Lielajā Ģildē uzstāsies baroka ansamblis "L'Arpeggiata" • IR.lv

Lielajā Ģildē uzstāsies baroka ansamblis “L’Arpeggiata”

26

Baroka ansamblis “L’Arpeggiata” Rīgā spēlēs Latīņamerikas mūziku

Trešdien, 5. decembrī plkst.19 Baha kamermūzikas festivāla noslēgumā Lielajā Ģildē muzicēs baroka ansamblis “L’Arpeggiata” no Francijas.

Latvijas klausītāju jau iemīļotais kolektīvs  Kristinas Pluharas vadībā šoreiz atvedis programmu “Los Pajaros Perdidos”. To raksturo Dienvidamerikas mūzikas ritmi, kas aptver Venecuēlas, Argentīnas un Paragvajas tradicionālās mūzikas skanējumu, un neparasts Eiropas un Latīņamerikas instrumentu klāsts.

Ansamblis kopā ar dejotāju un solistu Vinčenco Kapecuto un mecosoprānu Lučianu Mančini izvirpuļos cauri gadsimtiem, izpildot gan 17. gadsimta, gan Astora Piaccolas darbus.

Vinčenco Kapecuto ir ne tikai starptautiski pazīstams dejotājs, bet arī dziedātājs. Jau trīs gadus mākslinieks uzstājas kā viesdziedātājs ansamblī “L’Arpeggiata” un piedalās arī kolektīva visjaunākajos ierakstos.

Mecosoprāns Lučiana Mančini beigusi Hāgas Karalisko konservatoriju, apgūstot agrīnās mūzikas repertuāru. Studējusi gan klasisko, gan baroka un arī tradicionālo dziedāšanu. Pašlaik viņa turpina studēt maģistrantūrā.

Mākslinieku video: http://youtu.be/zra1BvTAciU

Vairāk  informācijas festivāla mājas lapā

Biļetes cena Ls8-25, biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu