Sirds operācija Robertam Ķīlim noritējusi veiksmīgi • IR.lv

Sirds operācija Robertam Ķīlim noritējusi veiksmīgi

45
Roberts Ķīlis. Foto: Lita Krone, LETA

Jautājums par ministra demisiju patlaban neesot aktuāls

Sirds operācija izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim noritējusi veiksmīgi – pēc pārbaužu rezultātu saņemšanas ministram nekavējoties tika veikta sirds operācija, artērijā ievietojot stentu, kas nepieciešams normālai sirdsdarbībai un asinsritei, informē ministra padomnieks Reinis Tukišs.

Ministram būs nepieciešams divu trīs nedēļu ilgs laiks atpūtai un organisma spēcināšanai. Taču ņemot vērā, ka Ziemassvētku laiks lielajā politikā ir brīdis atelpai, ministrs cer, ka viņa prombūtne neko būtiski neietekmēs. Jautājums par ministra demisiju patlaban nav aktuāls.

Ministrijas darbs šajās nedēļās aktīvi virzījies uz priekšu, informē Tukišs. Organizētas konstruktīvas sarunas ar deviņām augstskolām par budžeta vietu racionālāku sadali. Izsludināts un noslēdzies konkurss auditorkompānijai, kas veiks AIP Studiju programmu izvērtējuma projekta auditu, apstiprināta akreditācijas komisija un sagatavota dokumentācija konkursa izsludināšanai starptautiskai organizācijai, kas veiks studiju virzienu akreditāciju.

Ministrs pateicas visiem, kas viņu atbalsta, un ir aizkustināts no daudzajiem laba vēlējumiem. Īpaši ministrs pateicas profesoram Andrejam Ērglim par profesionālo un operatīvo darbu.

Jau ziņots, ka šodien pēc tikšanās ar ārstējošo ārstu Andreju Ērgli un ņemot vērā izmeklējumu rezultātus, pieņemts lēmums Ķīlim nekavējoties veikt sirds operāciju.

Ķīlis veselības problēmu dēļ darbā nav bijis vairāk nekā divas nedēļas. Viņa padomnieks iepriekš teica, ka ministram ir nopietnas asinsspiediena problēmas.

Pagājušajā nedēļā Ķīlim Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā veica sirds un galvas asinsvadu pārbaudes, bet šonedēļ vēl papildu veselības pārbaudes, vēsta LETA.

 

Komentāri (45)

alexander 13.12.2012. 15.53

Lai operācija un atveseļošanās izdodas veiksmīgi!

+34
-1
Atbildēt

0

lindapastare 13.12.2012. 15.18

Veseļojies!

+31
-1
Atbildēt

0

Una Grinberga 13.12.2012. 16.05

Veiksmīgu izveseļošanos!

+28
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu