SVF apstiprina nākamo aizdevumu Grieķijai • IR.lv

SVF apstiprina nākamo aizdevumu Grieķijai

22
Atēnu Akropole. Foto: AFP/LETA

Lagarda: Grieķija ir uzrādījusi progresu strukturālo reformu realizēšanā

Pēc ilgstošas kavēšanās Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) trešdien Grieķijai piešķīra aizdevuma programmas nākamo maksājumu 3,2 miljardu eiro (2,2 miljardu latu) apmērā, ziņo LETA/RTTNEWS.

SVF atzinīgi novērtējis Grieķijas veiksmīgi īstenoto obligāciju atpirkšanas programmu un apstiprinātos papildu budžeta pasākumus, lai mazinātu valsts parādsaistību slogu.

Fonda izpilddirektore Kristīne Lagarda norādīja, ka “[aizdevuma] programma virzās pareizā virzienā,” lai arī sākotnēji tā saskārās ar realizēšanas aizkavēšanos politiskās krīzes dēļ.

Lagarda pavēstīja, ka Grieķija ir uzrādījusi progresu strukturālo reformu realizēšanā, kas atspoguļojas nesen īstenotajos pasākumos darbaspēku izmaksu samazināšanai un produktu tirgus reformēšanai.

Viņa mudināja Grieķiju veikt radikālas izmaiņas nodokļu pārvaldē, lai uzlabotu nodokļu iekasēšanu un cīnītos ar nodokļu nemaksāšanu, kā arī samazināt valsts sektorā strādājošo skaitu.

Kā ziņots, eirozonas dalībvalstu finanšu ministri jau decembrī apstiprināja 49,1 miljarda eiro (34,5 miljardu latu) piešķiršanu Grieķijai un valsts pagājušajā mēnesī saņēma 34,3 miljardus eiro (24,1 miljardu latu). Atlikušo summu valstij paredzēts izmaksāt šā gada pirmajā ceturksnī.

 

Komentāri (22)

manatuja 17.01.2013. 10.49

Ir nepieciešama nopietna vispasaules intelektuālā diskusija par sociāli ekonomisko struktūru. Galu galā, pašreizējā forma globalā kapitālisma sistēma iznīcina vidusslāni, uz kā turējās liberālā demokrātija.

http://www.foreignaffairs.com/articles/136782/francis-fukuyama/the-future-of-history

P.S. Pasaules elite atdzinušās, ka nevar atrisināt šo krīzi. Konkurs par jauno socilekonomisko ideoloģiju joprojām aktuāls….

+4
0
Atbildēt

0

ligakalnina 17.01.2013. 10.33

Vāciešu turpina grieķiem maksāt, bet grieķi sauc tos par fašistiem un aprēķinājuši zaudējumus, ko tiem nodarījusi vācu okupācija, 180 miljardu, ja nekļūdos, un taisoties tos no vāciešiem piedzīt, nu tātad, pie visa vainīgi nevis grieķi paši, bet, vācieši, malači, grieķu zēni, kā tur bija – nekaunība ir ceļš uz laimi, šķiet, vai kaut kā tā!

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu