Rīgā priekšvēlēšanu aģitāciju aizliegs izvietot pilsētas centrā • IR.lv

Rīgā priekšvēlēšanu aģitāciju aizliegs izvietot pilsētas centrā

22
2006.gadā apvienība "Dzimtene" priekšvēlēšanu aģitācijā izmantoja piena mašīnu. Foto: Gatis Dieziņš, LETA

Reklāmu liegs arī Mežaparkā, uz satiksmes pārvadiem un estakādēm

Rīgas dome izstrādājusi grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas kārtību Rīgā, kas paredz, ka turpmāk būs aizliegts izvietot priekšvēlēšanu reklāmas Rīgas vēsturiskā centra teritorijā, Mežaparkā, uz satiksmes pārvadiem un estakādēm, ziņo LETA.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs trešdien Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē teica, ka, izstrādājot noteikumus, ņemti vērā arī pēc iepriekšējām vēlēšanām saņemtie pārmetumi no starptautiskajiem vēlēšanu novērotājiem par to, ka priekšvēlēšanu aģitācijā jūtama pārāk liela naudas ietekme.

Nosakot šos ierobežojumus, deputātu kandidāti tiek mudināti tikties ar vēlētājiem personīgi. Grozījumus trešdien atbalstīja Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē.

Noteikumos tiek noteikti vienlīdzīgi nosacījumi un ierobežojumi visām personām, kas vēlas izvietot priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus publiskās vietās. Ierobežojumi priekšvēlēšanu aģitācijas izvietošanai noteikti tādās publiskajās vietās, kas sevišķi ietekmē pilsētvides kvalitāti un kurās, priekšvēlēšanu aģitācijas izvietošana nav vēlama, jo šajās vietās notiek publiski, sabiedrībai nozīmīgi pasākumi, kurus mēģina izmantot priekšvēlēšanu aģitācijas veikšanai.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs komitejas sēdē skaidroja, ka šādas vietas ir tādi pilsētbūvnieciskie ansambļi kā Mežaparks, Rīgas vēsturiskais centrs, aizsargājamās apbūves teritorija, arhitektoniski nozīmīgi elementi – satiksmes pārvadi, estakādes.

 

Komentāri (22)

sarmīte 12.12.2012. 22.09

Tādējādi SC kontrolētā Rīgas dome aizliegs konkurentu reklāmas uz pašiem SC nepieejamajiem centra namu privātajiem brandmūriem, toties atļaus SC reklāmas uz SC kontrolētajiem un konkurentiem nepieejamajām mikrorajonu daudzstāvenēm.

+3
0
Atbildēt

0

mariam 12.12.2012. 19.32

Izskatās pēc tādas kā atbildes/atriebības pagājšnedēļas saeimas lēmumam par politiskās reklāmas ierobežošanu TV. Bet nu kopumā – man liekas jauki, ka nebūs tik daudz reklāma sjāredz – ne TV, ne uz ielas.

+2
0
Atbildēt

0

bebiekste 13.12.2012. 03.01

Nepareizs formulējums. Nevis aizliegt vajag, bet atļaut tikai SC elektorāta koncentrācijas vietās :P

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu