LNO pirmizrāde viencēlienu baleta izrādei "Karmena. 5 tango" • IR.lv

LNO pirmizrāde viencēlienu baleta izrādei “Karmena. 5 tango”

28

Pirmizrādē dejos slavenā Sanktpēterburgas Marijas teātra primabalerīna Uļjana Lopatkina

Šovakar, 14.februārī Latvijas Nacionālajā operā (LNO) notiks viencēliena baleta “Karmena. 5 tango” pirmizrāde, kurā piedalīsies slavenā Sanktpēterburgas Marijas teātra primabalerīna Uļjana Lopatkina. Lopatkina piedalīsies arī rītdienas baleta izrādē, bet pēc tam viņa kopā ar dejotājiem dosies uz Krieviju, lai ar šo izrādi piedalītos Lopatkinas Galā koncertā, raksta aģentūra LETA. 

Izrādē “Karmena. 5 tango” skanēs Žorža Bizē un Rodiona Ščedrina svīta, Astora Pjacollas mūzika, savukārt horeogrāfi ir poļu meistars Kšištofs Pastors, kurš iestudējis “Karmenu”, un nīderlandietis Hanss van Mānens, pēc kura horeogrāfijas veidota daļa “5 tango”. Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis aģentūrai LETA pauda prieku, ka LNO uz skatuves atgriežas viens no labākajiem poļu horeogrāfa Pastora darbiem, kas būs skatāms kopā ar Mānena “5 tango”. Par izcilu notiku pirmās divas izrādes padara tas, ka tajās dejos īpašā viešņa Lopatkina. 

Jauniestudējumā poļu horeogrāfs klasisko Prospēra Merimē noveli ietērpis mūsdienīgā un ekspresīvā horeogrāfijā, savukārt nīderlandiešu horeogrāfs iestudējis baletu ar Astora Pjacollas mūziku, tāpēc tam piemīt tango noskaņa. “5 tango” ir viens no horeogrāfa Mānena skaistākajiem baletiem, kas pirmizrādi piedzīvoja 1977.gadā un kopš tā laika pasaulē izrādīts neskaitāmas reizes. Šī Latvijas Nacionālajā operā skatītājiem būs pirmā tikšanās ar šo mūsdienu horeogrāfijas ģēniju. 

“Karmenā” dejos Jūlija Gurviča, Viktorija Jansone, Elza Leimane-Martinova, Aleksejs Avečkins, Raimonds Martinovs, Arturs Sokolovs, Sergejs Neikšins, Viktors Seiko un Zigmārs Kirilko, bet “5 tango” solisti būs Margarita Demjanoka, Iļana Puhova, Baiba Kokina, Elza Leimane-Martinova, Sabīne Guravska, Rita Lukašēvica, Nataļja Samborska, Jolanta Lubēja, Jeļena Dzalbo, Laine Paiķe, Aleksandra Astreina, Jeļena Bessudnova, Annija Kopštāle, Raimonds Martinovs, Arturs Sokolovs, Zigmārs Kirilko, Viktors Seiko, Sergejs Sosnovskis, Antons Freimans, Aleksandrs Osadčijs, Aleksandrs Latišonoks, Aleksandrs Jurāns, Pāvels Bartuls un Kristaps Lintiņš.

Biļetes uz abām februāra izrādēm jau izpirktas.Nākamās izrādes 12.aprīlī un 18.maijā. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu