VID Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes direktors pametis amatu • IR.lv

VID Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes direktors pametis amatu

35
Foto: Edijs Pālens, LETA

Dienesta atstāšana neatbrīvojot bijušo amatpersonu no kriminālatbildības, uzsver VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes līdzšinējais direktors Valdis Lubgans, kuru šā gada vasarā iecēla par Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas nodaļas vadītāju un pret kuru bija sākta disciplinārlieta, pats pametis VID, raksta LETA.

VID sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka Lubgans uzteicis darbu pēc paša vēlēšanās un jau kopš 16.novembra ir atbrīvots no darba VID. Līdz ar to arī ir izbeigta pret viņu sāktā disciplinārlieta, jo disciplinārsodu nav iespējams piemērot personai, kas vairs neatrodas darba vai dienesta attiecībās ar darba devēju. VID lietu izbeidza pagājušajā nedēļā.

Tomēr VID uzsver, ka dienesta atstāšana personu neatbrīvo no kriminālatbildības un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs turpina izmeklēšanu par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Kopš 2012.gada 4.jūnija Lubganam bija uzdots pildīt VID Administratīvās pārvaldes Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas un uzraudzības daļas Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas nodaļas vadītāja pienākumus uz noteiktu laiku – līdz turpmākajam kriminālprocesuālam lēmumam par drošības līdzekļa piemērošanu, grozīšanu vai atcelšanu. Sākot ar 2012.gada 15.maiju VID Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes direktora amata pienākumus papildus tiešajiem amata pienākumiem pilda VID Nodokļu pārvaldes direktora vietniece Arta Segliņa.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šogad maijā aizturēja Lubganu un kādu privātuzņēmēju no SIA “Gādība”, kuru turēja aizdomās par nodokļu nomaksas izziņu viltošanu, kas uzņēmējam ļāva sekmīgi piedalīties 14 Daugavpils domes un novada pašvaldību iepirkumos. Kopumā šī komercsabiedrība ir uzvarējusi 14 konkursos, galvenokārt saistībā ar būvdarbiem. 13 iepirkumi bijuši par vairāk nekā 100 000 latu, taču kopējā iepirkumu summa ir lēšama 2,5 miljonu latu apmērā.

Lubgans tika atzīts par aizdomās turamo pilnvaru pārsniegšanā un dienesta viltojumos, taču ne visos 14 gadījumos izziņas viltojis tieši viņš – dažkārt to esot darījis pats uzņēmējs.

 

Komentāri (35)

mxblack 28.11.2012. 17.22

Vēl viens ir paēdis, jādod vieta nākošajam, kamēr nav par vēlu. Bet valdība teiks ka vēl viens super speciālists ir pametis savu neienesīgo amatu, lai pārietu darbā uz privāto sektoru. Tādus jau tur gaida, jo viņi zin kā apiet likumu ar līkumu, izmantojot pamestās iestādes specifiku. Es nedomaju ka kāds šim “speciālistam” var aizliegt tagad nodarboties ar privātpraksi. Tādi likumi netiek pieņemti. Diemžēl tieši visi tie super speciālisti ir nodarījuši vislielākos kaitējumus valstij, izliekoties par galīgi debīliem muļķīšiem. No valsts kases bez pēdām ir izkūpējuši milijardu milijardi ar visiem “neveiksmīgajiem” iepirkumiem un klaju valsts apzagšanu, bet sodīti par to ir tikai mazie bandenieki. Bet tos viņu sataisītos parādus būs jāatdod mūsu bērniem no savas nabadzības.

0
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 28.11.2012. 16.38

… varbuut gaida ciemos KNABu?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu