligakalnina 22.02.2013. 10.29

    dzeris49. Man jēdziens ” reputācija” ar tādu saturu un nozīmi, ar kādu tas tiek lietots IR, tiešām neko neizsaka. Baumas, ” pētnieciskā žurnālistika” , partiju fanu savstarpējie ķīviņi utt – tam ar konkrēta cilvēka reputācija nav nekāda sakara :)

    Cik zinu – ir ierosināts tiesas process starp Lūsi un IR. Tas ir ļoti piemērots brīdis, lai IR pierādītu, ka Lūsis ir zaglis, vai citādi likumu pārkāpis. Būs notiesājošs spriedums Lūsim, būs Lūsim sabojāta reputācija, dzīvojam taču demokrātiskā valstī, kur tiek cienītas jebkuras personas cilvēktiesības.

    +10
    -12
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 22.02.2013. 14.03

    Click me tik “aizmirsa” izkopēt no šis saites
    http://www.deputatiuzdelnas.lv/deputatu-kandidati/aigars-lusis.html
    rindkopu:
    Jāpiebilst, ka ZZS toreiz šīs lietas izmeklēšanu saistīja ar pašvaldību vēlēšanām, jo lieta tika ierosināta pēc Tautas partijas kandidāta Jelgavas mēra amatam Arņa Razminoviča iesnieguma, un tās ietvaros tika nopratināts Jelgavas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš. 2006. gada martā Finanšu policija izbeidza izmeklēšanu šajā lietā nozieguma sastāva trūkuma dēļ.

    Avots: LETA

    Skaidri zināms, ka tā bija Tautas partijas provokācija pret konkurentiem, kur cieta arī advokāts.
    Kā ir ar Jūsu pašu godīgumu, parādot tikai ziņas sākumu, bet neiekopējot beigas?????

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    ﮎandijs Be1t1kﮎ > ligakalnina 22.02.2013. 12.52

    dzeris. Tur jau atšķirība starp V un NA – V savus cilvēkus ar aptraipītu reputāciju pastumj malā
    ___________________________
    Tu to par Zaķi, Kamparu, Āboltiņu?

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    piziks > ligakalnina 22.02.2013. 13.41

    Dzeri, vai Tev liela mīkla, cik līdziga vai atšķiriga ir mazJaunupa reputācija iepret Lūša reputācijai?! Pret Lūsi vairāk tiesiski formālo pazīmju, pret mazJaunupu mazāk? Kurš vēl ir radījis vairāk argumentetas nepatikas pret Vienotību ka mazJaunups un partijas klusēšana (klusā priecāšanās par glumu līdzekļu piegādi spoža biroja u.c. apšaubāmas vērtibas izpausmju/ārišķību labad) un nespēja saņemties, lai atteiktos no šā “jaunā politiķa, ko par paraugu sev bija izvelējies Klāvs Olšteins”?!

    Dzeri, cik īsti īsa ir Tava atmiņa?

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    dro > ligakalnina 22.02.2013. 10.49

    nomale. Cita lieta piemēram: Vienotība solīja tiesisku valsti – reāli! Viņi zin, ka tas ir reāli un es, viņu vēlētājs zinu to
    ____________________’
    Jākobsona gadījums ir spilgts apliecinājums reālajam tiesiskumam. Kurš no Vienotības būtu atvēris mutīti?:)

    +9
    -10
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 22.02.2013. 14.23

    O.T. – un mēs te runājam par Jaunupu, vai par Lūsi?
    Varbūt, kad runāsim par Jaunupu, tad arī pieminēsim Jaunupu?
    Vai tev tā spriešana kā NA komentatoru vairākumam – nu un, ka mēs tādi, citi arī tādi paši, pats uzskati tāda līmeņa argumentāciju par adekvātu?

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > ligakalnina 22.02.2013. 09.48

    riņķī apkārt. Patiešām! Ņemot vērā to, kā tās lietas darās citās partijās būtu nepieklājīgi no NA puses virzīt par savu ģenerālsekretāru kādu cilvēku ar neapšaubāmu reputāciju.

    +12
    -10
    Atbildēt

    0

    andris902 > ligakalnina 22.02.2013. 12.25

    ….andrejs….kā Tev tur ar to atmiņu?…Straumi par braukšanu dzērumā sodīja? – sodīja!….un tad pēkšņi nāca atklāsme, ka latvieši ir tie, kuriem jānes dziļā atvainošanās krieviem….

    …Rasnačs?….parakstītie, Muižnieces viltotie dokumenti, tāds sīkums vien?….

    …Lakučs?….kā tur bija ar to stukačošanu, tugrikiem, tabakas kontrabandu?….spīdoša reputācija – vai ne?….

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    dzintarz > ligakalnina 22.02.2013. 13.16

    vienu ideju – piepildīt savas kabatas, ieņemot ietekmīgu amatu?
    =======
    Piepildīt kabatas, ieņemt amatus, utt. vienlaikus cenšoties (iespēju robežās) nenodarīt pārāk gauži Mātei Latvijai. Robčiks.A.Normis.Gunča. SIA RANG.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > ligakalnina 22.02.2013. 09.56

    riņķī apkārt.
    …Varbūt vajadzētu vienreiz turēties pie konkrētības, kura ir formulēta tiesas spriedumā, ja tāda nav – tad raksti iesniegumus, ierosini lietu, bet nebaumo un nekarini birkas….
    Tiesas spriedums pret Lūsi pie mūsu tieslietu sistēmas, kuru kontrolē tieslietu ministrs no partijas kuru kontrolē pats Lūsis un co? Iešu stūrī paraudāt:(

    +14
    -11
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > ligakalnina 22.02.2013. 10.26

    dzeri. Tur jau ir tā lieta, ka NA savus biedrus nemuļķo. Šie biedri paši sevi muļķo! Viņi seko smukiem lozungiem, labi zinādami, ka tie nav realizējami. Latviju latviešiem – skaisti! Absolūti nereāli, bet – skaisti!
    Cita lieta piemēram: Vienotība solīja tiesisku valsti – reāli! Viņi zin, ka tas ir reāli un es, viņu vēlētājs zinu to. Bet čuš vien ir sanācis. Tāpēc tagat varu cepties savās dusmās par to ka nedabūju to ko gribēju. Ja Vienotība būtu solījusi zelta kalnus un piena upes sajūtas būtu pavisam citādas.

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 22.02.2013. 12.26

    Tak “savējais” tas Lūsis, kā lai neatbrīvo, “augsti” ētikas standarti, saplusēti ar dažu tiesnešu un advokātu kopīgām “biznesa” interesēm.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    andris902 > ligakalnina 22.02.2013. 10.54

    …lno….smieklīgi!…kad jāvaino koalīcija, tad pēkšņi NA no tās pazudusi – izkūpējusi, pārcēlusies uz citu galaktiku?…kā tad Tu tā – pret savējiem!…:)

    +13
    -7
    Atbildēt

    0

    dro > ligakalnina 22.02.2013. 12.42

    zanE. lakučs gan nav bijis TB biedrs un draudzība ar viņu nedara godu ne Rasnačam, ne Zīlem, ne Krastam.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 22.02.2013. 11.09

    Kāda tad “vardarbība” pret to nabadziņu Lūsi notiek?
    NA, valdības partija, liek to augstā amatā?
    Kritika pret to ir tā vardarbība?
    Tad mums ko, viedokli ne par vienu bez tiesas lēmuma izteikt nevarēs?
    Tev gan īpatnēji uzskati, kā strādā demokrātija, un kas ir sabiedrības intereses.

    +13
    -5
    Atbildēt

    0

    Agnese Lûse > ligakalnina 22.02.2013. 12.04

    Aizturēšana “Jelgavas siltumtīklu uzņēmuma” lietā

    2005. gadā aizdomās par krāpšanu lielos apmēros Finanšu policija uz 10 dienām aizturēja advokātu A.Lūsi, kurš tobrīd bija AS “Jelgavas siltumtīklu uzņēmums” (STU) maksātnespējas administrators. A.Lūsis tika aizturēts, kad viņš kopā ar Jelgavas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu (ZZS) devās uz Valsts ieņēmumu dienestu sniegt liecības saistībā ar krimināllietu par STU bilances aktīvu iznomāšanu. Tomēr vēlāk Rīgas apgabaltiesa viņu atbrīvoja.

    Tiesā atklājās, ka pamats Lūša aizturēšanai aizdomās par krāpšanu lielā apmērā ir viņa nespēja četru gadu laikā atgūt valstij aptuveni 620 000 latu un bez Finanšu ministrijas ziņas veiktās darbības ar STU īpašumiem un aktīviem. A.Lūsis bija STU administrators kopš 2000.gada.

    Vēlāk A.Lūsis šajā lietā no aizdomās turētā kļuva par liecinieku un līdz ar to Zvērināto advokātu padome atjaunoja viņa uz laiku apturētās advokāta pilnvaras.

    Tagad saprotu kāpēc NA tik aktīvi lobēja,Lūsi LKB adminstrātora vietā … ;)))

    +13
    -5
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 22.02.2013. 10.53

    Jā, Zaķis arī formāli nevienu likumu nepārkāpa, un kas bija par skandālu?
    Tur jau atšķirība starp V un NA – V savus cilvēkus ar aptraipītu reputāciju pastumj malā, NA izvirza augstos amatos ( nez, kāpēc?).
    Pie kam, zinot Latvijas tiesu praksi un Grūtupa likumus, tas, ka nav notiesāts, absolūti neko neizsaka, un politikā tas nevar būt galvenais kritērijs.

    +15
    -6
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 22.02.2013. 10.07

    R.A. – tev un NA vārds REPUTĀCIJA vairs neko neizsaka?
    Normālai partijai tas izsaka visu.
    Neizsaka, tur jau tā lieta, un tāpēc tā ir kārtējā politbiznesmeņu partija, par ko kādu laiku balsos cilvēki, kurus muļķo ar to “nacionālo” retoriku, kuriem tas ir pats galvenais, un kuri to realitāti vispār nespēj un pat negrib redzēt, kamēr tiem, beidzot, pieleks, tāpat, kā ar TBLNNK, ka viņus muļķo blēžu saujiņa, kas gūst no tā labumu, izskatās Staltam tas jau pieleca.
    Kas att. uz V, tur nav neviens cilvēks ar Lūša reputāciju, arī ar Rasnača un Bērziņa reputāciju.
    Un tu tiešām tici, ka tam Lūsim ir “nacionalās” vai jebkādas citas idejas, un politiskie uzskati, izņemot vienu ideju – piepildīt savas kabatas, ieņemot ietekmīgu amatu?

    +16
    -7
    Atbildēt

    0

garausiitis 22.02.2013. 10.47

Lūsis par ģenerālsekretāru – tas tik pierāda , ka NA ir švaki ar finansēm un kaut kas steidzami jādara. Interesanti tagad Parādnieks turpinās skriet un sist cauri naudas no valsts uzņēmumiem vai to visu atstās Lūša rokās … Izskatās , ka Lūsim varētu būt vairāk pieredzes .

+16
-3
Atbildēt

8

    garausiitis > garausiitis 23.02.2013. 12.52

    OT – ko vāries kā katliņš :) Es jau rakstīju, ka negrib lieki akcentēt šo jautājumu .

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    piziks > garausiitis 22.02.2013. 14.41

    jungaspeliites & Klusais

    Ja citiem ar kadriem butu labāk, mazais Jaunups netiktu uzglabāts Vienotibas leduskapī/partijas biedru rindās. Par spiti tam, ka Āboltiņa šam reizem iesaka pastāvēt pie sava kabineta duravām uz pienemsanu vispārējā rindā. V partijai gan nevajadzētu cerēt, ka velētāji to nemana.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > garausiitis 22.02.2013. 15.32

    Nu, tad pasaki tu, klusais, – kāpēc?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 22.02.2013. 15.55

    Lai lieki neceltu trobeli … Bet Jaunups nolietām ir atslēgts un neko vairs nerisina.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    piziks > garausiitis 22.02.2013. 19.37

    Klusais…

    Ta arī nepateici, kādēļ reketiera un kasiera hibrīdu nemet ārā no V partijas, — vai V partija gaida, kad šis pirms vēlēsanām atkal nesīs vārītu piķi uz biroju? Un tas, ka tieši viņa sasniegumu dēļ no V novērsušies daudzi kādreizejie V/JL atbalstītāji un daudzi nakotnē iespējamie nav V pieslēgušies, to V kompāniju neuztrauc nemaz? Kad sāks uztraukt? Pēc pašvaldību velešanām? Pirms nākamajām Saeimas vēlēšanām, — pēc tām, ja V tā turpinās, uztraukumam pamata var arī nebūt.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 22.02.2013. 15.21

    OT – tas labi ,ka zini daudz ko par Jaunupu :) Tikai interepretācijas pieļauju ir dažādas :) tai skaitā kapēc viņu nemet ārā no V.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 22.02.2013. 12.47

    Kam tad ir labi ar kadriem? Manuprāt nevienam . Bet nu Lūsis domājams varētu spēt labāk sakasīt naudu nekā Parādnieks. Es jau rakstīju par Parādnieka un Co fantastisko kombināciju ar Brazovski . Vispār zināšanai par algu balsojumu jau ar tika prasītas vietas …

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    tjaiani > garausiitis 22.02.2013. 12.02

    tas tikai pierāda, ka NA ir švaki ar kadriem…

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

Janis 22.02.2013. 08.49

Lūsis ir radikālāks par Sprūdu.
Ko par to teiks NA mērenākie (saprātīgākie) biedri, piemēram, Cilinskis?

+17
-5
Atbildēt

6

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu