Tumsas spēki • IR.lv

Tumsas spēki

83
Māris Bišofs

Komentāri (83)

putekliic 01.02.2013. 08.55

Gribētu apgalvot, ka eiro ieviešana ir trešais pēc kārtas savarīgākais pagrieziena punkts Latvijas integrācijā Eiropā (attiecīgi, aiziešanā no Krievijas ietekmes): pirmais un svarīgākais – balsojums par Latvijas Republikas atjaunošanu; 2) iestāšanās ES un NATO, un trešais, kā jau minēts – eiro. Kremliniem šī ir pēdējā smagākā zaudētā kauja.

+32
-2
Atbildēt

18

    kristaps_drone > putekliic 01.02.2013. 16.46

    “Kremliniem šī ir pēdējā smagākā zaudētā kauja.” – ha, nu gan loģika! Prātiņ, nāc mājās! Tātad, dāņi, zviedri, briti, poļi utt. arī ir kremlini, jo viņi principiāli ir pret eiro ieviešanu. Bet mums, lai mēs nebūtu kremlini, pa galvu pa kaklu jāskrien eirozonā, jo Dobrovskis un Vilks ilgāk kā līdz 2014. janvārim nebūs spējīgi mākslīgi noturēt inflāciju atbilstoši Māstrihtas kritērijiem.

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > putekliic 02.02.2013. 12.28

    Ciniķis
    “Vai bijušie čekas aģenti un komunisti, kas pārsvarā visur ir pie varas?”

    Bijušo čekas aģentu nav pie varas, tie ir nodzērušies vai nosprāguši.
    Ar pie varas esošiem čekas ziņotājiem nekad nav bijušas pārtrauktas attiecības. Vēl jo vairāk, ziņotāju pulkam ir pievienojušies jauni rekrūti.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > putekliic 01.02.2013. 16.50

    >Klejotājs
    “Jā gan, tas tā varētu būt. Latvija [paldies Šleseram] būs tā Krievijas priekštelpa Eiropā kur šmugulēties ar Eiropas naudu.” – bet nu arī trīsreiz paldies Dombrovskim un zatleristiem, kas atbalstīja ar savu balsojumu uzturēšanās atļauju tirgošanos.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > putekliic 01.02.2013. 16.47

    >Riņķī apkārt, tā IR nelietība, bet no tās pašas operas! Jo krieviem ir izdevīgāk izpirkt Latviju par eiro, nevis par kaut kādiem latiem, kuri nekur nekotējas, izņemot pašu Latviju.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > putekliic 01.02.2013. 10.36

    zirnekliene. Nevar mūsu bāleliņi atradināties no boļševiku domāšanas, štampiem u paņēmieniem. Iestāšanās ES kā atgiešanās paradīzē, euro – nepārvarama aizsardzības līnija pret krieviem, saeimas vēlēšanas – cīņa pret valsts orientācijas maiņu, RD vēlēšanas – vēsturiskas. Ikdienā pilnīga vienaldzība pret notiekošo kā letarģisks miegs, bet uz vēlēšanām kā par brīnumu šiem acis it kā atvērušās atvērušās, lai nākamajā dienā pēc tām aizvērtos līdz nākošajām vēlēšanām.

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > putekliic 02.02.2013. 10.59

    >Klejotājs
    Un kas tad viņus sēdinās cietumā? Vai bijušie čekas aģenti un komunisti, kas pārsvarā visur ir pie varas? Starp citu, tur, IeM, taču ilgu laiku pie varas bija gan Godmanis, gan Mūrniece, gan Godmane Pētersone. Ko tad viņi palaida garām labu izdevību iesēdināt neliešus cietumā?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    dro > putekliic 01.02.2013. 10.38

    klejotājs. Vai tad nu tikai viņam…Uzņēmumus jau iztirgojām, tagad pārdosim īpašumus, zemi, ja “traucē ekonomikai”, padzīsim aborigēnus, uzliekot nesamaksājamus nodokļus u.t.t.. Vienotībai taču bija pretēja nostāja – uzturēšanās atļauju tirgošana iespaido mājokļu cenas, kas pieņemamas ārzmniekiem, bet nav pa kabatai vietējiem.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    dro > putekliic 01.02.2013. 09.40

    zirnekliene Šeloba. Vai pēc euro V bez šeptēšanās vēl būs kāds mērķis? Analoģija ar LC, TP pēc iestāšanās ES.

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    gliters > putekliic 01.02.2013. 09.11

    “Kremliniem šī ir pēdējā smagākā zaudētā kauja.”

    Kas traucē izpirkt visu Latviju pa eiro, nevis latiem? To Šlesera prostitūciju ar uzturēšanās atļaujām eiro ieviešana pati par sevi, bez koalīcijas līdzdalības neatcels.
    SC bļauj pret eiro tikai aiz PR apsvērumiem, neredzu nevienu iemeslu, kāpēc viņu sponsoriem pāriešana uz eiro varētu būt neizdevīga.

    +12
    -8
    Atbildēt

    0

    dro > putekliic 01.02.2013. 09.26

    riņķīapkārt….tas, ka mūsu Saeima tirgo “uzturēšanās atļaujas” – tā ir nelietība, bet no citas operas.
    ____________
    Te būtu vieta bildei Gaismas spēki. Lai cik gaiši nebūtu Vienotība, un RP, tās biedriem taču arī gribas piedalīties andelē. Re, Lācītim arī esot izdevies vienu māju pārdot, bet paņemtais kredīts vēl liels….

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > putekliic 01.02.2013. 18.07

    Jā gan, bet ilgi pirms tam bija skandāls kad Iekš. Ministrijas darbinieki pārdeva Latvijas valsts pases visādiem salašņām. Vai kāds cietumā? Nē? Ha -hā!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > putekliic 01.02.2013. 10.28

    zirnekliene Šeloba+++++++praksē eiro nebūs traucēklis ne SC, ne Kremlim.

    Jā gan, tas tā varētu būt. Latvija [paldies Šleseram] būs tā Krievijas priekštelpa Eiropā kur šmugulēties ar Eiropas naudu.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    Līna Kārkliņa > putekliic 01.02.2013. 11.57

    Man šķiet ka EUR ieviešana Latvijā pieliek punktu kirhenšteinu iecerei nonākot pie varas valstī, ar dažādiem populistiskiem pasākumiem, piesaistot kremļa resursus( piemēram gāzes cena kā krievijā) nostiprināties pie varas uz ilgu laiku…. ja šie nonāks pie varas laikā kad eur vēl nebūs ieviests, tad lai dievs mums stāv klāt, visa integrācija ar rietumiem uz ko mēs tik ilgi ejam, ātri vien būs pagriezta uz austrumiem…..pilnīgs fiasko kirhenšteiniem draud tad, ja latvija ievieš eiro, sviras pret šādiem pasākumiem ir iedarbīgas….ne jau velti sudraba iebilst pret eiro( jāatzīst argumenti ir tik pat primitīvi kā antiglobālistiem vai kabanova brigādei), jo acīmredzot tiek gatavota cīņai par zatlera elektorātu ar pēcāku saspēli ar sc….latvijai ir jāpasteidzas….

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    gliters > putekliic 01.02.2013. 09.44

    Kurš gan saprātīgi domājošais par to šaubās? Turklāt šeptēsies uz pilnu klapi ne vien V, bet arī “lata bruņinieki” SC un ZZS.

    +11
    -4
    Atbildēt

    0

    gliters > putekliic 01.02.2013. 10.14

    lno

    Populistiska demagoģija… Gan SC, gan viņu saimniekiem Kremlī visa tā preteiro retorika ir tikvien kā nodeva oficiālajai antirietumnieciskajai ideoloģijai gkārt elektorāta piesaistīšanai, praksē eiro nebūs traucēklis ne SC, ne Kremlim.

    +12
    -3
    Atbildēt

    0

    gliters > putekliic 01.02.2013. 09.32

    Ekonomiskā vara agri vai vēlu nozīmē politisko neatkarīgi no tā, kādā monetārajā asinsritē esam.
    Vnk, ja koalīcija (t.i. V un RP) savu sponsoru un pietuvināto interešu dēļ nevēlas atteikties no uzturēšanas atļauju tirgošanas, tad runas par to, ka eiro ir glābiņš no kremliniem, ir demagoģiska d…
    Vienīgais ieguvums ir tāds, ka pret eiro ir grūtāk izvērts kādu tiešu finansiālu diversiju, nekā latu, bet vai tad krieviem trūkst fantāzijas un resursu citādiem risinājumiem.

    +14
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > putekliic 01.02.2013. 09.54

    zirnekliene Šeloba. Lata bruņinieki bruņoti ar “neuzvaramo” Ļeņina mācību /uzbrukums Ziemas pilij vakar bija par agru, rīt būs par vēlu/, tādēļ tikai viņi zina, kad latu vainot visās ekonomiskajās grūtībās, kad atkal to aizstāvēt, lai darbaļaudis nenonāktu vēl lielākā nabadzībā:)

    +16
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > putekliic 01.02.2013. 09.21

    zirnekliene Šeloba. Pāriešana uz eiro kremliniem ir neizdevīga tādēļ, ka, līdz ar eiro ieviešanu, mēs iekļaujamies vienotā monetārajā asinsritē ar Eiropu. Tas, ka jaunie krievi izpērk Jūrmalu un Rīgu, tas, ka mūsu Saeima tirgo “uzturēšanās atļaujas” – tā ir nelietība, bet no citas operas.

    +19
    -2
    Atbildēt

    0

jmaklakovs 01.02.2013. 15.45

Pāreja uz eiro pati par sevi PADARA mūs mazāk atkarīgus no Kremļa!
Jo ciešākas būs saites ar Eiropu, jo mazākas iespējas Kremlim atgūt savu ietekmi. Gan Ukrainai, gan Gruzijai pietrūka vien dažu solīšu Eiropas un NATO virzienā, lai izrautos no Putina apskāvieniem. Kas tagad tur darās?

+18
-2
Atbildēt

16

    jmaklakovs > jmaklakovs 01.02.2013. 16.57

    Kurš ietupināts šajā laikā kopš NA vada Tieslietu ministriju?

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > jmaklakovs 01.02.2013. 16.50

    Un ar ko būtu jānodarbojas tieslietu ministram? Ķīlis kaut ko reformē, Sprūdžs arī. Bet tur kur reformas ir vitāli vissvarīgākās, Tieslietu ministrijā, nekas nenotiek. Lai liekas mierā fiksie, kas tūlīt metīsies man virsū par atbalstu Reformu partijai. Likšu jums vilties – Zatlers ar saviem tankiem ir pārvilcis svītru jebkurai iespējai iegūt manu atbalstu. Bet NA ir visas iespējas to gūt, lai tikai beidzot sāk sargāt visus latviešus nevis tikai no Puzes.
    Vai šeit ir kāds, kas varētu apgalvot ka visus šos 22 gadus mūsu valstī viss notiek godīgi? Nav? Nu tad pēdējais laiks šīs lietas labot!

    +4
    -9
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > jmaklakovs 01.02.2013. 16.28

    Krievijas “investīcijas” ir izdevīgas tiem dažiem būvniecības burbuļpūtējiem, kas paši burbuli radīja un uz tā rēķina dzīvoja. Krīzes laikā palika ar saviem tukšajiem, uzpūstajiem burbuļiem, kurus nebija kam nogrūst. Te nu arī izdomāja ka var pārdot krieviem kopā ar uzturēšanās atļaujām. Ērti!
    Te nu atkal atgriežamies pie Latvijas tieslietu sistēmas un dīvaini cēlajiem tieslietu sargiem baltajos zirgos.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > jmaklakovs 01.02.2013. 17.13

    …TM var tikai kārtot likumus, normatīvo vidi,… Izlasiet šo savu teikumu vēlreiz, tad vēlreiz, tad vēlreiz. Iespējams ar laiku sapratīsiet par ko es runāju. Tiesnesis nevar nevienu ietupināt tieši tāpēc ka likumdošana nav sakārtota, pareizāk sacīt ir sakārtota, bet ne mūsu interesēs. Tā pašreizējā “darīšana” ir šaušana ar lielgabalu pa zvirbuļiem, vai arī zīloņa medības ar kaķeni. Civilizētajā pasaulē jau sen visi līdzekļi pret korupciju un valsts nozagšanu jau sen ir izgudroti. Vienkārši jāpārņem.

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > jmaklakovs 01.02.2013. 18.31

    Nāksies vien Jums samierināties, kāmēr tiesnešiem TIKS ĻAUTAS …vaļības procesa lietās un iespējas vilkt lietas garumā, tikmēr es par to rakstīšu vēl un vēl!
    Starp citu ko es īsti propagandēju uzbraucot pašreizējai tieslietu sistēmai? Kas ir labuma guvējs no manas propagandas? Kā tas izpaužas?

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > jmaklakovs 01.02.2013. 15.46

    Komentārs bija domāts zirneklienei Šelobai.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > jmaklakovs 01.02.2013. 16.57

    >Nomale
    Naivums vai propagandista pienākumu pildīšana?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > jmaklakovs 01.02.2013. 19.38

    Neviens neliedz jebkuram uzbraukt par neizdarībām. Lieta tāda, ka daļa jūsu komentāru ir neobjektīva. Tāpat, ja lielākā daļa komentāru tiek veltīta vienai tēmai, pie tam daļa, ne visai objektīvi, no malas stipri izskatās pēc propagandas. Kam no tādas propagandas labums, nezinu. Varbūt jums tāpat kā daļai no šeit esošajiem vienkārši NA uzdzen šermuļus, un tas arī viss.

    Katrā ziņā, malt komentārus visu laiku par vienu tēmu vietā un nevietā nekādus rezultātus sasniegt nepalīdz, jo komentētājs no malas izskatās nenopietns.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > jmaklakovs 01.02.2013. 16.36

    nomale. Te nu atkal atgriežamies pie Latvijas tieslietu sistēmas un dīvaini cēlajiem tieslietu sargiem baltajos zirgos.
    _______________________
    Kāds sakars ar tieslietu sistēmu? Likumus pieņem saeima.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > jmaklakovs 01.02.2013. 17.22

    Ko nu nomale runājam muļķības, ka likumi traucē ietupināt (ja jūs domājat lkumus, kas kaut ko aizliedz vai nosaka sodu par atsevišķām darbībām). Ietupināt traucē tieši tiesnešu attieksme, iespējas vilkt lietas garumā un citas tiesnešu iespējamās vaļības procesa lietās, nevis kāda panta trūkums krimināllikumā. Tieši procesuālās lietas ir lielākais šķērslis, kas traucē, un tās arī tiek labotas, šie procesuālie likumi arī regulāri tiek kārtoti.

    Paskatījos jūsu pēdējos komentārus, jums tak katrs otrais komentārs ar uzbraucienu tieslietu sistēmai, stipri izskatāties pēc propagandista.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    gliters > jmaklakovs 01.02.2013. 16.16

    Krievija nav vnk autoritāra valsts, bet, kas vēl svarīgāk, koloniālā impērija, kas vēlas dabūt izsprukušo Latvijas teritoriju atpakaļ. Mēs varam ieviest kaut eiro, kaut dolāru, kaut mongoļu tugrikus, bet ja mēs pieļaujam šīs valsts finansēm un biznesam te iegūt līderpozīcijas, ne par kādu neatkarības nostiprināšanu pateicoties minētajiem jaunievedumiem nevar būt ne runas.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > jmaklakovs 01.02.2013. 16.48

    nomalei

    Te nu sakarā ar uzturēšanās atļaujām un citiem jautājumiem saistībā ar nedraudzīgu valstu investīcijām pirmkārt ir politiski lēmumi svarīgi, nevis tieslietas.

    Un ar tieslietām viss notiek un tiek darīts – http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=371802:tiesas-prieksdtjs-nevars-bt-mgs&Itemid=436

    Tikai IR to neziņo, un Bordāns vispirms izanalizē situāciju un tad gatavo sistēmiskas maiņas kā solījis iepriekš, nevis kā Ķīlis – izbļaustās ka savā pārvaldāmajā nozarē gandrīz visi ir sliktie ar kuriem jākaro, un ka viss ir strauji jāreorganizē, bet reālas izpētes un plāna apakšā nav.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    gliters > jmaklakovs 01.02.2013. 16.03

    Patiesībā jau NATO ir tas, kas mūs visvairāk pasargā no Kremļa – ja mēs nebūtu NATO, ir liela varbūtība, ka šeit būtu izspēlēta Piedņestras vai Dienvidosetijas – Abhāzijas kārts.
    Bet ekonomiski mēs šodien strauji slīkstam atpakaļ Putina apskāvienos, iztirgojot ražošanas objektus un NĪ Krievijas t.s. “investoriem”.
    Kamēr nepateiksim “Nē!” investīcijām no Krievijas, tikmēr būsim Kremļa ietekmē gan ar, gan bez eiro.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > jmaklakovs 01.02.2013. 16.55

    nomale, izlasīji rakstu linkā, ko iedevu? Kā arī ir vēl bijuši šīs valdības laikā vairāki būtiski grozījumi ar tiesvedību saistītos normatīvos. Tā kā reāli TM ir izdarījusi daudz vairāk nekā Ķīlis, kurš nav izdarījis faktiski neko. Tikai TM nebļaustās visu laiku, tā tā atšķirība.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > jmaklakovs 01.02.2013. 17.02

    nomale, no kura laika Tieslietu ministrija var kādu ietupināt? Jūs tiešām nesaprotat atšķirību starp TM (kā izpildvaras sastāvdaļu) un tiesu, vai arī esat demagogs?

    TM var tikai kārtot likumus, normatīvo vidi, disciplināruzraudzību, bet ne kādu tiesāt vai netiesāt, vai ietekmēt tiesu, tai kaut ko norādīot par tās rīcībā esošajām lietām, jo tiesa ir pilnībā neatkarīgs varas atzars.

    Un Bordāns tieši to arī dara, kārto normatīvo bāzi, lai sakārtotu sistēmu, lai tiesas nevarētu čakarēt cilvēkus un kļūtu efektīvākas. Tieši kā to solīja intervijā žurnālam IR.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    Andis > jmaklakovs 01.02.2013. 16.10

    Piekrītu. Investīcijas no autoritārām valstīm pēc definīcijas ir kā indes dzeršana. Ja investorvalstī nav demokrātijas, nav ne mazākā pamata cerēt, ka investīcijas nāk “vienkārši tāpat”, tikai, lai nopelnītu.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

Andis 01.02.2013. 12.32

Labs, kas izdarīts. Bet no netīrās krievu naudas plūsmas gan derētu atbrīvoties. Naivi esiet, ja domājiet, ka tā tikai Rīgā un Jūrmalā ienāk. Man paziņas to pašu stāsta gan par Mārcienu, gan Bārtu, gan Liepāju. Tiek pirkts ar vērienu un pēc tam seko nekaunīgas prasības gan jaunajiem kaimiņiem, gan vietējai varai.
Tā pati Ķemeru sanatorija – diemžēl valsts to liks uz izsoli, un redzēsim visādus “interesantus” piedāvājumus ar Krievijas “glābēj/grābēj-rokas” līdzdalību.

+12
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu