Bērziņš izsludinās Eiro ieviešanas likumu • IR.lv

Bērziņš izsludinās Eiro ieviešanas likumu

19
Foto: AFP/LETA

Pastars: lūgumu Eiro ieviešanas likumu nodot Saeimai otreizējai caurlūkošanai nav iespējams pagūt rūpīgi izvērtēt

Kad Valsts prezidents Andris Bērziņš saņems Saeimas pieņemto Eiro ieviešanas likumu, viņš to izsludinās, informēja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Kā aģentūrai LETA norādīja Krapāne, Valsts prezidents vispirms sagaidīs likumu no Saeimas, lai varētu to parakstīt.

Ņemot vērā, ka lūgums par Eiro ieviešanas likuma nodošanu otrreizējai izskatīšanai parlamentā ir iesniegts divas dienas pirms tam, kad Valsts prezidentam ir jāpieņem lēmums par likumprojekta tālāko virzību, šo lūgumu nav iespējams pagūt rūpīgi izvērtēt, skaidroja Valsts prezidenta Andra Bērziņa likumdošanas un juridiskais padomnieks Edgars Pastars.

Viņš pauda, ka tīri fiziski nav iespējams līdz svētdienai sasaukt dažādu institūciju pārstāvju sanāksmi, kurā varētu rūpīgi izvērtēt saņemto lūgumu.

Pastars vēlētos, lai būtu iespējams atbilstoši analizēt vairāku deputātu parakstīto dokumentu, tomēr objektīvi to nevar izdarīt, ņemot vērā datumu, kad tas ir iesniegts.

Jau vēstīts, ka Bērziņam esot iesniegta dažu deputātu parakstīta vēstule ar aicinājumu Eiro ieviešanas likumu atdot otrreizējai izskatīšanai Saeimā, aģentūrai LETA apgalvoja Saeimas deputāte Iveta Grigule (ZZS).

Viņa informēja, ka vēstuli parakstījusi pati un vairāki citi ZZS deputāti – Jānis Vucāns, Ilona Jurševska un Kārlis Seržants. Grigule sacīja, ka dokumentu parakstījusi arī Dana Reizniece-Ozola (ZZS). Reizniece-Ozola deputātes mandātu uz laiku ir nolikusi saistībā ar bērna piedzimšanu.

Jau ziņots, ka Saeima 31.janvārī otrajā un galīgajā lasījumā pieņēma Eiro ieviešanas likumu, kas regulēs lata un eiro vienlaicīgas apgrozības periodu, abu valūtu paralēlās atspoguļošanas periodu, skaidrās naudas nomaiņu pret eiro un citus jautājumus. Eiro ieviešanas mērķa datums Latvijā ir 2014.gada 1.janvāris.

Kā ziņots, Grigule sola aktīvi iestāties pret eiro ieviešanu no 2014.gada 1.janvāra. Lai gan viņai neizdevās savākt 34 deputātu parakstus referenduma procedūras rosināšanai, tagad bez vēršanās pie prezidenta viņa arī iecerējusi mēģināt savākt 30 000 parakstu referenduma ierosināšanai saistībā ar šo jautājumu.

 

Komentāri (19)

Janis 08.02.2013. 16.47

Teksta uzdevums:
No 34 palika 4. Kur palika 3?
:)

+3
0
Atbildēt

0

janazakovica 08.02.2013. 22.06

vienkarsi lembim un sc deputatiem visi iekrajumi un krediti ir euro

+1
0
Atbildēt

1

    Kristīne > janazakovica 08.02.2013. 22.32

    Šobrīd gan mazāk, bet kopumā “iekrājumi eiro” ir faktors, kas varētu “iekrājējus” stimulēt gāzt latu, jo tad par “iekrājumiem” Latvijā var iegūt daudz vairāk labumu.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu