Valsts vadītāji Ziemassvētkos novēl saticību un dalīšanās prieku • IR.lv

Valsts vadītāji Ziemassvētkos novēl saticību un dalīšanās prieku

18
Foto: Lita Krone, LETA

 

Valsts prezidents Andris Bērziņš un Ministru prezidents Valdis Dombrovskis Latvijas iedzīvotājiem Ziemassvētkos vēl saticību, prieku un labestību, kā arī izsaka pateicību par paveikto.

„Šie svētki ir īstais laiks, lai pārdomātu paveikto un sacītu paldies ikvienam, kurš mūs atbalstījis, iedvesmojis un palīdzējis kaldināt mūsu uzvaras. Vislielāko pateicību pelnījuši tie, kas ar sasniegumiem kultūrā, sportā, izglītībā un daudzās citās jomās vairojuši lepnumu par mūsu valsti,” saka Dombrovskis.

Premjers novēl, lai Ziemassvētku miers un saticība ikvienam sniedz pārliecību par saviem spēkiem un ticību Latvijas nākotnei.

Savukārt prezidents Bērziņš apsveikumā norāda, ka šī gada izskaņa un Ziemassvētku laiks ir atnācis ar sniega baltumu un īstas ziemas krāšņumu. „Baltā ir miera, drošības un ticības krāsa, jo miers un saticība, prieks un labestība ir tās izjūtas, kas pieder Ziemassvētku gaidīšanas laikam. Novēlu, lai Ziemassvētki ienāk katrā mājā un ielīksmo katru sirdi, kas ļaujas gada skaistākā notikuma burvībai! Noticēt brīnumam, dalīties labajā, radīt prieku līdzcilvēkos un padarīt pasauli gaišāku. To var ikviens no mums, ja vien ticam Ziemassvētku stāstam,” vēl prezidents.

 

Komentāri (18)

Edzs 22.12.2012. 21.13

http://lv.wikipedia.org/wiki/Ziemassv%C4%93tki
_…Par Bluķa vakara vai Deju vakara ietekmi uz Melngalvju tradīcijām, kurās bluķa dedzināšana pārvērtusies par eglītes dedzināšanu, liecina šie citāti:

Pauls Einhorns par latviešu Ziemassvētku tradīcijām Kurzemes hercogistē darbā “Reformatio gentis leticcae in ducatu Curlandiae” (1636):

“Cik no viņu elku dievību atliekām var saprast, ka viņi bezkaunīgie svētki ar ēšanu, dzeršanu, dancošanu, lēkāšanu un kliegšanu apkārt iet, pie tam viņi Kristus vakaru savā vidu citādi nesauc kā par deju vakaru, jo viņi šo vakaru un visu nakti ar dejošanu, dziedāšanu un lēkšanu pavada. Šis pats vakars tiek arī par bluķa vakaru saukts, jo tad viņi ar lielu kliegšanu velk apkārt bluķi, kuru pēc tam sadedzina un tā savu prieku parāda.”

Rusova hronika par Ziemassvētku tradīcijām Livonijā pirms 16. gadsimta.:

“Pa Ziemas svētkiem un pirms gavēņa sākšanās ģildes namos bija ne mazāk jautra dzīve. Pēc labas iedzeršanas tirgoņu jaunatne uzstādīja uz tirgus laukuma lielu eglīti, rozēm izrotātu. Vakarā lielā barā ar sievām un jaunavām viņi ieradās pie eglītes ar dziesmām un rotaļām. Labi izlīgsmojušies, eglīti aizdedzināja, kuŗa nakts tumsā gaiši liesmoja. Saķērušies rokās, jaunie tirgoņi dejoja un lēkāja ap eglīti. Laida arī raķetes. Lai gan mācītāji spŗediķoja pret šādu deju, salīdzinādami to ar deju ap zelta teļu, tomēr neviens nepiegrieza tam vērības. Tāpat nebija ne mēra, ne gala karuseļu izpriecām, dienu un nakti, sievu un jaunavu sabiedrībā, par spīti visiem mācītāju sprediķiem.”…_

+6
-1
Atbildēt

0

Ieva Priedenfelde 26.12.2012. 00.36

Aicinātāji dalīties atradušies! Lai to dalīšanos nostiprina nodokļu likumos, nevis plēš nabagam septiņas ādas, kamēr visādiem spekulantiem Latvija padarīta par ofšoru.

+2
-1
Atbildēt

0

piziks 23.12.2012. 00.16

Vai kāds no abiem — prezidenta un premjera — precizēja, kam un ar ko jādalās/vēlams dalīties? Iespejams, kaut ka divdomī kungiem sanācis. Nav vēļ tauta beigusi dalīties citu sagādātos parādos, ka nu jau drīz mūs aicinas dalities, lai par savu naudu eirozonu nopirktu pārsvarā no LV nodokļu prasitājiem, svešu parādu atprasītājiem un visiem tiem tirgotājiem, kuri lielāko daļu ietirgotās naudas izsūta no Latvijas… :))

+3
-2
Atbildēt

1

    efeja60 > piziks 23.12.2012. 16.00

    Kas te ko nesaprast? Bērziņš savas iemaksas sociālajā budžetā jau ir notērējis, tagad aicina darba ņēmējus neņemt aplokšņu algas, bet maksāt sociālo nodokli un dalīties ar Bērziņu, lai viņam tā 5000 latu pensija sanāk. Bet Dombrovskis aicina maksāt 25% IIN no minimālās algas, lai cilvēki varētu dalīties caur hipotēku banku, ar politiskajiem kredītiem.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu